Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Kycklingar och sök

Publicerad 2009-04-27 16:54:09 i Allmänt


I helgen har det blivit två sökpass, ett på söndagen med "ordinarie" sökgrupp och ett på lördagen med gästandes figuranter, både i fån Piteå och söder ut. Trevligt, trevligt! Mycket bra att träna på olika figuranter! Det som fascinerar mig är att oavsett om man kommer från Skåne eller Piteå och aldrig har tränat tillsammans, så funkar det mycket bra.  Fortsatte med markeringsövningar, nu lite längre ut, hon går som tåget just nu. Blir dock trött i lilla popcornhjärnan efter ett tag, jag glömmer bort att hon är så liten eftersom det går så bra, måste tänka på att hålla igen lite. Underbart väder och lillstumpa går ständigt framåt i söket, allt bra då, förutom att vi sett huggorm både lördag och söndag. Jag HATAR huggormar!!  Hörde att det ska finnas en orm vart 10 kvadratmeter, är det verkligen sant?


Vi har hämtat kycklingar också, har fått tag på Hedemorahöns (hoppas jag...) ringde på en annons och när vi väl kom dit så tittade mannen och jag på varandra och skakade på huvudet. Jag har alltid trott att städprogram på TV bluffar, men i helgen såg vi det mest skitiga hem jag någonsin sett. I o f gör ju det att man tycker att man har väldigt rent hemma *asg*) Hönorna såg dock ut att må bra, men kycklingarna var i kläckningsmaskiner och med tanke på hur många olika sorter det fanns i den kläckningsmaskinen och vilken ordning det var för övrigt så vet man ju aldrig. Men söta är de i alla fall, just nu bor de i badrummet!! Eftersom de var alldeles nykläckta när vi hämtade dem och pyttesmå, så behövdes både värme och kärlek *le*. Så för att hålla koll på dem får de bo i badrummet i en fågelbur några dagar, innan de flyttar ut till hönshuset . Full sprutt på värmegolvet, så nu slipper vi frysa i badrummet... (och så har man gullig utsikt från toa...)


Ha det gott!


Dagens citat från okänd "Människan kan inte upptäcka nya oceaner förrän hon har fått modet att förlora kusten ur sikte."


Kennelmamman

Ännu en helg nästan över

Publicerad 2009-04-19 16:19:41 i Allmänt

Var tar tiden vägen? Nåja, vi har haft trevligt besök i helgen av Anna, Erik och "våra" barn. Det är så häftigt att alla 6 tikarna går bra tillsammans! Nu var det några månader sedan vi träffades sist, men det funkade fint i alla fall! Har tagit massa bilder på hela gänget, men hur lätt är det att få med alla 6 mallenutterna på samma bild??

Här är i alla fall hela gänget...

Oska full rulle i Vättern...


Nadja

Attityd + ben, vad blir det?

Nellansnällan

Lillstumpa

Har tränat lite i helgen, men det har mest blivit umgänge och promenader på Kråk. I dag blev det sökträning och för min del markeringsövningar igen. Första figgen var husse och då slog det slint för lillstumpa, ville bara kramas och ha karameller. Ny figge och då gick det bättre, ut och hämta rulle och påvis! Det är så kul i sökgruppen för det går verkligen framåt för alla (ja, jag vet att det kan gå dåligt också...) men just nu går det framåt för alla nya hundar med stormsteg, jättekul.  Nu kan man ju faktiskt börja köra sök en kväll i veckan också, härligt med vår och ljusa kvällar!


Har inte hunnit bli något spår i helgen, så jag ska nog ge mig ut och lägga ett nu i kväll så det blir lite kontinuitet i det nu när polletten äntligen ramlat ner, hehe.


Ha det gott!

KennelmammanÄr det ett sent aprilskämt?

Publicerad 2009-04-15 17:39:44 i Allmänt


Citat ur http://www.skk.se/  "Därigenom har NatDopK beslutat att västen faller under Dopingreglementets 7.1 Otillåtna metoder, vilket betyder att det är 14 dygns karenstid efter det att västen använts. Karenstiden innebär då att hundägaren inte får använda "Back-On-Track-västen"14 dygn innan hunden deltar på prov, utställning eller tävling. Denna karenstid gäller oavsett om hunden anses vara frisk eller inte."


Läs mer på SKKs hemsida! Var är vi på väg??  Kan detta vara möjligt??


Har spårat, både idag och igår med "popcornhjärnan" . Nu börjar det faktiskt sitta, både igår och idag gick hon över både älg och rådjursbajs, utan att äta!! HURRA!! Idag hade jag fyra apporter i spåret och dessa är hon klockren på. I dag hade hon tappt i början för storasyster Nadja satt ock skrek i bilen /&¤*!# , men tog upp spåret självmant igen. Så nu verkar det sitta och vi kan gasa framåt! Fria följet börjar så smått sitta också, men som sagt, detta med popcorn, suck. Sitta kvar, går i ca 20 sekunder, sen kommer hon på att hm, det var nog ligg vi skulle göra... Hon blir väl stor hon med... (jag längtar...)Men hon är otroligt kul att hålla på med, vilken energi!! Å framförallt har jag fått en hund med både kamp och humör, så jag ska inte gnälla! Å inte kan man låta bli att skratta åt henne heller.


Nej, nu ska jag ut i trädgården och lägga i stenar och rötter som vi släpat hem från Kråk i den nyfyllda dammen (tur man har en tålmodig man) Det stod nämligen en rund turkos färgad sådan på tomten när vi köpte, inte min stil riktigt. Däremot älskar jag ljudet av porl, så vi har gjort dammen så bra som det bara går till ekonomin och tiden ger oss möjlighet till en stor ny.


Ha det gott!

Kennelmamman

Besatt av dammsugaren

Publicerad 2009-04-13 18:18:15 i Allmänt


Dö dammsugare...

Ja, inte jag då, det är inte min grej, dammsugning är ett nödvändigt ont, inte min favoritgrej här i livet, det finns mycket mer skojiga saker att prioritera. Phila däremot, hon är helt besatt av dammsugaren och för inte att tala om moppen. Det är ett evigt krig varje gång städsakerna åker fram, *suck*.

Livet leker...


Nu är påsken nästan över och barnen har åkt hem, det är otroligt tomt när de åker, saknar dem redan. Vi har hunnit med en hel del, Kim (Pelles son) fyllde nitton på påskaftonen, detta firades med shopping i Skövde samt invigning av vår badtunna. Mycket mysigt! I går var vi Skövde igen för att gå på bio och se Marley och jag. Jag har läst boken och den är så oerhört bra, filmen var också bra, men oj vad vi skrattade och grät (ja, alla vi tjejer och tanter alltså...) Har du inte läst boken måste du göra det snarast. Speciellt vi som har mallenutter känner igen en hel del, hm... Godis godis och mat är något annan vi har sysselsatt oss med under påsken, det är inte klokt vad man trycker i sig, nu är det nyttig mat som gäller framöver.


Vädret har varit underbart hela påsken, gräset har redan blivit grönt! Detta betyder dock att vi måste investera i en gräsklippare modell större, vi har en hektar gräs som skall klippas, hm.  Vi har en begagnad på gång med klippaggregat fram, men dilemmat är att man får en sprilans ny gräsklippartraktor för samma pengar.  Hm, svårt val, har du någon erfarenhet av stora klippmaskiner kanske?

VÅR!!


Spårade med Phila sedan jag släppt av barnen vid bussen, la två spår. Det första gick ganska bra, förutom att hon är besatt av hare och rådjursbajs (ja, det också) så letandet efter detta tar över spåret ibland, detta spår ruttnade mamman, inte allt för pedagogiskt kanske, men även solen har fläckar... Men vad gör lilla hunden efter en ordentlig tillsägning vid bajsätandet? Tittar förnärmat på mig och fortsätter sedan spåra?! Ingen vek liten vovve detta inte(tur det...) Spår nummer två gick som tåget! Jag har även lyckas med konststycket att klippa klorna på lilla damen själv idag! Hurra!! Annars har det varit ett tvåmannajobb, *suck* Men idag hade mamman bestämt sig för att nu är det dags att bli stor, nu skulle det klippas klor utan att lilla hunden och tvåbeningarna slogs (tvåbeningarna vann varje gång iof, men det är ändå jobbigt att slåss)


Måste passa på att gratta "pappa" Elis som blev uppflyttad till hkl skydds i helgen med fina poäng, Grattis!


I morgon är det vardag igen...


Ha det gott!


Kennelmamman


Dagens citat kommer från Seneca  "Människor kan indelas i två grupper, en som går före och uträttar något och en som kommer efter och kritiserar.

Förkyld...

Publicerad 2009-04-05 19:53:24 i Allmänt


Usch för förkylning, inte kul! Idag var vi och körde sök, sedan däckade jag i soffan och sov i flera timmar. Ingen nytta i dag inte! Däremot gick det bra i söket, har börjat köra markeringsövningar med lösrullar, lillstumpa går som tåget, hur kul som helst. Däremot går inte spåren lika bra, men det kan jag inte lasta Phila för. Hon har ett så enormt bra föremålsintresse och bra näsa, så om jag lägger föremålen "fel" i vind vindar hon in dem. Ska passa på att spåra lite nu på påsklovet och tänka mig för var jag lägger föremålen, i och för sig ett trevligt dilemma, jag menar att ha en hund med bra näsa.


Igår var det strålande väder här, så då blev det en massa gjort på tomten, var ute hela dagen, skönt skönt. Tyvärr blev vi av med en av hönorna. Duvhöken måste ha tagit den. Tråkigt, men jag tyckte det var så fint väder så att de skulle få komma ut på tomten, efter långa förhandlingar med Phila huruvida man ska jaga höns eller ej, funkade det faktiskt, ganska bra i alla fall *suck*(det var inte hon som tog den...)


Måste passa på att gratta prinsessan Cola karamell som idag kan titulera sig KORAD, hon hade skött sig riktigt fint, jag trodde faktiskt inte att hon skulle gå igenom en korning, men det är ju trevligt att jag hade fel! Som sagt, det är så kul och skönt att hon hamnat hos Birgitta och Danne, där vet jag att hon har det riktigt bra!


Nu blir det horisontalläge igen känner jag, fy för att vara sjuk!


Ha det gott!

Kennelmamman

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela