Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Motorcykel??

Publicerad 2011-05-25 08:12:17 i Allmänt

Mannen vill sälja husvagnen och köpa motorcykel?? Ja, han har pratat om det länge, jag vill ha kvar husvagnen, men det är väl det där med att ge och ta… Nu vet inte jag om det är riktigt rättvist i den duellen katt kontra husvagn? Ha ha… Nåja man får väl ge sig ibland, å visst är det mycket pengar med tanke på hur lite vi utnyttjar husvagnen, men jag tycker det är mysigt!


Tävlade lkl spår med Oska i lördag och det gick bra, tyvärr är det inga hkl spårtävlingar nu, först i september!! Tråkigt! I söket går det framåt, framslag och rulleträning för fullt! Lite skall blir det fortfarande, men tror inte att det ska bli några problem. Piluttan och jag harvar vidare på lydnadslydnaden, har anmält till en trea, gulp… Det enda orosmolnet just nu är den förb… förkylningen som inte vill ge med sig, helt slut när jag kommer hem från jobbet.


Nä, nu har jag inte tid med detta längre, måste rusa!


Ha det gott!

Kennelmamman

Snart flyttar han till Spethult

Publicerad 2011-05-17 11:22:23 i Allmänt

Jo, en liten katt ska flytta hit, förmodligen blir det en liten Bosse. Husse är väl inte överförtjust, men husse blir glad när katterna reducerar mössbeståndet i alla fall…


Har tid att skriva lite blogg för bacillerna har slagit till och jag är helt däckad, orkar ingenting och det är så frustrerande, inte min grej att ligga still och glo på TV hela dagarna, men vad gör man. Har tre malleflickor hemma och de förstår inte alls varför mamman bara ligger och glor. Husse är borta i veckan, den lille svarte f… fick följa med husse ut i stora vida världen, det kan hon behöva.

 

Var på distriktets läger i helgen, körde sök med Oska, fn vad det är kul att köra henne i söket. Har bestämt mig för att köra över henne på rulle, tror inte att det blir några större problem, sen blir det tävling!  Ska försöka mig på en trea med Piluttan i sommar också, får bli den fördelningen om jag ska köra Oska också. Beundrar verkligen dem som kan hålla igång flera hundar i samma grenar och klasser. Jag har svårt för det och eftersom Oska inte är min utan husses och jag bara lånar henne i söket och spåret, så får Pilutta vänta lite med tävlandet i bruksdelen.

 

Nu ska jag göra en otrolig kraftansträngning, jag ska förflytta mig till TVn… ;)


Ha det gott!

Kennelmamman


Innan du påbörjar en jakt är det klokt att fråga någon om vad du letar efter innan du börjar leta efter det.

Källa: Nalle Puh

Ännu en helg som försvann…

Publicerad 2011-05-02 09:51:35 i Allmänt

Helger har en tendens att försvinna snabbt, denna helg blev det hundtävling för hela slanten. I lördags var vi i Falköping och mannen tävlade DM i skydds, tog titeln för tredje året i rad, men inte på några höjdarpoäng…  I går var Prinsessan Pilutta Porslinsben och jag i Tidaholm för att tävla lägrespår. Inte snällt att ha jättefarliga gryt i skogen ;) Påsläppet gick bra och vi kom iväg till första pinnen, men där var det som sagt ett jättefarligt gryt som kanske åt upp små malleflickor levande… suck, inte lätt att vara en prinsessa. Vi tog oss bort ifrån det jättefarliga och plockade pinnar, men kom i mål för sent. Ja så kan det vara att ha en Pilutta. Får tänka positivt, hon tog sig runt spåret, trots att hon reagerade på allt som rörde sig i skogen. Det är väl bara att ge sig på det igen.

Oska i full fart i uppletanderutan


Pilutta och morbror Asic

 

Kan dock inte sluta att förundras över hundavel, hur kan vissa individer i en kull få alla egenskaper, men visa får nästan ingenting? Hur som helst är Piluttan min prinsessa, trots många frågor om hur jag orkar hålla på med henne. Ja visst vill jag ha en hund med ”mer i”, men samtidigt växer hornen på mig lite, det ska gå!! Men som sagt, har man en pilutta har man ingenting gratis utan får slita för allt, det jobbiga är nog att lägga undan sin egen prestige och prestationsångest, men den får vi jobba vidare på, piluttan gör ju faktiskt så gott hon kan! Men kanske, kanske ska vi tjuvlåna Oska lite och köra lite sök, husse har ju faktiskt två Formula 1 hundar, vi får väl se hur det blir…

Ha det gott!

Kennelmamman

 

Det är inte alltid de klokaste som bestämmer vad som är klokt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela