Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Måla med malle

Publicerad 2008-02-26 12:06:26 i Allmänt

Måla med mammig malle är inte det lättaste. I går höll jag på hela dagen med att måla om i sovrummet, bröt några timmar för att åka ner på klubben och träna lite lydnad. Det märks att Cola löper, hon gör det hon ska, men är inte riktigt med i matchen. Inget att gnälla på, man vet ju själv hur det är, hm... som en utslagen nyponros *not* hehe. Nåja, åter till målning, Nadja är ju hysteriskt mammig och bara måste vara med överallt, och jag är ju som sagt hönsig med mina hundar och tycker att de ska vara med överallt, men i vissa lägen är det inte alltid att föredra, så var alltså fallet i går med målningen. Väggarna blev riktigt bra, helt klart ett lyft. Men hur ser då den mammiga mallenutten ut? Ja, man kan väll säga att det är tur att jag målade olika nyanser beigt he he. Sovrummet blev i alla fall mycket bra, gjorde av med alldeles för mycket pengar på nya fina påslakan och en sängkappa, det måste ju matcha...*le*


I morgon åker jag och hundarna tåg ner till Karlsborg, vi ska titta på ett hus och en tomt, sen ska jag bara pilla mig i naveln och träna hund, ja och pussa på mannen förstås!


Ha det gott!

Kennelmamman

Tråkigt

Publicerad 2008-02-22 15:23:08 i Allmänt

I går var det skyddsträning i ridhuset och det var några incidenter som fick mig att bli lessen. Det gällde inte mig och Cola, hon var så dutti!  Jag vet att det är många som tycker att jag är lite mesig när det gäller att rycka och "gå på" hundar.  Jag har fått kommentarer som - det du kör är ju mazarinskydds, eller mjukisskydds osv osv... Ja, om det är det som vissa vill kalla min skyddsträning, fine with Me! Jag har inte mina hundar till någon penisförlängare eller att hävda mig igenom. Mina hundar är mina allra bästa vänner!  Och jag är starkt övertygad om att både vi människor och våra hundar lär sig bäst när de är trygga och genom positiv förstärkning! För mig är grenen skydds som vilken annan SBK gren som helst och tränas den grenen ska självklart samma etik, moral och SBK normer gälla som i alla andra grenar. Jag vet också att det finns vissa som har "fel" tänk även inom andra grenar och det är precis lika tråkigt.  Det vi håller på med är "cirkuskonster" enligt mig. Om det så är lydnad, skydds eller freestyle så ska samma hänsyn tas till hunden, på den punkten kommer jag aldrig att ge vika. För mig känns det oerhört tråkigt när man dragit upp en hund något vansinnigt för att sedan bestraffa den när den ligger för högt i förväntan.  Om man nu har gjort ett misstag i sin tidigare träning, får man väl helt enkel ta på sig skulden av det själv och inte bestraffa hunden för något som föraren faktiskt lärt den? Att på ett eller annat sätt bestraffa (tänker inte gå in närmare på vad som hände) hunden när den inte förstår varför den får sin bestraffning, är inte hunddressyr! Det är ren och skär misshandel i mina ögon! Det är något som jag aldrig kan gå med på att det sker.  Dessa incidenter som skedde i går får mig fundera på om jag ska lägga av med skyddsträningen. Något som jag tycker är tråkigt, för det är verkligen kul och hundarna älskar det, men, tyvärr finns det alltid människor som tycker att de kan ställa sig över andra levande varelser, människor som djur. Dessa människor gör att det inte blir roligt att träna. De flesta som tränar gör de på ett bra och juste sätt, men som sagt, några få gör det inte. Så tills vidare blir det nog koncentration på sök och spår, sen biter vi nog lite på gubben och andra vänner. Kanske blir det ingen tävlingskarriär i skyddset på detta vis, men som det känns nu får det hellre vara. För mig är det viktigt att det är roligt att träna hund och jag tänker i alla fall fortsätta att köra mitt sk. mazarinskydds och ha glada och trygga hundar, för som sagt de är mina allra bästa vänner!


Nästa vecka är jag LEDIG! Hur skönt ska inte det bli (nåja, mycket att skriva, men inga seminarium eller föreläsningar) Ska passa på att måla om i sovrummet, väggarna ser så konstiga ut efter det att vissa små valpar har hjälp till att ta bort tapeterna... Men hundarna ska verkligen få sitt, håll tummarna för bra väder!


Nu kommer mannen snart hem, då ska han få nybakat bröd!


Ha det gott!

Kennelmamman
image68

Magiskt med tävlingsanmälan?

Publicerad 2008-02-17 17:31:24 i Allmänt

En sak jag aldrig slutar förundra mig över i min hundträning är att, så fort anmälan och inbetalningen är inskickad för tävling, ja då börjar strulet med träningen. Är det inte konstigt, är det någon slags magi, eller är det så att det sitter en liten gubbe uppe i himlen och flinar åt oss?  - nu har hon anmält till tävling igen, då ska jag se till att det strular, he he. Jamen är det så? Eller vad är det för magi, kanske ligger det i tävlingens inbetalning? Är det någon som vet? Ja, som du säkert förstått har jag alltså anmält till tävling och som du även det har förstått gick inte träningen så bra idag. Nåja, söket i går gick riktigt bra, allt utom när det kom till markering av den fasta rullen, där hände något. Enligt figgen pep hon till och spottade ut den, efter det har hon inte villat ta den fasta. *grrr* Vad göra, jo, ut med mannen i skogen idag, tränandes markeingsövningar med fast rulle. Gick det bra? Svar NEJ! Lilla prinsessan nosade runt mannen och undrade varför i hela friden hon hade något runt halsen som dinglade runt. Jamen hundkräket ( ja, ursäkta) har ju tagit den hur bra som helst tidigare, men nu har vi alltså anmält till tävling. En vän till mig säger att det är för att jag ska hålla mig på marken och inte bli stöddig av all framgång?? Vilken framgång?? Just nu tycker jag inte så mycket om den vännen *le* . Nåja, mannen och jag var duktiga och tränade kommenderad lydnad i alla fall, och den gick faktiskt riktigt bra, så man får väll vara glad över det. Vad säger man, det man förlorar på gungorna tar man in på karusellen...

Ha det gott!

Kennelmamman


PS: Kennellägret börjar som sagt närma sig, i år är det alltså vecka 27 som gäller, onsdag - söndag som vanligt. Däremot tror jag att vi gör lite annorlunda med maten. Jag tror att alla får fixa sin egen mat detta år, så slipper jag och kennelpappan fixa så mycket och får mer tid till hundträning och socialt umgänge *le*. Mer info kommer senare.

Träningshelg, igen...

Publicerad 2008-02-11 15:12:19 i Allmänt

Åter hemma igen, efter ytterligare en mycket trevlig träningshelg i Karlsborg, trevliga människor, hundträning hela dagarna, bastu och kanske en och annan Cider på kvällskvisten, ja, vad mer av livet kan man begära? Det ska vara att man orkar vara uppe lite längre på natten då... *le*. Bara att inse att man inte längre är 20 och kan pladdra hela natten.  01.30 är sent för en medelålders kvinna som jag...*asg* Det fick till konsekvent att jag inte var allt för alert på söndagens sökträning *le*


Hundträningen gick riktigt bra, körde sök både lördag och söndag, Cola gick bra båda dagarna. Körde lite dunka dunka också, Cola stötte i korgen för första gången på torsdagskvällen och det gick riktigt bra, på lördagen gick det mindre bra *morr* Nåja, så är det i hundträningens värld, bara att ta nya tag. Transporterna och civilsändandet funkar riktigt bra däremot, grunderna börjar som sagt sitta, bita, släppa, bevaka, bita släppa, bevaka... Bara det där med korgen kvar då, hm.


Söndagen avslutades med kommenderad lydnad (vilket var x månader sedan...)

Lilla damen gjorde vad hon skulle, men ack så trött, inte lätt att ligga på topp hela helgen när man är liten malleflicka... Avslutade helgen med ett uppletande innan jag åkte hem idag, (skulle ha åkt på en föreläsning, men konstigt nog hann jag inte, uppletandeträning måste ju vara viktigare, eller hur, hm) hurra, gick kanon, som ett skolexempel!


Kameran var som vanligt med, men återigen blir det inte så bra bilder när den ligger kvar i bilen *morr* att jag aldrig lär mig. Däremot får ni se mamma Ullis in action när hon letar reda på blod för mitt experiment som jag ska göra till skolan.

image67

Tack snälla alla ni som gjorde helgen så trevlig!


Ha det gott

Kennelmamman

Grattis Otto alias Erik och Oska

Publicerad 2008-02-04 11:36:58 i Allmänt

Så var en till helg till ända. Ibland känns det som om det bara är måndagar och fredagar.

I lördags var det sökdag som vanligt (vi har hållit på och tragglat sök i 20 år, samma tid!) och vilken dag, Cola gick som tåget och jag blir så otroligt glad när det funkar i söket. Det är något visst med söket och just när det funkar och man bara går på stigen och matar, härlig känsla! Nu ska jag nog anmäla till tävling i mars.


Efter söket var det årsmöte på klubben och två Foggenshundar kammade hem vandringspriser, Jeanette med Otto, alias Erik blev årets rookie och årets bästa sökhund, Pelle med Oska tog hem bästa skyddshund, samt bästa brukshund! Jättekul, Karlson tog hem bästa spårhund, STORT GRATTIS!


För att jag inte skulle vara uppe bland molnen för länge, utan ramla ner knall och fall där man brukar vara, så gick uppletandet på söndagen inte alls bra. Man får trösta sig med att de andra som var med och tränade inte heller fungerade speciellt bra, jo Oska, hon gick bra som vanligt. Men håll med om att det känns bättre om sina träningskamrater också misslyckas i sin träning, *le*, jag menar, då är man ju inte ensam i sin olycka, och det känns ju alltid bättre, eller hur *fniss*.

image66

Har lekt lite med kameran, (ja jag skulle egentligen skriva skolarbete, men som vanligt vill kroppen göra andra saker) jag fick faktiskt en bukett fina rosor av min man i fredags, hör inte till vanligheterna, man får trösta sig med att man blir desto gladare när det sker. I dag vill kroppen inte göra skolarbete alls, jag tror att jag ska ge mig ut och spåra lite, man får passa på när man kan fuska. Sen är det bara att bita i det sura äpplet, får väl sätta mig och skriva i kväll i stället. Måste ju passa på när det är ljust och framför allt, inget regn!


Nästa helg är det Karlsborg som gäller igen, ska bli jättekul att träffa alla, längtar!


Ha det gott!

Kennelmamman

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela