Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Cola, guldklimpen

Publicerad 2008-03-27 22:36:19 i Allmänt

I går var Cola och jag och hjälpte en psykolog. Hon arbetar med att hjälpa barn med hundfobi och behövde en hund. Så, Cola och jag hjälpte till, inte vill vi att barn ska vara rädd för hundar! Började med att jag ensam hälsade på barnet, i detta fall var det en 7 årig flicka, efter det fick Cola och jag sätta oss på ena långsidan i ett rum och psykolog och barn i det andra. Efter hand närmades sig psykolog och barn mig och Cola. Cola den lilla godingen var helt lugn, det kvar precis som om hon kände på sig varför hon var där. Låg helt stilla, inget bus alls, utan låg helt avslappnad och still så att den lilla flickan successivt vågade sig fram och klappade Cola till slut t o m på öronen (vilket kan vara mycket svårt om man har fobi, huvudet är då "farligast"). Nästa steg var att träffas ute, då gjorde vi om samma procedur och sedan släpptes Cola lös för att gå omkring flickan. Cola gick bara och lullade runt lite och återigen var det precis som om hon visste, tog ingen notis om flickan alls utan uppförde sig helt exemplarisk som terapihund. Min lilla goding, om hon bara visste vad detta betydde för denna lilla flicka, helt fantastiskt! Allt detta tog 2 ½ timme! Så nu har Cola fått en stor guldstjärna, de må vara så att hon har vissa brister som jag önskar mer av, men att se henne i går övervinner alla dessa! Psykologen var helt lyrisk över vår insats (jag fick faktiskt en hel del beröm jag också, det är ju trevligt).


Idag har det inte blivit mycket hund, annat än några promenader. Har varit i stan tillsammans med min mamma och mina barn. Det är tid för bal till dotter nr 2, så det inköptes ett stycke klänning. Dottern ville inte ha en traditionell balklänning, så vi hittade denna. Tog kort, dottern ville INTE vara med på bild, nyduschad och utan smink *le* men visar klänningen i alla fall, den är så himla fin! Drömmer om forna dagar när kroppen fortfarande inte var drabbad av Newtons tyngdlag *asg*, jag vill också ha en sån klänning. Nåja, vad är en vacker klänning och när ska man ha den? Kanske inte så praktiskt när man ska träna hund, bättre med kängor och Gore-tex, *s*.

179877-76

Nej nu ska jag natta kudden, kommer från jobbet och börjar fatiskt bli ganska trött.

Natti, natt!

Kennelmamman

image75

Det borde ju förståss vara Cola på bilden i dag, med tanke på hennes stordåd i går, men Nadja måste ju också få vara med ibland!

Inte kan man vara helt frisk...

Publicerad 2008-03-24 18:35:48 i Allmänt

Något litet, eller ganska stort fel i lilla huvudet på mig måste det vara. Snön fullkomligt vräker ner och jag är hemkommen från en träningsrunda med hundarna. Började dagen med en korgstöt, funkade fint *Jippi* och efter det körde vi lite bevakning i ärm, lilla damen fuskade och gick i både i civilsändandet och bevakningen, men eftersom hon är lite för lydig i skyddset (angenämt problem) så är det nästan så jag blir glad när hon är olydig. Hon är så otroligt lätt att hämta hem, så efter en liten tillsägelse höll hon positionen fint igen. Det är kul att hon börjar tända till ordentligt, trots skendräktigheten. Mannen och jag bestämde i helgen att vi ska köra så mycket skydds som vi kan med Cola och sen kör jag lite på vänner när tillfälle dyker upp. Har köpt en jättefin liten valpärm som jag kan använda och figga själv det jag nu kan göra på mig själv. Tänker inte köra mer med mitt gamla skyddsgäng, inte på ett tag i alla fall. Man ska ha kul nr man tränar hund! Jag figgade för Oska också idag, eller vad man nu ska kalla det, hm...  jag stod och höll i skyddsärmen och hunden bet i alla fall, men när mannen ville köra flykt sa jag faktiskt nej, kanske dumt att massakrera min lilla kropp helt, nu när jag blir Karlsborgsänka igen (mannen åkte ner nu på eftermiddagen) då måste ju kroppen och jag fixa allt här hemma *le* Efter skyddsträningen kom Anna och Erik och vi gick till skogs för att göra uppletande, återigen i össnö, eller vad man nu kallar det när det snöar massor. Anna och Erik ville köra korridor, så då gjorde mannen och jag det också, alltid bra med lite variation! Cola jobbar bra och systematiskt, är lampan tänd är hon alltid hemma, inte som sin storasyster Nadja, där kan det vara lite si och så med den saken. Alla hundarna fick i alla fall leta saker. Sedan gick vi på en promenad och blev översnöade, avslutade förmiddagen med restaurangbesök och thaimat, mums!


Nu är man som sagt Karlsborgsänka igen och hundarna är nöjda, så nu blir det bok, soffa, filt och återstående påskkarameller som gäller...


Har påsklov nästa vecka, håll tummarna för att det är bra väder! På onsdag ska Cola vara terapihund, ska hjälpa en psykolog som hjälper barn med hundfobi, berättar mer när vi varit där.


Ha det gott!

Kennelmamman


PS: Måste gratta alla duktiga ekipage som varit ute och tävlat i helgen, Colas syster fick cert och vinst i rapporten, andra systern blev uppflyttad till IPOII och för att inte tala om Frida som fick över 750p i Norrköping, helt fantastiskt, grattis till er och alla andra duktiga!


Kort från lördagens sökträning
image74

I stället för träning

Publicerad 2008-03-21 17:22:09 i Allmänt


När jag slog upp mina små ögon i morse trodde inte jag att det var sant, full snöstorm! Mannen och jag som satt i gårkväll och planerade skyddsträning som vi skulle ha genomfört i dag. Bidde inget med det kan man ju lugnt säga. Blev promenad i snöstorm i stället, inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Nu kom solen fram, men det är fortfarande fullt med snö. Vi kom knappt upp med bilen i den sista backen. Känns lite snopet, hade verkligen sett fram emot att få träna när mannen nu är hemma några dagar och jag känner mig riktigt taggad, får vänta tills i morgon och hoppas på att det blir lite bättre väder då. Då är det sök och eftersom jag inte är den där sociala typen som åker omkring till släkten på påsk, hinner vi förhoppningsvis med en hel del annat också, för inte kan det bli snöstorm två dagar i rad?

Visar bilder på mina tappra försök att göra vår förra veckan, jag tror kung Bore har vunnit, eller?

image72image73

Ha det så bra och ärt inte så många karameller som jag har gjort i dag, mår inte bra...

Kennelmamman

Snö?

Publicerad 2008-03-18 16:18:54 i Allmänt

Jag har längtat hela vintern efter snö, så kommer den nu när det ska vara vår! I söndags var vädret underbart, var ute och plitade lite i den sk trädgården (ja, vad som nu är kvar av den efter framfarten av fyra mallenutter...) Jag har en stor ektunna på framsidans altan, där i har jag en stor trädgren som jag har monterat kopparskålar i. I dessa kopparskålar ska det rinna vatten, så i söndags blev det alltså officiellt vår, eftersom pumpen sattes i och porlet sattes igång. Ja, och då kom snön! Hm.  


Jag som inte ser mig som helt frisk i kolan tränade lydnad i snöstormen i går kväll. Hade vikarierat hela dagen och hade träningsabstinens, vad göra? Jo, det är bara att ta på sig träningskläder och ge sig iväg.  (byxorna jag hade på mig var så leriga att de inte blev rena efter en maskintvättning, det säger en del om vädret...)Båda hundarna fick sig varsitt lydnadspass, med Cola harvar vi skall och framåtsänande, konstigt nog börjar framåtsändandet fungera riktigt fint, men däremot har lilla prinsessan svårt för skallet. Det är faktiskt svårt att skalla OCH sitta! Måste man som liten prinsessa ta ifrån maggropen när man ska skälla, går det helt enkelt inte att sitta ner, då måste man stå och ta ifrån tårna. Nåja, det är på gång i alla fall. Söket i helgen såg mycket bra ut, så nu är jag riktigt sugen på att ut och tävla.


Så till den eviga följetången, etikgruppen... Senaste informationen jag har fått är följande: Rapporten från etikgruppen var tydligen ett "värsta scenario" som vi inte skulle få se. En "riktig" rapport ska komma från gruppen och då har Stockholmsdistriktets ordförande blivit lovad att den skall ut på remiss. Ja, vad säger man? Hur vore det om vi fick veta vad som gäller, vet inte vad man ska tro.


Nu har jag två små malleflickor som klättrar på mig och tycker att mamman ska sluta skriva och ge dem mat, så då gör jag det...


Ha det så bra!

Kennelmamman

Ja, vad säger man...

Publicerad 2008-03-10 16:29:07 i Allmänt

Har fått svar från Peter Rimsby, generalsekreterare på SBK, jag mailade förra veckan och frågade hur det funkade med etikgruppen. Här kommer hans svar: Arbetsgruppen för funktionärsetiska regler är tillsatt av förbundsstyrelsen. Gruppen kommer, när arbetet är slutfört, att lämna ett förslag till förbundsstyrelsen som då beslutar om hur vi ska gå vidare. Jag kan idag alltså inte säga om man kommer att skicka förslaget på remiss eller inte.


Vad blir kontentan av detta tro? Vi "fotfolket" måste väl ha rätt att säga något, eller?


Träningen har legat lite i stiltje då Cola har löpt, men nu ska vi sätta fart ordentligt. Är riktigt sugen och har prickat för både sök och spårtävlingar i kalendern. Skulle vara roligt om vi kunde starta i skyddset också i år, får se hur det blir med den saken. Söket och spåret funkar riktigt bra, sen är det, det där med att komma med på högre spår häromkring, lika lätt som att vinna på Triss *L* Något som  inte alls skulle sitta i vägen för en fattig student som jag. Fick 6000 minus!! På min lön (hade tagit ut för mycket semester i somras!) Vilket dessutom betyder att jag bara har 9 dagars semester sommar *GRÅÅÅT* Som om inte det var nog gick bildjä... sönder, styrled och vad det nu var med. Ja, det kan kanske kan vara bra att ha en sådan *le*, så in med bilen på reparation och 7000 kr fattigare där också!  Någon som har lite pengar i byrålådan som du inte behöver?  


Här kommer "ormöga" Orka, lycka till I Norrköping! Fotot taget av http://www._v_.fotosidan.se/
image71


 Avslutar med ett citat "My goal is to be as wonderful as my DOG thinks I am!


Lev väl!

Kennelmamman

Är det ideella på väg att dö ut?

Publicerad 2008-03-06 14:22:21 i Allmänt


Igår var det funktionärsmöte på klubben, som vanligt var det nästan bara "gamla" medlemmar på plats. Som vanligt är det vi "gamla" rävar som ställer upp och ser till att det blir tävlingar. Vi har minskat på antalet tävlingar markant, men det är ändå svårt att få ihop funktionärer. Nu gick det som vanligt och vi grejar även årets tävlingar, men jag frågar mig om hela tanken med ideella föreningar håller på att dö ut. Om jag generaliserar så är de flesta av de yngre medlemmarna sällan på plats när det gäller att hjälpa till. Vi har tyvärr några medlemmar som gladligen går alla de utbildningar som finns, men sedan när det gäller att göra rätt för sig och "betala igen" dessa utbildningar finns det inget intresse för detta. Några personer gnäller över att det är så lite tävlingar, ofta hjälper dessa personer aldrig till, en liten upplysning till dem kan kanske vara på plats. Hela SBKs uppbyggnad vilar just på ideell basis. Om ingen vill vara med och hjälpa till på tävlingar, då blir det inga, enkel ekvation kan tyckas. Jag som är av den skaran som är fostrad in i SBKs hänförande värd tar det för självklart att man ska hjälpa till på tävlingar, annars finns det inga när jag vill tävla, dessutom är det ju faktiskt kul. Tyvärr gör vissa etiska arbetsgrupper inte det enklare för oss inbitna bruksrävar att utöva vår underbara sport, men vad händer om några år, har brukssporten dött då? Eller får man göra om den så att alla kan ha med sig rullatorn?


Nåja, nu har jag gnällt en hel del även i tidigare bloggar (heter det bloggar i pluralis?) Nu ska jag tänka positivt och vara glad över vädret, strålande sol, har just kommit in från en härlig skogspromenad med hundarna. Satte mig t o m en stund, tittade ut över havet och funderade över livet he he. Ja, hundträning då, för det är väll vad livet går ut på *le*. Ska försöka komma med på några högre spår i vår också tänkte jag, men just nu ligger vi lite lågt i träningen. Cola löper som sagt fortfarande och har annat i tankarna he he. Men snart är löpet klart, då ska vi sätta fart igen!

Ha det så gott i vårsolen!

Kennelmamman

Bekymrad

Publicerad 2008-03-05 11:07:59 i Allmänt

Nu är jag faktiskt riktigt orolig över vår sport. Rapporten från etikgruppen är på cirkulation och när jag läser den blir jag bestört. Fuskare har alltid och kommer alltid att finnas, men ingen ska inbilla mig att gemene man lägger ner all tid som denna sport tar för att sedan gå ut och fuska. De flesta jag känner, inklusive mig själv sysslar med detta för att det är så otroligt kul att vara ute i skogen med tillsammans med mina hundar och trevliga människor! Vilken tilltro har man till våra duktiga funktionärer som lägger ner otroligt tid och möda på att få tävlingarna att gå ihop? Ska dessa personer ta död på vår trevliga sport??

Det finns ett talesätt som är talande för dessa personer som sitter med i etikgruppen tycker jag "efter sig själv, känner man andra" Lite utdragna exempel här nedan


"En funktionär får inte tjänstgöra vid prov för:  


-          hund av funktionärens uppfödning

-          hund som funktionären äger eller ägt  *

-          hund som funktionären tävlat med *

-          hund som funktionären tränat *


Vid med * markerade punkter tillämpas en karenstid om sex månader. Begreppet "tränat" kräver en speciell förklaring. Här avses en individuell träning mot någon form av ersättning. Det handlar alltså inte om deltagare i samma träningsgrupp etc.


Jag som då och då brukar åka på läger och då betala för mig, betyder det att jag inte kan tävla på sex månader då dessa personer jag tränat med är funktionärer/figguranter? Jag som dessutom är uppfödare och har en man som är domare kanske ska sluta helt?  Vi är en liten klick funktionärer på klubben som anordnar tävlingarna, där ingår familjer och valpköpare. Betyder det att jag aldrig kan tjänstgöra vid tävling, eller tävla själv?


En funktionär får inte tjänstgöra vid prov där deltagare är:


-          funktionärens "partner" oavsett form (äktenskap, registrerat partnerskap etc)  och boendeförhållanden (sambo, särbo etc)

-          funktionärens förälder eller barn

-          person i funktionärens hushåll oavsett relation i övrigt


För IPO gäller dock enligt regeltexten att figurant ur samma hushåll som någon av förarna kan sättas in vid alla arrangemang." 


Varför ska inte samma regler gälla för IPO??


Jag har försökt luska i hur detta skall beslutas, om det är beslutat, vilket inte är så lätt. Ingen tycks riktigt veta? Jag vet en person som sitter med i gruppen, men vilka är de andra? Ska vi "fotfolket" bara "gilla läget" återigen, eller ska vi få ha något att säga till om? Är det någon som vet, hör gärna av er till mig, för jag vill veta.


Bekymrad kennelmamma

Höns

Publicerad 2008-03-03 11:30:38 i Allmänt

Till skillnad mot Colas kennelmamma som ska börja med kampfiskar i stället för hundar *moha* Ska jag utöka mitt hönsbestånd tänkte jag. Har bara 4 gamla skruttiga höns kvar och så gammeltuppen som börjar se horisonten på de sälla jaktmarkerna. En av hönorna är faktiskt 14 år, är inte det väldigt gammalt för att vara höna? Med tanke på att hon har klarat av generationer av både malle och kelpie skulle hon ha en bragdmedalj. Nåja nu till saken, jag har alltid varit fascinerad av svarta höns och nu när jag ska uppdatera min hönsflock skulle jag vilja ha den svarta svenska lantrasen Bohusläns-Dals Svarthöna. Ja, varför köper hon inte det då undrar du nog. Det är det som är problemet, jag hittar ingen som har till försäljning! *gråt* Så nu vänder jag mig till dig kära bloggläsare, vet du någon i detta avlånga land som har rasen och kan undvara några till mig? Hör av dig!!

image70

På hundfronten är det lugnt, äckelvädret fortsätter och fortsätter... Även Nadja har börjat löpa, så nu bor man i "lustans hus" *le* Tikar kan...


I kväll ska vi ha månadstävling på klubben, jag ska vara tävlingsledare i mysvädret *NOT* Vi ska även bjuda på våfflor, får trösta mig med dem, gott, gott!


Ha det!

Kennelmamman

Inte lätt när man är liten malleflicka och har lustar...

Publicerad 2008-03-01 18:48:35 i Allmänt

Här har vi liveshow! Ullis och Cola höglöper, Cola är en riktigt liten hynda, ställer upp sig för allt och alla. När man säger åt henne att gå och lägga sig ligger hon och hummar, piper och ser otroligt olycklig ut. Ja, ja inte lätt när man vill få till det och inte får...


Idag var det sök i det underbara vädret *NOT* spöregn och blåst, inte favvo vädret direkt, men de tappra tränade i alla fall. Idag var det markeringsövningar och låda som gällde. Den egna rullen togs som om inget någonsin hade varit annorlunda. Blir man någonsin klok på de små djuren? Tränade sök i Karlsborg på nya figgar också, gick också mycket bra. Skönt, då blir det bara att gasa fram till tävling. Tränade både lydnad, spår och uppletande också när jag var i Karlsborg, det märks som sagt att lilla damen har annat i tankarna... Spåret och uppletandet märks det inte på, men i lydnaden är hon lite frånvarande... Var inne med henne i ett värmevärk också, för att pröva hur hon bar sig åt i miljön, bättre än förväntat, lilla damen följde med mig till både första och andra våningen med gallertrapper och galler golv. På tredje våningen var det inte hon som bangade, utan jag, hm. Inte lätt när man har en matte som inte är godkänd i miljön... *asg* Jag är livrädd för höga höjder.


 Har anmält mig till tävling, i april, då ska mannen och jag till Eskilstuna, han kör skyddset och jag söket. Kul när vi båda kan tävla samtidigt! Då borde damen ha återfått formen efter löp och skendräktighet.  


Ha det gott!

Kennelmamman

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela