Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Cola på MH

Publicerad 2007-05-27 19:38:06 i Allmänt

l179877-16179877-15
179877-14

Då var man hemma igen då, efter vistelse i Skåneland och 170 mil bakom sig. Jag har just räknat ut att jag betalat 2660 kr i bensinpengar för att skrämma min hund! Är det friskt, eller? Så gnäller man över att man inte har några pengar! Nåja, vad skulle man göra om man inte hade hund? Ställde frågan till mannen, som konstaterade att jag förmodligen skulle klättra på väggarna, vilket förmodligen är sant.

Det var i alla fall kul att se hela Colas kull, blandad kompott, både vad det gäller exteriör och mentalitet. Tyvärr är det en dum ålder att skrämma de små hundarna tycker jag, men nu är det så man ska göra, så det är bara att gilla läget. Däremot tror jag inte att man ska fästa sig så mycket på resultaten vad det gäller MH. Jag har sett massor av hundar som gjort en ganska skral MH test, för att ett år senare göra en kanon L-test, bland annat Oska, hon hade växt på sig betydligt på L-testen. Cola hade rejäla rädslor, men jobbade sig fram med min hjälp. Nytt för henne att behöva ta tag i livet självt. Hon lämnade helt enkelt över det farliga till mig och tyckte att det fick jag lösa. Det är nackdelen med att ha flera hundar, finns alltid någon äldre och modigare som kan sköta det farliga.  Däremot gjorde hon mycket bra ifrån sig på både avståndsleken och lilla bytet. Hon fick en 2:a på skottet, släppte i kampen, men tog snabbt upp den igen och hade ingenting kvar sedan. Har aldrig sett något tidigare, så det är jag inte orolig för. Resultatet får ni kolla på hunddata sedan.


Åkte raggarrunda i Hässleholm på lördagskvällen, inte frivilligt! Vi letade matställe på vägen hem, trött efter all pizza, ville jag ha något annat, så vi åkte in i Hässleholm för att leta. Raggarna hade tydligen någon träff där, för de kryllade i hundratal av dem! Mitt bland alla raggarbilar åkte vi! Grön folkvagnsbuss med till salu skylt, ingen ringde! *le* Så nu har man åkt raggarrunda också, jag trodde de var utdöda, men ack så fel jag hade.

Hann med att lägga lite spår och köra lite uppletande i Skillingaryd, där vi sov i natt. Blir så otroligt glad när man spårar med Cola, har sagt det förut, men säger det igen, hon är en otroligt duktig spårhund. Uppletandet gick också mycket bra!


Pelle och jag har bytt hund denna vecka, Oska ska kastreras så Nadja fick följa med husse. Nyttigt för Cola att vara ifrån henne lite. Oska och Cola är på samma nivå och leker hur fint som helst. Nej nu ska jag sluta, blev mycket skrivet idag! Ska upp och skjutsa barn tidigt i morgon, yngsta dottern ska till Rörvattnet och ska vara på Centralen 06.15!


Lev väl!

Kennelmamman

PS: Börjar bli hög tid att betala in till kennellägret!

*gulp*

Publicerad 2007-05-21 19:23:47 i Allmänt

Nu sitter jag här och skriver fast jag har hemtenta och litteratur att läsa. Fy på mig! Men jag kan inte hjälpa att en granskning av skoldemokratins innebörder och kvalitet, inte riktigt kan få mig motiverad, ska bara skriva lite till, sen ska jag läsa, jag lovar! Idag beställde jag tid för Colas röntgen *gulp* nästa tisdag är det dags. (har röntgenångest!)  Har ju inte kunnat göra det eftersom det är 28 dagars karens på lugnade medlet. Innan tävling visste jag ju inte vilka tävlingar jag skulle komma med på och efter tävlingen är det ju MH. Så till helgen bär det av till Skåneland, där vi ska invadera Glenn och Mias hus. Ska bli jättekul och spännande att se hela kullen. Hur Colas MH går har jag faktiskt ingen aning om. Annars har jag oftast en vink om hur det kommer att gå, men inte med henne. Den som lever får se! Kul ska det i alla fall bli, bara jag förstår vad de säger, *L*, som tur är har Pelle bott där ett år, så han får översätta *L*.  Nej, nu finns det inga ursäkter mer, nu måste jag plugga! Måste bara gratulera Anna och Nelly som blev uppflyttade till elitspår i helgen! Mamman blir så stolt så stolt!

Skriver rapport efter helgen!

Kennelmamman
image13
Här en bild från i vintras på Nelly

Orka Gk L-test

Publicerad 2007-05-16 20:55:58 i Allmänt

179877-12179877-11
Orka är arg

Så har man varit i Karlsborg några dagar igen då. Denna gång blev det inte så mycket hundträning, däremot tittade jag på några L-tester, varav en var våran Orka. Hon gjorde mycket bra ifrån sig, ska lägga ut testprotokollet så snart jag hinner. Måste säga att det är otroligt kul med engagerade valpköpare, tack snälla Ulrika för att du orkade åka nästan 70 mil fram och tillbaka för att testa Orka!


Lite hundträning hanns dock med, bland annat tränade vi sök i går kväll, Cola kunde skälla, jag menar riktigt skall och inte bara konstiga ljud! Sedan fick vi vänta en stund i skogen, då en av oss kom med bara ett koppel i handen, han hade glömt hunden kvar i hundgården. Jag säger inte vem, men jag kan ge en ledtråd, det börjar på Lei och efternamnet börjar på C, han har fött upp Ullis, och massor av mer mallar samt har ett kennelnamn med sitt och sin frus namn i. ;) Hm, undrar vem? Nåja, vi sa att han kommer att få äta upp detta, visst är det kul att glädjas åt andras klantigheter, då kanske man inte framstår som så klantig själv?

Ha det så bra!

Kennelmamman

Uppflyttning...

Publicerad 2007-05-06 17:25:02 i Allmänt

Appellklasspersen är över! Idag blev Cola uppflyttad till lägre! Jag hatar appellklass, inte för det är så speciellt med det, utan för platsliggningen! Vad händer i dag på platsliggningen? Självklart reser sig hunden bredvid Cola strax efter det att vi har vänt oss om! Jag får hjärtstillestånd på sådant. Jag har någon slags fobi på att mina hundar ska bli påhoppade på platsliggningen, och appellklass är ju inte direkt känd för att ha säkra hundar. Men vet ni vad lilla pärlan gjorde? När hunden reste sig, fick hon mycket lång hals, tittade på de andra hundarna för att få bekräftelse och undrade nog om hon också skulle gå upp. Efter en liten stund halvsatte hon sig upp, en hundradels sekund, min puls blev då 300! Men i stället för att gå upp la hon sig igen! Det blir jag otroligt glad över 9,25 i betyg för det, det borde varit 12! På spåret jobbade hon bra i halvstormen, hon fick neddrag för hon slog i vinkeln, hm det är domaren som dömer, men jag tycke hon jobbade bra, 8 på spåret. I lydnaden märktes det mest att lilla damen inte riktigt är mogen för detta. Hon tittar sig förundrat omkring och är fascinerad över allt som händer runt omkring, min lilla filosof. Budföringen gick bra, höll på att skratta ihjäl mig bara, hela hennes rörelseschema är fortfarande som en valp! Nu ska ärtan få vila och mogna på sig för att citera kennelmamman.

 
Nu är det bara en fobisak kvar, nämligen höftledsröntgen, men eftersom de är så besatta med dopingpratet nu, kanske jag får vänta till efter MH:t, så att man inte åker dit för doping, det är ju tydligen 28 dagars karens på sovmedlet. Ska ringa till veterinären och fråga vad som gäller. Nu är det bara att gasa upp henne i skyddset, för mognar hon bara på sig lite blir vi farliga!
Nu ska jag ut i solen igen och fixa lite på tomten, så att hundarna har något att gräva i ;-)

Kennelmamman

Hurra för Oska och Pelle!

Publicerad 2007-05-01 18:50:52 i Allmänt

Ja, nu är man ganska mör! Jobbade i går kväll/natt på ungdomsgården och gick upp 5 i morse för att följa med mannen till Stockholms Södra för att tävla. Ja, något slags fel i lilla huvudet har man väl när man går upp så tidigt, och inte ens tävlar själv! Men jag tycker det är kul att titta, så som sagt, nu är man mör, men det var det värt! Är mer nervös när husse tävlar, än när jag tävlar själv! Husse blev uppflyttad till ekl skydds, 575,5 p och vinst! Kul kul! Det var lydnaden som inte var så jättebra, annars gick specialen kanon! Han kan kanske ta hjälp av sin fru med lydnaden, vi hade ju 280 p på den förra helgen *le*.  Hur som helst har det varit en mycket trevlig tävling. De hade även IPO och rapport i dag och det är alltid kul att vara på tävlingar där allting funkar och med trevliga funktionärer. En eloge till Södra för att de orkade ordna så bra!

Anna med Nelly blev godkända i ekl skydds i helgen också, lite småmissar, men det är bara på?n igen. Alla är vi barn i början! Tyvärr så glömde vi kameran, så inget kort idag! Nu ska jag återgå till min Irish Coffey *hick* och fortsätta fira!

Ha det gott!

Kennelmamman
Ps. Sverker, nu har jag uppdaterat sidan *le*

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela