Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Att vara kennelmamma

Publicerad 2008-10-28 13:37:57 i Allmänt


Är inte alltid så lätt, många gånger har jag ställt frågan till mig själv varför man utsätter sig för att vara uppfödare. En ständig oro över att något skall hända och huset fullt med folk (vilket är trevligt för det mesta) och bytandet av tidningar som ständigt är fulla med kiss och bajs, spelar ingen roll hur mycket man byter. Å nu är de bara fyra!! Första kullen hade vi tio, huvva.


När man ser bilder på när Alva diar dem nu kan jag för mitt liv inte förstå hur Ullis fick plats med tio, men å andra sidan är nog dessa gigantiskt stora istället. Ja, varför blir man nu uppfödare? En av anledningarna ligger just nu och sussar i valplådan och är hur gulliga som helst, vill man tanka lite kärlek är det bara gå in i valplådan, så mår man mycket bättre än när man klev in. Det gäller att passa på nu, för om några dagar är det slut med gosandet, då blir man bara biten...
En annan orsak att bli uppfödare är att man blir så otroligt stolt när det går bra för "mitt" barn och dess ägare. Viken kick! Ja, du blir liksom delaktig i deras framgångar, utan att egentligen göra något annat än att ge småvalparna mat och byta tidningar när de är små. Å det kan man ju stå ut med...eller?

Ha det gott!

Kennelmamman

Det händer mer och mer i valplådan

Publicerad 2008-10-23 14:55:53 i Allmänt

Lillstumpa var utanför i morse när vi gick upp, hon har även rest öronen. Alva börjar vara ute med oss mer och mer, vilket jag kan förstå eftersom de små liven har fått tänder... tur att man inte är mallemamma...


Lillstumpa

Lillkillen


Hela gänget

På husfronten är det lugnt just nu, vi ska ha visning igen den 9 nov, håll tummarna för att världsekonomin har blivit lite bättre till dess och att folk åtminstone kommer och tittar på visningen. Känns konstigt att inte flytta in i sitt nya hus, mannen bor där i veckorna med mycket spartansk inredning, en säng, en liten TV och en mikro...


Har kommit på att man har massor av tid när man inte har en hund som behöver tränas och stimuleras. Alva och jag promenader, men det är inte samma sak. I söndags bakade jag bullar och bröd, gjorde soppa och grejer. Insåg att det är det "vanliga" människor håller på med på söndagarna... fast om jag får välja är jag faktiskt hellre i skogen och tränar hund än att baka.


Nu ska jag återgå till min kuliga rapport om yrkesetiska dilemman och professionella samtal *not*, men det måste göras, så det är väl bara att bita i det sura äpplet och sätta fart!


Ha det gott!

Kennelmamman

Matning

Publicerad 2008-10-18 15:51:19 i Allmänt

Valparna har ätit välling för första gången, tjejerna fattade med en gång... Paddan åt och åt, det var ju mat *le* lillstumpan åt lite hon också.
 
Pojkarna däremot fattade inte riktigt, lillkillen fattade inte alls att maten kom från skålen, utan slickade på sig själv och underlaget. Dunderklumpen gick omkring i och kladdade i skålen... genusperspektiv? he he


Ha det gott!

Kennelmamman

Gnaksa färkct

Publicerad 2008-10-16 20:08:52 i Allmänt

Eftersom jag hör till dem som ofta skriver fel (bråttom, bråttom...) på datorn, i min blogg och andras gästböcker m m sätter jag in denna lilla text som en liten pik till de personer som ägnar sin energi åt att påpeka andras felskrivningar...

Eilngt en uneörnskding på ett egnskelt uivtnierset så seplar det Inegn roll
i viekln odrnnig bksortnävea i ett ord såtr i, det edna som är vtikigt
är att fsötra och ssita bavstoken såtr på rtät patls.
Rseetn kan stå hlelur om blluer och man kan ädnå lsäa tetxen uatn porbelm.
Dttea broer på att vi itne leäsr vjrae bkosatv för sig, uatn odern som
hlehet

Gnaksa färkct


Annars stånkar vardagen på, valparna käkar och växer. I går var det avmaskning, det var inte populärt!


Lillkillen, Dunder-klumpen och Paddan

Puss på dig...


Ha det gott!

Kennelmamman

Det löser sig...

Publicerad 2008-10-14 21:38:35 i Allmänt

Cola har hittat en ny mamma, blir kanon för både nya mamman och Cola tror jag, inga andra tikar att slåss med! Det är flera som träffat henne och tycker hon är otroligt mysig, det är hon! Så jag önskar nya mamman och Cola lycka till!

Räntorna sjunker och börsen stiger, så det finns hopp om huset också!

Pelle sov första natten i nya huset i går, inga spöken... (ja, man vet ju inte, huset är ju från mitten på 1800-talet *le*)

Nu blir det gos med valparna innan jag ska krama kudden.

Ha det gott!
Kennelmamman

Inge bra...

Publicerad 2008-10-13 13:01:03 i Allmänt

Det går inge bra för Karlssons just nu. Det kom inte en enda spekulant på husvisningen i går!! Vi har letat gård i över fem år, när vi äntligen hittar en, ja då blir det global ekonomisk kris och ingen törs köpa hus. Bra tijming *not* Mäklaren sa att bara för ett par månader sedan var det budgivning på husen här ute, nu är det stendött överallt. Så nu sitter vi som ägare på två hus, med lån! På ett studielån och en polislön...!


När vi hade landat i husvisningseländet fick jag reda på att E-L som har Cola, var på sjukhus. Hon hade blivit mycket illa biten, så att benen i handen hade gått sönder, när hundarna hade slagits i går eftermiddag. Så kan hon inte ha det, så nu måste jag hämta hem Cola igen. Känns inte kul för någon, speciellt som E-L trivdes så bra med henne. Men man kan inte ha två hundar som slåss! Så mitt uppe i allt annat, får jag alltså hem lilla prinsessan å måste hitta nytt hem till henne.Dunderklumpen å Paddan...

Nu ska jag i alla fall gå och gulla lite med valparna i all bedrövelse, de små liven har börjat gå omkring på vingliga ben, morrar och skäller. hur söta som helst! I veckan blir det avmaskning, få se hur det går, brukar inte vara allt för uppskattat.


Ha det gott!

Kennelmamman

Städbrake...

Publicerad 2008-10-11 13:33:02 i Allmänt


Å vad det är tråååkigt att städa!! Tar en liten brake, sen blir det fönsterpustning *suck*.

Visar en bild på lillsnorpan (ja, kärt barna har många namn...) och dottern.

Ha det gott!

Kennelmamman

Valparna 2 veckor

Publicerad 2008-10-10 10:20:47 i AllmäntPaddan sover...

Nu börjar det hända grejer i valplådan. Alla har öppnat ögonen och börjar både röra sig mer och låta mer. De två små, eller de normala *le* rör sig mer av förklarliga skäl! Carina, Alvas mamma var här och tittade på undren i går. Alva tyckte nog att det var konstigt att hon skulle stanna kvar här och inte följa med sin mamma hem. Efter ett tag insåg hon nog att det var bäst att stanna med barna.


Inte lätt att vara mamma... Ett av Alvas "fynd" är också med...

I dag betalar vi nya huset och får nycklarna, så i helgen blir det till att städa hysteriskt igen, visning på söndag, vilket jag inte tycker är speciellt kul, hm. Det finns betydligt fler kuliga saker att prioritera, men nu ska det piffas igen med doftljus å grejer. Har sagt det förut, men säger det igen, håll nu alla tummarna så att vi blir av med huset. Inte kul att sitta med dubbla kostnader på två hus.


Nej, nu bär det av till affären för att köpa "piff"

Ha det gott!

Kennelmamman

Lillstumpa har öppnat ögonen

Publicerad 2008-10-06 14:36:33 i Allmänt


Jo, Pyret var först fast on kom sist. Helt plötsligt så blir det en liten personlighet, längtar tills de andra också får upp de blå, då börjar det hända grejer. Du får påminna mig om att jag ville att de skulle bli liv och rörelse i hagen, den dagen de små liven är 7-8 veckor. Då inser man nog att det är ganska behagligt med enveckors valpar...


Kolla paddan...

Alva och jag har varit i skogen, hon far omkring som en tokig. Skönt att komma ifrån barna lite. Själv skulle jag plugga men hittar på massor av annat som också måste göras, skriva blogg etc....


Nej, nu måste jag faktiskt göra lite nytta igen och läsa om det professionella samtalet *suck*


Ha det gott!

Kennelmamman

Äter mer å mer...

Publicerad 2008-10-04 17:29:20 i Allmänt


Valparna är som sparvungar, gapar och sväljer. De två största, kallade paddorna som arbetsnamn är gigantiska. Kollade med O:arna igen, nu väger de ca 300 g mer än den störste valpen gjorde i o-kullen! Lillstumpan (ja, det är ena tikens arbetsnamn) är ingen lillstumpa om man jämför med tidigare kullar, utan ganska vanlig.


Annars händer det inte så mycket i valphagen ännu, de små liven rör sig mer och låter mer, men annars är det ganska lugnt. Alva däremot, hon tycker att det är tråkigt periodvis och vill ha uppmärksamhet. Går längre och längre promenader med henne nu, även om de fortfarande är mycket korta. På dessa promenader är Alva sakletare, gamla bollar, vedträn eller gamla pipisar, allt ska läggas i valplådan! Hon har ett helt lager där, brukar rensa lite ibland.


I morgon är det skyddstävling på klubben, jag ska inte göra så mycket annat än att ligga figge i söket, sen måste jag hem till barna. Pelle är tävlingsledare. Får önska alla tävlande lycka till!


Nästa helg är det visning på huset igen, håll nu tummarna att finansgubbarna gör att marknaden blir lite bättre till dess. Pratade med mäklaren i veckan, det är heldött överallt säger han. Det är ju fantastik tajming av oss, eller hur *not*. Nåja, nu är det som det är, lär ju inte få ut det mäklaren trodde vid värderingen, *gråt*  på fredag ska vi betala Spethult, sen sitter vi med dubbla kostnader, inte kul! Så som sagt, håll nu tummarna att det är någon stackars människa som vill ha vårt hus!

Nej, nu blir det horisontalläge i soffan!

Ha det gott!

Kennelmamman

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela