Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Principer är till för att brytas...

Publicerad 2008-04-27 17:42:07 i Allmänt

Cola börjar "komma tillbaka" efter skendräktigheten, det känns skönt. Idag körde vi öppen korg för första gången. Jag har sagt att jag inte vill köra öppen korg för att jag vill att hon ska vara i "rätt fil", nåja får man inte hunden i rätt fil får man ta till andra medel. Så idag var det öppen korg som gällde. Funkade kanon! Är det inte typiskt, här har jag gått och grunnat och funderat, så fanns det en metod som än så länge funkar kanon... Det var nästan så hon bet ännu bättre med öppen munkorg än utan?? Blir man klok på de små liven eller?  Körde även markeringsövningar i söket, med rullen på rätt plats, hm... Funkade även det kanon, jättekul! Körde även lite framåtsändande, kom på att det är det i högre, *le* har liksom lagt det på is ett tag. Är tredje reserv på högrespår, så idag blev det högremomenten på lydnasdsträningen. På torsdag ska mannen ut och tävla igen, så det blev lydnadsträning för hans del i dag också. Idag såg det mycket bättre ut, hoppas det håller i sig på torsdag!

Ha det gott!

Kennelmamman
image81

Inte lätt att vara liten malleflicka med ett klantarsel till matte.

Publicerad 2008-04-20 17:01:39 i Allmänt

Hemkommen från Eskilstuna och en mycket trevlig tävling, trots dåliga resultat, tyvärr hade jag rätt om mannens lydnad, han missade en pinne i spåret och hade bara en femma på uppletandet, så inga roliga poäng där. Nåja, om man jämför detta med Colas och mitt tävlande så var deras bra, hm. Vi började morgonen med söket och hade startnummer två, bra nummer. Jag skickar glad ut hunden och hon går ut fint, jag skickar och skickar och inser att snart är banan slut, ingen figge! På slutet av banan ser jag på Cola att hon har något, men hon kommer inte tillbaka med rullen. Så jag kallar in henne för att sända om, tänker att hon kommer på vad hon ska göra då kanske. När lilla hjärtat kommer ut till lådan igen börjar hon gny och ge några försiktiga skall, jag upprepar proceduren, då springer lilla vovven ut och ställer sig och skäller på lådan, hm.  Ja, ja sånt händer tänker jag och urskuldar mig med att det var nya figgar och ny bana och första tävlingen, så hon kanske inte vill markerar främmande tanter. Pratar med figgarna, jo mycket riktigt hon har varit hos dem, men inte markerat, när jag hade ropat vände hon och sprang till mig.


På kvällen släpar jag mannen till banan för att se om problemet kvarstod, jo det gjorde det så när. Cola hade jättesvårt att ta rullen! I natt kom jag på varför, sista träningen hade jag ju hissat upp den för att hon inte skulle ta den, och klant som man är glömde jag att hissa ner den igen! Jamen hallå, är det helt tomt i hjärnkontoret, liiite sent att komma på det nästan ett dygn senare! Jag blir så trött på mig själv! Det värsta av allt är att jag gjorde precis lika på Nadjas första söktävling, helt klart något allvarligt fel på minnesförmågan! Hoppas jag nu inte har förstört något, har jag det får jag verkligen skylla mig själv! Stackars hund som har en sån förvirrad matte! Klart att lilla vovven tar till skallet på lådan, hon var väl desperat stackaren!


Nu är jag ju en enveten djävel, så idag lurade jag ut Gunnar i skogen som är helst okänd för Cola, och hon hade inga problem att markera när rullen hängde så att hon fick tag på den! *suck* Snälla Gunnar gick även upp tidigt i morse och la varsitt spår också till Pelle och mig, snacka om service, bara att åka ut och ta dem! (Bra fostrad valpköpare *le*) Cola gjorde ett underbart fint upptag och spårade fin fint! Ska kanske satsa på det i stället, där kan jag inte klanta till det, inte så mycket i alla fall *le* Oska spårade också fint. TACK SNÄLLA GUNNAR!!   Stort Tack också till Eskilstuna BK för att vi fick låna bastun i gårkväll, mycket skönt! Vilken fin klubbstuga och vilka fina marker, trevliga funktionärer och tävlanden! Kontentan av helgen, träna vidare och lita på din hund och ge hunden en eloge för att hon står ut med sin matte!


Klantarsel till kennelmamma


Ps: kameran, ja den glömdes hemma, *suck*

Blandat

Publicerad 2008-04-13 17:13:14 i Allmänt

Har varit sjuk några dagar och för att roa mig har jag kollat i gamla hundböcker. Bland annat kollade jag i Specialdressyr, en trilogi som SBK gav ut i början på 60-talet. Hittade en bild på en Tervueren som jag inte kunde låta bli att visa dig. Vi gnäller ju över att schäfern har förändrats, men Belgaren ser ganska så annorlunda ut den också, i alla fall om vi jämför med utställningsvarianten. Denna ser inte helt olik våra bruksmallar, bara lite mer päls, tycker jag. Vi kanske ska ha det som argument när utställningsfolket börjar gnälla på våra "vackra" hundar. Vi har bara behållit typen från 60-talet *asg*

image77


Nelly har varit här några dagar, mannen och hon hade mycket delade meningar i går angående hur hönsen skulle behandlas... Efter lite närmare diskussioner vann mannen *le* Hon är en så otroligt härlig och bra hund, är faktiskt lite avis, jag vill också ha en sån. Nåja, tro nu inte att jag missunnar Anna på något vis, för det gör jag absolut inte.


Tränade sök i går, bara kuligt, söktävling på lördag *gulp*. Känns så där om jag ska vara helt ärlig, Cola är inne i den värsta biten av sin skendräktighet och är faktiskt inte speciellt rolig just nu. Hon gör det hon ska, men ser ut ibland som om hon ska gå till sin egen begravning. Får se hur det går, om lilla prinsessan orkar... Däremot går hon riktigt fint i civilen och hon biter riktigt bra på husse, dessutom har jag ju mitt egna lilla projekt angående korgen och stötarna, he he. Liten rund röd targetplatta  i rumpan på barn och vänner, funkar riktigt fint. Planen är att när hon blir "normal" igen ska jag föra över det på "riktigt", få se om det funkar, alla sätt är bra...


Mannen och jag diskuterade mycket i går om hans sök och lydnadsträning, vi är inte överens kan jag säga, hm. Vi får väl se vem som har rätt på lördag, mannen eller jag (måtte det bli jag *asg*) Fast å andra sidan, om jag nu får rätt så kommer tävlingen inte att gå speciellt bra, så jag ångrar mig nog, hoppas att jag har fel *le*. Vi ska bo i husvagnen, så håll tummarna för bra väder nästa helg, vi vill inte ha vädret som vi hade i dag *usch* . I elitskyddset kom Anna och Nelly, Thomas och Baxna, mannen och Orka och en malle till med, snacka om tur! De tog bara fyra elithundar. Rapport kommer efter tävlingen, mannen och jag tävlar i olika klasser och grenar, men måtte jag vinna i alla fall *asg*.


Ha det bäst!

Kennelmamman

Full rulle

Publicerad 2008-04-02 17:32:46 i Allmänt

Bloggen har legat nere några dagar, tänkte berätta lite om helgen, får ta det nu i stället. Vad gör människor som inte har hund med all tid? Själv har jag snarare problemet med för lite av den varan. I lördags var det sökträning, märks att lilla prinsessan är skendräktig, hon gör vad hon ska, men inte går det fort *le* Å självklart strulade det lite, jag har ju anmält till tävling. Hm. Hon avståndsmarkerade på en av figgarna, annars gick det bra på resten. Håll nu tummarna för att det bara var en engångsföreteelse. För säkerhetsskull blir det nog lösrulle och högt uppsatt egen som gäller fram till tävling.  Körde lite korg på Anna, först fattade hon inget, men sedan blev hon faktiskt lite taggad, men hon fick inte stöta. Körde platsliggning med skott också, snart är det ju som sagt tävling.


Söndagen åkte mannen och jag upp till Enköping för att vara provhundar till A-domare aspiranter. Det behövdes ytterligare en lägrehund, så Nadja fick gå ett skyddspass. Hon gjorde allt, hon som inte är körd på över två år, häftigt att det ändå sitter kvar. Inga höjdarpoäng, men ändock! Nelly och Oska var lite busiga, finns att putsa på inför tävling *le*. Baxna, en storesyster till Cola gick otroligt fint, det ekipaget kommer att bli farliga framöver.

Efter detta åkte några av oss och tränade uppletande, Cola fick guldstjärna, gjorde ett kanonuppletande. Efter detta fick vi den stora äran att följa med till ett kanonridhus och köra skydds, med Jonas som figge. Å vad kul det är att träna hund med trevliga människor omkring sig! Härligt gäng! Stort tack för att vi fick vara med! Tyvärr är de redan alldeles för många, 10 pers! Hade det funnits plats hade jag gladligen åkt de 12 milen enkel resa för att träna, kanske en dag... Söndagen avslutades med middag hemma hos Anna och Erik, gott, gott! Väl hemkommen vid 23.30 somnade jag ovaggad kan jag säga!


Nästa helg blir det full fart igen, men det är bara kul! Som jag sagt tidigare, man får sova på hemmet när man blir gammal...


Ha det gott!

Kennelmamman


Ps. Gissa var kameran låg i söndags? Rätt svar: I bilen, blir jag trött på mig själv??  Så, inga bilder. *morr*

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela