Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Förvirrad...Enköping ska det vara

Publicerad 2008-08-31 10:27:23 i Allmänt

Ja alla som känner mig vet att jag är en smula förvirrad... Vi var inte i Eskilstunai går, utan i Enköping! Så nu behöver inte fler påpeka detta. Ja, jag vet att jag är virrig, å nu är det faktiskt mycket i mitt lilla huvud (alltid bra att ha något att skylla på *le*)
Nu ska vi ut i skogen, rasta hundar, plocka svamp och ha med fika, mys!
Kennelmamman

Skyddstävling för husse

Publicerad 2008-08-30 19:54:34 i Allmänt


Nu är vi hemkomna från Eskilstuna och skyddstävling . Som alltid är det trevligt att tävla där, ja nu var det inte jag utan mannen, men jag var hangaround. Dagens tävling gick ganska bra, Oska missade bevakningen i korg och dubbeln, hm. Bevakningen är ju hennes akilleshäl, men dubbeln brukar hon ju gå jättefint i. Ja, ja man blir aldrig klok på de små liven, dagen slutade i alla fall med en 2:placering, 659 p och certpoäng. Det hade blivit fina poäng om mannen hade fått med det han nollade, men nu är det dedär med om... Stort grattis till Thomas och Baxxa som "snodde" certet i dag på fina 699,5! Själv han jag med att lägga spår till Cola. La över spåren de hade på tävlingen, gick riktigt bra, dutti vovve! Å håll i hatten, idag var kameran med, den kom t o m ut ur bilen och blev använd *le*


Oska farande fläng


En del kämpar och tävlar, andra vilar...


Fantastiska Ulli var lite busig idag, hon och husse var inte riktigt överens om det där med när man ska släppa skyddsärmen, hm


Baxxa in action

Vi har lagt bud på huset och är för närvarande högst, nu ska vi besiktiga och kolla annat, sen kanske vi blir Tibrobor... Lite ångest är det allt.


Pratade med Carina i går, Alva börjar bli rund om magen och tuttarna börjar bli ordentligt stora, så nu blir det nog smått. Inte jättebra planering att lägga ut vårt hus till försäljning fullt av valpbajslukt kanske *le*, men det blir ju inte alltid som man tänkt sig. Nu är det bara att gilla läget, det löser sig på något sätt!


Ha det gott, nu ska det mysas med kudde och filt i soffan...

Kennelmamman

SM m.m.

Publicerad 2008-08-25 08:58:55 i Allmänt

Nu är det vardag igen. Idag börjar den sista terminen i mitt pluggande, blandade känslor. Men ser ändå fram mot hösten, det väntas ju valpar! Träffade Alva igår och ja, jag tycker att man kan börja ana lite. Carina säger att hon ser lite bl.a. är Alva lite tröttare än vanligt. Hoppas nu att vi inte ser något bara för att vi vill! Rapporterar när jag vet mer.


SM, ja skyddset var olidligt spännande! Till slut så blev det en malle på första plats på pallen i alla fall! Mega grattis till
Frida och Best, det såg så otroligt trevligt ut! Vår egen Orka placerade sig på en 13:e plats i spåret, bra jobbat Ulrika! Inga kort tyvärr.


Det är så kul att vara på SM, så många trevliga hundvänner man har över hela landet, kul att träffa dem! I år handlade jag inte en enda pryl, inte ett hundben ens! Det är rekord!! Om 14 dagar är det polis SM, I Karlstad får ta igen det då... Mannen ska döma både lydnaden och skyddset, så honom lär man väl inte se så mycket av, men som tur är finns det många vänner och bekanta att umgås med där också, å banketten förstås, då ska det dansas! Å så måste vi ju hålla alla tummarna för Nappe!


Gården då, hur blir det med den? Vi lägger bud idag, så får vi se vad som händer.


Ha det gott!

Kennelmamman

Gårdstitt å lite annat

Publicerad 2008-08-21 13:11:02 i Allmänt

I kväll åker jag och hundarna tåg till Karlsborg för att kika på en liten gård, (ja vi åker tåg till Skövde och bil därifrån till Karlsborg). Vi har ju tittat efter liten gård där nere i flera år, men det har varit det ena eller det andra, men nu får vi se om den här kan vara något...


På söndag ska jag träffa Alva i Västerås, ska bestämma då om vi ska ta ultraljud eller ej. Det borde börja synas på henne nu. Håller alla tummarna för att det är bebbar i magen, dock inte 20, varav 8 vita som jag drömde häromnatten! Det ska bli så kul att åka till SM, hade velat vara där hela helgen, men det blir inte alltid som man vill... Åker dit tidigt på söndagsmorgon. Hoppas det finns bra grejer att shoppa... he he. Måste ju ha lite nya grejer nu till valparna! *le*


Har grottat lite i detta med hundmat, blir man någonsin klok på detta? Blir nog så att valparna får äta samma foder som Alva äter idag, blir lättast så tror jag, på så sätt slipper ju hon byta. Har även börjat titta på namn, finns massor av bra hannamn på P, men jag ska ju behålla en tik, det lutar åt Puma, ganska gulligt va?

Här är Alva, har "stulit" bilden av Carina...

Har anmält mig till högrespår med Cola, *gulp* så nu måste jag verkligen ta tag i träningen, framför allt lydnaden, prinsessan är lite kinkig och mycket beroende av omständigheterna på plan. Det ska vara lagom varmt, inte för blött, inte för grusigt, inte några bin...*pust* . Men är man en prinsessa så är man...


Nikita och Niklas har blivit godkända som internationella räddningshundar, kul! Stort grattis till er och era hussar!


Har sagt det förr, men säger det igen STORT LYCKA TILL ULRIKA OCH ORKA på SM!!


Orka i full fart!

Ha det gott!

Kennelmamman

sök i 20 år...

Publicerad 2008-08-17 14:01:34 i Allmänt

I går hade vi kräftfest här hemma tillsammans med sökgänget, gott, gott och trevligt att träffas utanför skogen. I år har vi 20-årsjubileum, sökgänget har träffats på lördagar kl 10.00 för att träna i ur och skur, några har tillkommit under årens lopp och några slutat, men kärnan i gruppen har varit densamma i 20 år! Fattar du? Är inte det konstigt när jag bara är 29 år... hm *ljug*. Sitter faktiskt och blir lite nostalgisk, har hållit på med brukset i över 30 år! Jag tävlade första gången då några av mina träningskamrater föddes!! Men hallå!! Det var väl inte så länge sedan det var 1974? Eller? Det är inte klokt vad åren går! Då kanske det är ok att ha lite träningstorka just nu, har en period nu när det blir mest promenader och svampletning, en utav fördelarna med hösten. Det blir liksom nytta med nöje så att säga.


Nästa helg är det SM, håller tummarna så de blir blå för alla som vi känner, men först och främst för Orka och Ulrika!


Ha det gott!

Kennelmamman

Väder...

Publicerad 2008-08-06 17:11:38 i Allmänt

Ja nu kan man gnälla över att det regnat hela tiden, det är ju fantastiskt att vädret aldrig är lagom här i landet, vad skulle vi annars gnälla över?


I lördags var vi på bröllop och sedan bar det av till Karlsborg för att träffa alla på Lindjaxlägret. När vi kom var alla i trevlig feststämning och Sverkers gitarr kom fram och som vanligt är man jätteduktig på att sjunga efter ett par cider... hm. Kul att träffa dem alla igen!! Blev inte så mycket tränat, la lite spår och harvade lite framåtsändande med Oska, polletten börjar trilla ner å nu har husse tagit över igen. Hoppas nu att de får till det.


Kom hem i måndags, (fuskade lite med jobbet, tsss) Nu var det inte planerat så, men min skjuts som jag skulle åka hem med från Karlsborg i söndags kväll hade fått ett infall och åkt till annan ort, å glömt att jag skulle ha åkt med hem... hm. Glömma mig?? *le* Nåja, det löste sig, jag åkte tåg hem och fick en extra dag i Karlsborg. Hundarna är så duktiga när jag åker med dem!


Tränade lite sök igår, gjorde bara skojiga markeringsövningar i förhoppning att prinsessan ska börja tänka figurant igen. Funkade ganska bra, men jag tror att jag väntar med tävling så det inte blir tokigt. Tror att jag ska tävla hkl spår i höst, sen blir det nog inte så mycket mer tävlande för mig under hösten. Huset blir ju förhoppningsvis fullt av småfötter i september, å dessa små varelser kan sysselsätta en kennelmamma *le*!!


Ha det gott!

Kennelmamman

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela