Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

1 vecka

Publicerad 2017-04-19 15:06:45 i Allmänt

 

Käkar och växer, det är inte klokt vad de växer fort! Nu har de nästan fördubblat sin vikt, å andra är det inte speciellt trångt vid matbaren, bara åka in och äta 😉

Cickan är duktig mamma, hon kan ha lite egentid nu, vi har tagit några kortare promenader och hon kan lägga sig utanför valplådan kortare stunder.  Jag börjar också slappna av lite mer, men vi sover fortfarande i rummet hos henne. Mannen och jag turas om, så vi är särbos fast i samma hus

Ha det gott!

Kennelmamman

Nu är valparna här!

Publicerad 2017-04-13 16:08:08 i Allmänt

 

Natten mellan onsdag/torsdag kom de fem välskapta valpar. Vi hade ju fler beställda och det är mycket tråkigt att neka till bra valpköpare, men det är inget vi kan råda över. Vi får helt enkel vara glada över att det kom några valpar! Några av valpköparna har väntat över ett år på detta, det är fantastiskt hedrande!

Jag blir lika fascinerad över den kunskap hundarna har om hur de ska ta hand om sina valpar varje gång, de kan bara! Nu har lugnet lagt sig i valplådan och Cickan sköter valparna som om hon inte gjort annat. Nu väntar några härliga och jobbiga veckor. Men allt jobb man lägger ner får man tiofalt tillbaka i form av nöjda valpköpare!

Nu håller vi tummarna att alla valpar får ha hälsan, så deras mattar och hussar kan hämta hem sina efterlängtade kamrater om 8 veckor!

Nu måste nog kennelmamman vila lite, jag är för gammal för en hel natts vak 😉

Ha det gott!

Kennelman

57 dagar

Publicerad 2017-04-09 20:05:44 i Allmänt

Sista veckan på Cickans dräktighet! Nu räknar vi ner och hoppas på att påskharen levererar…

Nu börjar hon bli stor, vägde henne i fredags och då vägde hon 33,5 kg. Om det stämmer som de säger att tikarna går upp ca 1 kg per valp, borde hon få ca 7-8 st. Vi får vänta några dagar och se helt enkelt.

Skriver på FB när valparna nedkommit!

I väntans tider…

Ha det gott
Kennelmamman

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela