Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Trött sötnos

Publicerad 2007-04-27 10:00:14 i Allmänt

Måste sätta in lite bilder på Acke 8 veckor, som var med och tränade i veckan, så här trött blir man när man är med de stora grabbarna och tjejerna. Tur att det fans en barnvagn med som man kunde vila sig i. Bilderna har dålig kvalité för jag tog dem med min telefon.

Kennelmamman
image9
image10

Glad

Publicerad 2007-04-26 14:07:39 i Allmänt

Vem behöver droger och diverse andra humörhöjare när det finns hundträning? Körde lite spår och lydnad i morse, lydnaden går ständigt framåt och Cola blir roligare och roligare att träna med. Hur som helst så tragglade vi framförgående och den lilla hunden var så duktig, hon har äntligen förstått vad momentet ska gå ut på. Så en liten boll skulle kastas framför hunden var det tänkt. Vad händer? Jo klant som man är kastar jag bollen rakt i huvudet på lilla damen, hon såg så vansinnigt förnärmad ut så jag kan inte låta bli att skratta även nu när jag skriver. Det löste sig, vi är vänner igen och inga kvarstående men.


Börjar inse mer och mer att gamle Skinners teorier om operant inlärning håller mer och mer. Cola är en typisk hund som svarar mycket bra på belöningstänket - först gör man, sen får man. Jag tror att arbetsviljan blir större och mer konstant när man kör så. Det tar längre tid att inte ha så mycket retningar, och inga bestraffningar när man kör lydnad, men jag tror att man vinner på det i längden. Nu känns det som om vi har lyckats hitta rätt. Visst har hon fortfarande den beryktade mallehjärnan och glömmer bort vad vi håller på med ibland, men de stunderna blir färre och färre och det börjar se riktigt fint ut. Det är så kul att träna när det går bra och jag blir på så bra humör. Nu måste jag nog återgå till mina analyser och böcker om Freud och grabbarna, men i kväll blir det träning igen. Ska ju tävlingsdebutera snart, *gulp*

Kennelmamman

Så går det...

Publicerad 2007-04-22 14:25:14 i Allmänt

image8
Oska kanske undrar var budföringsmotagaren är? hm

Jaha, nu kan jag skylla på att mannen inte lärt in budföring och att inte hunden ska spåra efter färskt viltspår då. Lydnaden som jag har varit med och tränat gick ju naturligtvis galant, ;-) hm. 471,5 p vinst och ingen uppflyttning känns ju lite snopet, men spårar hunden vilt och därmed tappar tre pinnar samt ser ut som om hon har det berömda popcornet till hjärna på budföringen, ja då räcker inte specialen och då blir man bara godkänd. Vi får väl trösta oss med att det bara var två ekipage kvar efter spåren, jag och Oska och Britt och Karlson, indirekt har jag varit delaktig i båda ;-) Tyvärr blev ingen uppflyttad av oss.


Oska är otroligt kul att köra lydnad med, precis lagom balanserad, men ändå alert. Nu får husse tillbaka henne och ska försöka sig på skyddset första maj, då får ni hålla tummarna.

Har även hunnit med att lägga ett spår till Cola på den mest underbara äng jag sett, tack snälla Britt för att du visade mig stället. Som vanligt får jag väl säga numer gick spåret galant! Duktig lite vovve! Nu ska jag ta fram skyffeln och se om jag hittar något golv under allt hundhår. Hur kul på en skara är det med fyra mallenutter som fäller samtidigt, samt går in i huset efter det att de har grävt ute på tomten?

Kennelmamman

Hurra för Ullis och Orka!

Publicerad 2007-04-21 18:21:31 i Allmänt

image7
Här bär Orka tungapporten fint


Idag var det en bra dag. Både söktrännig och lydnaden gick bra idag. Colas markeringar börjar sitta i söket, även om man kan kalla det för något slags ljud, så småningom kan man nog likna det vid ett skall?
Men det bästa och roligaste i dag är ändå att Ulrika och Orka fick cert i spår idag! 586,5 p och en andra placering med en tappad tungapport, det är inte illa pinkat. Framför allt med tanke på det strul arrangörerna utsatte henne för i går, heja Ulrika! Jag blir förvånad om vi inte får heja på Ulrika och Orka på SM. Det är så otroligt kul när det går bra för våra valpar, och jag blir så stolt kennelmamma.
I morgon är det min tur att inta tävlingsarenan med husses hund Oska, han ska döma på annan klubb, så jag passar på att tävla när det är hemmatävling. Få se hur det kommer att gå. Skönt att ha något att skylla på, jag menar går det dåligt har ju husse tränat fel, men går det bra är det ju min förtjänst, eller hur!

Till vi hörs igen!

Kennelmamman

Rapport från Cola...

Publicerad 2007-04-14 16:45:52 i Allmänt

Vet ni vad jag gjorde i går kväll? He, he. Jag hade snott pojkvännen till dotterns sko. Så när han skulle åka hem vid 23 tiden hade han bara en sko! Så hela familjen var ute på tomten och letade efter skon, stackars pojkvännen också, med en sko, he he. Hur kul som helst, till husse kom på den brillianta idén att Ullis skulle leta efter den. Det tyckte inte jag var kul, för då fick jag gå in, blä. Hon hittade den självfallet, längst ner på tomten hade jag lagt den, he he. Det var roligt så länge det varade, nu gnäller dottern i huset något om att sälja hundar, pinsamt och tänk om pojkvännen aldrig vill komma hit igen, varför kan vi inte vara en normal familj och jag vet inte vad, vad menar hon med det? Det var ju hur kul som helst!

 Coola Cola

Rapport från Cola

Publicerad 2007-04-13 15:19:06 i Allmänt

Jaha, då fick man äääntligen komma till tals då. Har varit ute mycket på tomten de senaste dagarna, det är skönt, tyvärr så har mamman ökat på stakethöjden på det stället där vi tog oss över och käkade upp grannens kattmat he he. Käka kattmat var kul alltså, inte att hon höjde staketet, inte för att jag inte skulle komma över, men mamman står och lurpassar på en och blir så rysligt arg när man ?råkar? komma över. Så för husfridens skull låter jag det nog va ett tag. Jag har hjälpt mamman lite uti trädgården också, hjälpt till och fixat gräsmattorna lite, men tror du man fick något beröm för det, nehej, bara skrik och gap. Ja, då slutade jag med att gräva i gräsmattan och började släpa runt lite grejor som hon föste ihop med någon manick men massor av piggar på, kul grej fresten, den kunde man jaga och skälla på, men som vanlig fick man skäll för det också, hm.


Fast när vi tränar ihop, mamman och jag då får jag mycket beröm och smaskiga köttbullar, rolig boll och annat kul. Det är faktiskt lite kul med mamman när vi tränar, hon säger att jag lär mig bättre när jag får klura ut själv vad det är hon vill, och det gör jag faktiskt. Riktigt kul att gissa vad det är hon vill, och när jag gör som hon vill får jag massor av beröm, klart, man är ju hur duktig som helst! Har hittat på ett smart sätt att lura Nadja från sin nannakorg också, om jag ställer mig bredvid och tjatar, piper och låter, då tröttnar Nadja och går och lägger sig någon annan stans, och jag kan inta nannakorgen, he he.


Snart kommer husse hem och då blir det fullt hus igen. Fresten, vi kom inte med på tävlingen som mamman hade anmält oss till, nu får vi vänta på svar till nästa tävling och se om vi får vara med, hoppas det, måste ju visa världen hur duktig jag blivit, he he.


Tills vi hörs igen!

Slirrisar från Coola Cola

Den fantastiske spårhunden...

Publicerad 2007-04-05 17:34:24 i Allmänt

Jag måste få skryta lite om Colas spår en gång till! Idag tänkte jag att jag skulle pröva att lägga ett spår över appellplanen, vi har ganska stora sådana. Sagt och gjort, jag gick utanför och rakt över planen några gånger. Undertiden spåret låg till sig var jag ute på planen och tränade lydnad med Nadja. Vilket för övrigt gick mycket bra i dag!

Farbror med hund gick självfallet precis där jag hade gått vissa sträckor av spåret. Bra att veta tycker jag, då vet man ju om man får problem. Men, vadå problem? Cola spårade som en dammsugare, på det kortklippta gräset blev hon än mer noggrann än vanligt, och vad det beträffar farbror med hund, så bekom det inte henne ett dugg! Duktig liten vovve, mamman blir så glad, så glad! Får väl erkänna att den lilla hjärnan tycks bli större när hon spårar. Hm Lydnaden gick också hyfsat, även om hjärnan blir lite mindre där, så växer den mer och mer. Snart så har nog lilla hunden en normalstor liten mallehjärna, inte så stor alltså *le* Nej, jag ska vara snäll, hon är faktiskt duktig med tanke på sin ringa ålder.

Glad Påsk på er alla! Kanske syns vi i natt?

Kennelmamman

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela