Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Varmt, varmt...

Publicerad 2008-07-31 18:41:39 i Allmänt


Ja inte blir det mycket träning de här dagarna, både hundarna och vi tvåbeningar är helt slut av att bara vara. Blev dock ett sökpass i tisdags kväll, aldrig får man vara riktigt glad. Cola har ju gått så bra i söket, inga blindningar på väldigt länge, nu kom det igen GRÅÅÅÅT. Förmodligen för att jag börjar titta i tävlingskalendern, hm. Fick några lyckade slag efter detta, så håll nu tummarna att hon bara fått värmeslag...


På lördag åker vi och hälsar på Lindjaxlägret, ska bli jättekul. Blir ju inget helt läger, men alltid något. Hur som helst ska det bli kul att träffa alla igen.


Håller på att bygga en hundsäng, blir riktigt fint faktiskt (om man får säga så själv), måste ut och rädda den nu, det börjar faktiskt mullra, kanske det blir regn, skulle faktiskt inte vara helt fel, hela min trädgård håller på att torka bort. T o m äpple och körsbärsträdet torkar.


Ha det nu så bra i sommarvärmen!

KennelmammanStilige Elis

Dag efter dag...

Publicerad 2008-07-28 10:54:45 i Allmänt


I går kväll kom vi hem från Göteborg, där vi varit liitee fler dagar än vi planerade från början, hm. Vi åkte ner förra fredagen för att para Alva, hon parades på 10 och 12 dygnet förra valpningen, så för att inte missa något åkte vi på samma dag. Väl nere var Elis inte speciellt intresserad, så vi prövade dagen efter, samma sak igen och igen... När måndagen kom började vi undra vad det var som inte stämde, så vi åkte till veterinären för blodprov. Svaret fick vi dagen efter och där konstaterades att Alva tidigast skulle gå i höglöp på fredagen. (vad har vi lärt oss på det...) Alltså en vecka senare än vi hade beräknat! Nåja, det har absolut inte gått någon nöd på oss, vi bodde kanske inte så schangtilt, men helt ok, TACK SNÄLLA för logi, alla hejarop, skratt, sällskap och träningssällskap! Kanske skulle man ta och flytta till Göteborg...


Nåja, vi åkte hem till Elis på fredagen, åt god middag (tack, tack) å se på tusan, det blev en parning! Vi passade på att para både lördag och söndag, när vi ändå var där, gick hur smidigt som helst.


På lördagen var vi hembjudna till Lena och man, mycket trevligt och gott, även där, tack tack!


Vi har även sett Göteborg som turister, så det blev lite semester också, vi hade ju inte tillräckligt med kläder med oss, men som tur är finns det affärer (och gott om dem) i Göteborg också, så det blev lite shoppande he he. Vi har tränat hund också, både spår, sök, lydnad och lite dunka. Bra med nya figguranter och nya spårmarker! Vi hade ju tänkt åka upp till hälsingland och vara hemma och göra lite nytta, men det här var inte fel det heller. Nu är det vardag igen och jag börjar jobba idag, gråååt!


Bild på kärleksparet


Ha det gott!
Kennelmamman

Läger, läger och parning

Publicerad 2008-07-14 15:04:28 i Allmänt

Nu är vi hemkomna från vårt och Mallekrafts läger. Både två och fyrbenta är lite möra, mest de tvåbenta. De fyrbenta blev glada över att komma hem, särskilt prinsessan. Jag är lite kluven till hemkomsten, visst är det skönt att komma hem till egen säng, men samtidigt känns det tomt när det är slut med den intensiva hundträningen och de trevliga träningskamraterna, samt den trevliga samvaron på kvällarna. Vi är ju inte så många i detta avlånga land som är så "galna" att de vill träna hund i ur och skur, så det är så trevligt när man träffar likasinnade.


Vårt egna läger avlöpte som vanligt bra, i år var det tävlingar i Karlsborgs BK både fredag, lördag och söndag, vilket både var kul men det gjorde också att lägret blev lite splittrat. Ulrika och Orka visade att formen är fin fin inför SM, de tog ytterligare ett cert på 605 p med vinst i stekande hetta!
Duktiga Orka
STORT GRATTIS till er, igen! Erik och Ojja debuterade i elitspåret med fina certpoäng, grattis även till er! Själv debuterade Cola och jag i hkl sök på söndagen i hällande regn! Prinsessan var alldeles för trött och vi gjorde den mest bedrövliga lydnaden vi någonsin har presterat. Uppletandet gick bra, söket gick otroligt bra de första 150 m, sen kom det farliga stubbmonster som just brukar bo i Karlsborg, dessa monster gjorde så att prinsessan inte tordes gå ut, så vi fick bryta *suck*. Ja, så kan det gå...


Några av deltagarna på årets läger äter och...

Annars gick allt bra på lägret, det obligatoriska uppletandet genomfördes också (hade glömt kameran på, så batteriet var slut *sur*, så tyvärr inga bilder därifrån) Kennelpappan och urmamman Ullis hade lite skilda meningar om det där med att komma in med föremål som hunden hittat i rutan. Ullis kastade sig självklart över ett stort rökt märgben, vägrade komma till hussen när han ropade, så han fick helt sonika gå ut i rutan, sätta på koppel och släpa hunden därifrån *fniss*, uppskattades mycket av oss som stod bredvid, inte lika populärt tyckte hussen, he he. Quatro upprepade sig från i fjol, hämtade en ölburk som han sedan maskerade totalt, Nappe däremot bar in den till husse så fint. Busis hittade ett smultronvin som visade sig vara det äckligaste man kan dricka. Detta vin vandrade vidare till Mallekrafts läger, ingen tyckte om det där heller... Ojja hittade som vanligt sin mjukisfrisbee, inget foggensuppletande utan den tycker hon.


Ja, man kan ju ha skyddsärmen var man vill...


Vi hade ett brake måndag och tisdag mellan lägren där vi turistade oss på Göta kanal med mina föräldrar, riktigt mysigt, även om det tog lite lång tid för en sån som mig som har svårt att sitta still.


Mallekraftslägret började på onsdagen, även detta mycket trevligt! Tyvärr inga bilder därifrån, det blir inte så bra bilder med en ensam kamera på rummet (att det ska vara så svårt att komma ihåg att ta med den...)


Nu är det lite pyssel på huset som gäller, vi ska åka och köpa lister till hallen, vi renoverade den för tre år sedan, men inga taklister kom upp, nu ska det ske! Känns tomt att inte träna hund, men idag blir det ingen träning, tror både hundar och vi behöver ta en paus.


På fredag bär det av till Göteborg för parning, håll nu tummarna för att allt går bra. Ska bli så spännande!


Ha det gott!

Kennelmamman

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela