Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Hurra!

Publicerad 2010-01-28 16:19:04 i Allmänt

Foggens Phoenix
HD grad A
2010-01-21 Skövde Djurklinik ED ua (0)Å vad skönt, Philas resultat kommer nästa vecka, håll tummarna!
Ha det gott!
kennelmamman

Är den ideella SBK andan helt död?

Publicerad 2010-01-25 10:56:23 i Allmänt

Har fått inbjudan från distriktet till träningshelg, trevligt i och för sig, men tanken slår mig med tanke på de hutlösa priserna (enligt mig) anmälan kostar. Vad hände med den gamla SBK andan där man träffades och tränade och tävlade hund tillsammans för att det var roligt utan tanke på att någon skulle tjäna pengar? De privata hundtränarna pluppar upp som svampar, de flesta med sin utbildning inom SBK. Vad är det som gör att det blir så? Är det anpassningen till övriga samhället där allt annat styrs av pengar och girighet? Eller är det bara jag som är ”gammal” och inte hänger med utvecklingen?


Ännu en bild på Phila med "jättepinne"

Mannen har åkt till Norge, konferens i 4 dagar. Jag har uppenbarligen valt fel yrke, vi lärare får aldrig åka bort på konferens. Just nu skulle det vara skönt, vardagsrummet ser ut som ja, jag vet inte vad. Vi ska renovera och ta fram takbjälkarna även där. Jättefint blir det när det är klart, men nu är det allt annat än klart. Dessutom är alla fyra hundarna hemma. Som grädde på moset målade jag trappan en sista gång idag (jag trodde iaf att det var sista…) då kommer kattf… å går i trappan!! Just nu är det inte så kul att vara kennelmamman faktiskt, eller jo jag överlever! Nu har jag gnällt klart! Snart bär det av till veterinären för höftled röntgen av lillstumpa *gulp*! Håll alla tummarna! Lilleman blev röntgad förra veckan, skickar en tanke till hans mamma och pappa, han har nämligen inflammation i ett knä och ska vara i total vila i tre veckor! Tre veckor och total vila kanske inte riktigt är vad man drömmer om när man har en mallenutt…


Ha det gott!

Kennelmamman

Tävlingssugen

Publicerad 2010-01-18 07:10:31 i Allmänt

Nu börjar det dra lite i tävlingstarmen igen. Man kan skönja att det blir vår även i år, det börjar bli ljusare ute och så är det inte så vansinnigt kallt. Har tittat i tävlingskalendern och det kryllar inte av appelltävlingar direkt. Känns sådär att åka över tio mil för att tävla akl. Nåja, vi får se hur det ser ut med träningen och precisionen för lillstumpa senare i vinter/vår. Svårt att träna precisionen i fria följet när man ser ut som en uppstoppad gris. Hon är riktigt kul att köra lydnad med. Har bestämt mig för att inte köra skyddset med henne, hon är berörd av tänderna när hon biter i stora ärmen, trasor och bebisskyddsärmen funkar fint, men jag tror inte att man kan ha det på tävling, hm… Hade självklart varit kul att köra skyddset, men det känns inte rätt. Vi ska satsa på söket och spåret istället. Får tänka positivt, vad mycket mer tid vi kommer att ha för dessa grenar då! Ska försöka ta mig i kragen och beställa tid för HD röntgen, alltid lika nervpirrande.


Leah är hemma igen, å hennes matte är glad för det! Ska bli så spännande med valpar igen! Förmodar att Leahs matte blir mer eller mindre inneboende här, men vi har gott om plats och hon är så välkommen hon med!


Nej nu är det jobbet som väntar, å i kväll blir det lydnadsträning igen!


Dagens kloka ord är ett kinesiskt ordspråk : Ta inte ett gyllene svärd om du vill klyva en liten rädisa.


Ha det gott!

Kennelmamman

Leah parad

Publicerad 2010-01-14 20:16:06 i Allmänt

Parningen gick bra. Det "kör" igen i morgon å sen får jag hem mannen och Leahs matte får hem Leah! Fortsättning följer...

Nu håller vi tummarna

Publicerad 2010-01-14 17:09:25 i Allmänt

Pelle är i Norge och ska para Leah, så nu är jag gräsänka. Hoppas det går lite fortare denna parning än det gjorde förra gången. Råhult i all ära, men en vecka där är lite mycket…


I går tyckte jag att hundarna kunde dra mig på sparken, men de tyckte inte hundarna! Phila ville bara döda sparken och Nadja sprang omkring och hoppade och studsade, så det var bara att sparka spark själv…


Idag har lillstumpa och jag haft ett utvecklingssamtal, vi har lite skilda meningar om huruvida damen behöver lyssna på sin mamma eller ej, *suck*. Stöddar på de andra hundarna gör hon också, så nu är det väl den berömda könsmognadsperioden som är på g, eller så kan det vara löp. Nåja, jag är bra på utvecklingssamtal så det ska nog ordna sig!


vinterskrud


Philafila med den obligatoriska ”jättepinnen”


Nya fina fönster

Ha det gott!

Kennelmamman


PS: Tack alla ni som gett uppmuntrande kommentarer i gästboken och här i bloggen, det värmer!

Det finns ingen så fattig att han inte kan hjälpa och ingen så rik att han inte behöver hjälp!

Sluta blogga?

Publicerad 2010-01-06 08:26:25 i Allmänt

Det finns en stor nackdel med att lämna ut sig i cyberrymden, det finns alltid människor som får intrång i mitt liv utan att jag vill det, människor som på ett eller annat sätt tycker att det är ok att gömma sig bakom anonymiteten och därför kan bära sig taskigt åt på ett eller annat sätt. Vi har sett det förut och vi kommer få se det igen. Det är tråkigt och gör att det förtar lite av glädjen över att dela med sig till vänner, bekanta å nära och kära som är utspridda över hela landet, men det kanske är ”smällar” man får ta när man ger sig ut i cyberrymden? Får ta mig en ordentlig funderare.


Lägger in ett par bilder på hundarna som togs i kylan i går.

Phila

Ullis


Oska

Nadja och Phila

Ha det gott!

Kennelmamman

2010

Publicerad 2010-01-04 09:55:06 i Allmänt

Så var det som sagt 2010, det är så skönt med nytt tycker jag, det är något nytt och fräscht som börjar. Har inte avgett några nyårslöften, däremot ska jag faktiskt undersöka gymmet på orten. Några tappra från jobbet går dit på morgonen, å jag funderar också på att följa med. En morgon per vecka ska man väl klara.


Leah har börjat löpa, så nu blir det valpar i mitten på mars! (hoppas vi)Det är kul att många är intresserade av denna kombination.  0 % inavel blir det, å med tanke på hur malleaveln ser ut på inavelsfronten känns det mycket bra.


Tränade sök i 10 graders kyla igår, brr. Gick hyfsat, ska gå tillbaka lite i träningen och köra mycket dolda figgar i vind tror jag. Körde lite inomhussök i veckan också (tomma militära byggnader). Nyttigt att variera sig lite, mycket nyttigt att köra helt dolda legor! Å kul för hundarna att göra något som är lite annorlunda. Annars har det blivit lite si och så med träningen, mycket vila och promenader. Men det där med vila är väl inget de små mallenutterna prioriterar direkt *suck*. Lillstumpa hittar helt enkelt på egna upptåg inne, bryr sig inte nämnvärt om jag vill vara med eller inte…


Vi ska byta fönster i hela huset, å de kommer nu i veckan! Inte jättebra tajmat direkt, kallt!! Nja, vi böt på Ingarö också å de som utförde arbetet var hur duktiga som helst, böt hela husets fönster på 1 ½ dag, så vi får hoppas att vi inte fryser ihjäl!

Ha det gott!

Kennelmamman

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela