Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Bebisar på väg…

Publicerad 2010-02-28 17:00:11 i Allmänt

Ny bild på blivande mamman, visst är det bebisar i magen… (Lånat bilden igen...)

Leah vilar...

Har kontaktat bloggen angående att det inte går att ge kommentarer, igen… inte hört något ännu, ni får gärna höra av er i gästboken i stället så länge!


Idag blev det sök, ja så gott det nu gick, tungt för liten malleflicka i massor av tung snö, så det blev mest markeringsövningar. Idag var vi inte så många, sårbart med sök där man är beroende av sina träningskamrater. Inte mycket till träning om hälften inte kommer… Men, men så är livet ibland. Är så sugen på att träna ordentligt utan begränsningar av snön, nu får den gärna försvinna, men det ska komma mer i morgon… *suck*


Nej, nu ska jag ge mig in i vardagsrummet igen, har grundmålat ena väggen där vi tagit fram bjälkarna. Det gick åt 4 liter grundfärg!! Pyssligt att måla, men det blir fint!


Ha det gott!

Kennelmamman

Om personen du talar med inte tycks lyssna, var tålmodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat.
Källa: Nalle Puh

 

Korven...

Publicerad 2010-02-25 16:04:04 i Allmänt

Nu börjar det närma sig, Leah växer om magen och har diverse olater för sig enl sin matte, det tyder ju på att det är puppisar i lilla magen. Har lånat en bild på Leah och enligt matten så ser hon tjockare ut i verkligheten. Matte och jag har beställt 8 valpar, 4 av varje kön blir bra! Blir fler bilder av bättre kvalité senare. Alla ni som står på valplistan kan börja fundera på namn på Q. Ja, även du som inte står på listan får gärna komma med bra namnförslag på Q! Ett måste namn är Quta, ja menar kan det finnas något bättre namn på en malle?Nu är det snöstorm igen, räcker det inte snart??


Avslutar med en artikelrubrik från pedagogiska magasinet som är så bra! ”En nos i ansiktet kittlar skönt – och skapar empati”


Ha det gott!

Kennelmamman

Men vad är det här…

Publicerad 2010-02-22 06:54:30 i Allmänt
Man tror inte det är sant, när jag kom hem igår var det de här vallarna som väntade! Satte upp hundarna framför för att det verkligen skulle synas hur stora vallarna var. Inte nog med att man knappt kom hem, väl hemma såg inte mina blommor ut som de brukade… -vadå vattna blommor? Oj det har jag glömt… *suck* Nåja. Snön smälter väl bort och blommor går att köpa nya.

Tiden räcker som vanligt inte till för allt jag vill hinna med när jag åker ”hem”, dessutom gjorde inte vädret att det blev mer tid direkt. Skotta snö, skotta snö… Jag hann i alla fall träffa mina gamla ungdomsvänner, det var så häftigt, för det är som tiden inte gått alls, vi tog bara vid där vi slutade. Häftigt med riktig vänskap, den försvinner inte bara för att tiden går! Tyvärr missade jag några av mina gamla klubbkompisar p g a snön, men några tappra var på plats och trotsade vädret. Vi körde lite sök, eller vad man nu ska kalla det, vi gjorde några markeringsövningar i djupsnön. Sen blev det mumsiga varma mackor i klubbstugan, tack snälla Jeanette! Självklart träffade jag tjejerna och min mamma och hennes man och det känns konstigt att åka ifrån dem. Hann även shoppa lite också, utbudet är ju liiite större… å då måste man ju passa på!


Om två veckor blir det tjejläger och nötning av lydnad i en hel helg, det ska bli så kul, i samband med det så får vi hem Leah också, nu börjar det närma sig!


Nu väntar jobbet!


Ha det gott!

Kennelmamman

Arne…

Publicerad 2010-02-15 09:31:49 i Allmänt

Ja, det är ju nykomlingen i vår familj. Arne är alltså en katt, å ingen vanlig katt. Han sover i handfatet, kommer rusande när man sätter på vattnet i duschen?? Det finns ett ställe där våra djur inte får vara och det är i sängen, annars är de med oss överallt, men sängen ska vara djurfri är det tänkt. Men nu har vi ju Arne… Arne kom hem till oss i november, sedan november har jag försökt tala om för Arne på olika vis att sängen inte tillhör små katter. Ja, idag är det den 15 februari och var tror ni Arne sover? Ja, just det, i sängen *suck* Jag har gett upp, har aldrig varit med om något så envist i hela mitt liv!

 
Arne

Leah blir tjockare och tjockare och gör lite som hon vill hemma hos sin mamma, det måste ju betyda att det är små ”minigrisar” i magen! Nu är det halvtid och snart blir huset fullt. Vi är inte klara med renoveringen av vardagsrummet på långa vägar, skulle ju vara klart när bebisarna kom… hm Tur att Leah får ett alldeles eget rum. Vi väntar och längtar!

 

Jag har sportlov å är inte riktigt frisk, ja det har jag väl aldrig varit… ;) men är det inte typiskt att man blir sjuk och hängig när man är ledig? Det är inte så farligt, men jobbigt när man inte orkar det man vill. Ska i alla fall försöka göra lite nytta idag, för på onsdag bär det av till Stockholm, där ska jag träffa mamma och mina barn, LÄNGTAR!! Så ska jag träffa några tjejer som jag umgicks mycket med när jag gick i gymnasiet och har hittat igen på FB. Ska bli mycket kul att träffa dem igen!

 

Har i alla fall blivit lite sökträning i helgen, å ja, det går ständigt framåt! I kväll blir det lite lydnad igen, appellprogrammet sitter, men det vi måste träna mer på är störningar. Popcornhjärnan har lite svårt med koncentrationen när det händer saker runt om henne. Det är inte lätt att hålla koncentrationen när man har en nalle puh hjärna…

När man är en björn med en mycket liten hjärna och tänker ut saker, upptäcker man ibland att en idé som verkade vara riktigt idéaktig inne i hjärnan, är helt annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på.” Källa: Nalle Puh

 

Ha det gott!

Kennelmamman

 

 

 

Å vad det är kul

Publicerad 2010-02-08 09:29:14 i Allmänt

När träningen går bra. Söket i går gick fin, fint! Fina raka slag i bra tempo! Tragglar lite med den fasta rullen, men det gör vi utanför söket. Gjorde en egenhändigt tillverkad av snöre och lösrulle, tyckte att jag var jättesmart. Funkade fint, hunden tog den galant, men trasslade sedan in sig i snöret… *suck* Nåja, det går åt rätt håll med rullen också! Har aldrig haft en hund som haft problem med att ta den fasta rullen, men varför ska saker å ting gå lätt? Tänk vad man lär sig mycket på alla knasigheter som hundarna har för sig när man lyckas lösa dem!  Ett litet plus, eller ett stort plus är att jag slipper frysa om fötterna. Har köpt riktiga ”fiskar” stövlar som är grymt varma och grymt fula. Jag som är en riktig frysskit slipper nu att frysa om fötterna!


Ha det gott!


Kennelmamman

Idag blir det inget citat, idag blir det ett boktips istället. ”All dogs have ADHD” av Kathy Hoopmann, en underbar bok som egentligen är till för barn med ADHD, men alla vi hundägare känner igen oss, å framför allt vi som har mallar!


Här kommer lite vinterbilder


 

Phila HD B ED ua

Publicerad 2010-02-01 09:36:07 i Allmänt

Skönt! Nu är det bara att köra! Ja, om det nu går för vädret vill säga, i går är nog första gången i min över 20 åriga sök karriär som vi ställde in träningen på grund av vädret. Men när termometern står på mer än -20 grader, så får man nog vika ner sig. Det blev semelbuffé  istället, men blev faktiskt lite besviken, inte så goda faktiskt. Gammal hederlig originalsemla är godast!


Philas lydnadsträning går ständigt framåt och nu känns det mycket bra, klar för tävling! Har sagt det förut och säger det igen, hon är så otroligt kul att köra lydnad med!  Hm, problem med att spårträna bara, går ju inte att lägga spår, hunden drunknar ju i all snö! Å söket, ja det funkar riktigt fint nu, bara ett litet problem… hon vill inte ta den fasta rullen *suck*. Nej, säger Philafila, jag ska inte ta något fånigt jag har om halsen, jag ska ta plastslangar som ligger på marken… Idag ska jag låna en annan rulle och se om det funkar bättre, har ju den norska orginalrullen, kelpiemodellen och den är lite liten, damen har ju lite lång näbb…


Annars har helgen mest bestått i att riva taket i vardagsrummet. Å som vanligt ska det alltid stöta på problem när man ska renovera. Reglar är spikade på båda sidor av bjälken där de tidigare renoverarna har fäst övervåningens golv, *suck*.  Det vill man ju inte ha synligt. Så nu går hjärnorna på högvarv i det Karlssonska huset för att få till det på bästa sätt och få fram bara bjälkarna. Ingen av oss är ju något snickarproffs direkt, fortsättning följer…


Har fått meddelande från Leahs matte att hon är hungrig, det är bra! Nu håller vi tummarna att det blir små minileahs i mitten av mars, fortsättning följer även här…

Ha det gott!
kennelmamman

Dagens citat "Ingen människa är fri som inte är herre över sitt eget sinne."

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela