Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Nu är det bestämt

Publicerad 2008-06-27 19:37:49 i Allmänt


Nu har vi bestämt hane efter mycket stötande och blötande. Vad som till slut fick oss att bestämma oss för Elias var "farbror" L:s  "godkännande". Tror han att det är en bra kombination, är det bara att köra. Han är i mina ögon gurun inom malleaveln, det som inte han vet... Han anser att Elias är en utav de bästa mallar han träffat. Lägg där till Alva som även hon har ett mycket gott rykte om sig, en mycket trevlig hund! Ja menar, de kan ju bara bli bra. *le* Båda hundarna har presterat bra på sina tester och visat att det går mycket bra att jobba med dem. Håll nu tummarna för att allt går vägen.


 Stiliga Sigurd Jorsalfar Av Staalhjerte "Elis"

Nu är det sommar, jo det vet du nog, men för oss som bor ute i Stockholms skärgård är det inte alltid förenat med nöje. Visst är det jättemysigt att bo nära havet (låter mer exklusivt än det är, vi bor ca 250 m från vattnet) Efter midsommar händer något, där jag brukar gå i lugn och ro höst, vinter och vår, där växer det upp horder med tanter, farbröder, ungar, hundar, båtar... Å ni vet vad som händer med människor som har semester va? Alla lagar, regler, normer och etik försvinner, blir som bortblåst några stackars veckor på sommaren. Jag som finner styrka och kraft i mina skogspromenader, blir nu invaderad, glömmer hur det är från år till år, men nu är de här igen. Nu kan man knappt gå ut med hundarna här hemikring längre. Brukar smyga mig ner till några klippor så att Cola får simma, hon tycker det är så mysigt, tyvärr tycker inte hennes päls detsamma, men det är en världslig sak...


På onsdag åker jag tåg till Karlsborg tillsammans med Nadja, Cola och Anna. Ska bli så kul att träffa alla igen! Mailen däremot blir inte kollad, så om du skickar mail och inte får något svar beror det inte på att jag blivit högfärdig, jag kommer inte åt den från Karlsborg (eller rättare sagt, jag vet inte hur man gör, hm) är hemma igen den 13 juli. Däremot kan jag, om jag har tid uppdatera lite i bloggen. Det blir ju två läger på raken. En liten tävling *gulp* Ett par dagar utan hund, där vi ska åka Göta Kanal, sen blir det Colas kennelföräldrar som ordnar läger, jättekul att träffa alla igen där också. Hur mycket hundträning som helst, inga andra måsten!! JIPPI!

Ha det så bra i sommar!
Kennelmamman

Valpar

Publicerad 2008-06-24 12:07:46 i Allmänt

Jippi, det klickade, så nu ska vi äntligen (om allt går i lås) ha valpar igen!

Vi får låna Lindjax Alva av Carina, tack snälla Carina för det stora förtroendet! Alva ska löpa i augusti, så då ska vi para. Vi har inte riktigt bestämt hane ännu, har lite planer, berättar mer så fort vi har bestämt oss!


Nu har jag suttit alldeles för länge vid datorn tycker hundarna. Ska ut en sväng med dem, sedan är det jobb som gäller.

Ha det gott!

Kennelmamman

Lindjax Alva, har "lånat" kortet från Lindjax

Träning i regnet

Publicerad 2008-06-23 23:17:16 i Allmänt

Har just kommit hem från lydnads och sökträning i regnet. Körde ca 150 m tomt i dag med två roliga hittafiggar. Nåja, jag har faktiskt hunnit ta mig en kvällsmacka också. Cola gick kanon i söket idag, ska jag gnälla lite är det tomslagens struktur vi ska nöta vidare på, ibland blir det lite för mycket in och ut i samma, annars bra slag och framförallt börjar hon få riktigt fint driv i söket, jättekul. Lydnaden börjar sitta den också, har ju anmält mig till söket i Karlsborg *gulp* så vår kennelvecka ska avslutas med en tävling, flera av de andra ska tävla elitspår på lördagen. Håller tummarna!


Pelle och jag har pratat hit och dit och som det ser ut nu blir det inga valpar på Cola, hon är en underbart trevlig och rolig hund, men tyvärr har hon lite för mycket brister i kampen för att avla vidare på tycker vi, åtminstone som det ser ut nu. Att ta valpar på sin hund bara för att hon är gullig är inte rätt, man ska känna att parningen kan föra rasen framåt. Det är ett tråkigt beslut, men man måste ställa sig frågan om det gagnar rasen att avla vidare på en individ, det tycker inte vi att det skulle göra med Cola. Däremot kanske det blir valpar i alla fall, men det är bara på planeringsstadiet, så håll tummarna för att allt klickar, så kanske det blir valpar på Foggens igen inom en snar framtid i alla fall, det skulle vara så himla kul.


Nu är det kudden som gäller!

Ha det gott!

KennelmammanTanden

Publicerad 2008-06-19 18:40:47 i Allmänt

Äntligen börjar följetången kennelmammans tand ha ett slut hoppas jag. I söndags skjutsade en snäll man in mig till stan och tandakuten. Såg ut som en hamster och det gjorde så fruktansvärt ont! Har aldrig varit med om något liknande. Väl inne efter några timmars väntande, säger en stressad tandläkare efter röntgen, - tanden är full med var och måste öppnas igen! Kennelmamman började gråta och försökte förhandla med tandläkaren om att det kanske gick att hoppa över öppningen och bara ge lite penicillin. Tandläkaren gick inte med på det utan sa att tanden måste tömmas, annars skulle det bara bli än värre, lille skutt tårar hjälpte inte, han var garvad. 1400 kr ytterligare för att plågas. Dunderkur med penicillin och värktabletter fick jag denna gång i alla fall. Nåja, jag får nog vara glad att han stod på sig, varet hade bara runnit ur tanden när han väl öppnade den och på måndag kväll var värken betydligt lindrigare. Det var bara min kropp som var helt slut av infektionen. Nästa fredag ska jag till tandläkaren igen för att göra den definitiva lagningen, hoppas det inte blir något mer sedan. Ja, vad har kennelmamman lärt sig på detta då? Jo, gå till tandläkaren på en gång när tanden börjar strula, hm.


Nu är jag på g igen och imorgon blir det i alla fall sök, vi är några tappra som ska köra lite innan midsommarfirandet drar igång.


Kennellägret: Några av er som har sagt att ni ska komma på lägret har inte betalt, det är hög tid nu så att vi vet hur många vi blir! Ska bli jättekul att träffa all igen!


Ha nu en underbar midsommar!

Kennelmamman

Ps: Nu tror jag att det funkar att ge kommentarer, så gör gärna det!

SM ekipage

Publicerad 2008-06-14 19:58:02 i Allmänt


Fick just reda på att vi har en till med på ett SM, Gunnar och Onja har idag kvalat in till försvarsmaktshund SM, å så Ulrika och Orka i spårets bruks SM, stort grattis till er! Man blir så stolt som uppfödare när man har så duktiga valpköpare! Orka klarade även korningens mentalbit i dag på 437p, grattis!


Själv har jag bara haft elände idag, har legat hela dagen, skittråkigt!! Helt däckad av den förb... tanden! Hur kan en tandjävel slå ut en medelålders lagom tjock kvinna i sina bästa år *le*? Jag ska aldrig mer smäda någon med tandvärk! Det här är det värsta jag varit med om, jag föder hellre barn än denna vidriga värk! Fy och blä! Ingen sökträning i dag heller!! *grååååt*


En emmlig kennelmamma

 O:arna som små

Tandläkaren

Publicerad 2008-06-13 17:55:46 i Allmänt


Sitter och tycker synd om mig själv. Har haft tandvärk några dagar, men eftersom tandläkaren inte är min favvosyssla har jag knaprat värktabletter och hoppats på att det ska gå över. I går natt insåg jag att det blir bara värre, bara ta tjuren vid hornen. Sagt och gjort, så nu sitter jag neddrogad av värktabletter och en tand som är rotfylld, så fort värktabletterna släpper gör det vidrigt ont. Så det är faktiskt lite synd om mig. Men en liten ljusning i besöket var att tandläkaren jag besökte har jobbat med hundtänder i Uppsala på SLU, han har skrivit en artikel som är väl värd att läsas. http://www.ki.se/odont/cariologi_endodonti/exarb/Hans_Hedin.html


En annan familjemedlem som tycker synd om sig själv är Cola, jag har jobbat mycket på sistone, och så detta med tanden, så Cola har TRÅÅÅKIGT. Vad gör man om man är malle och är sysslolös? Jo, man aktiverar sig själv förståss! Nu är lilla prinsessan två år, men i morse tycktes det inte det spela någon roll, dotterns skor är numera ett minne blott, hm. I morse kom hon med skor demonstrativt i munnen när jag låg och sov, som ett trotsigt barn. Kuddarna i soffan har också fått sig en omgång. Nu är mannen hemma och har just sprungit ett varv med Oska och Cola, men inte hjälper det, full rulle igen, hm... Nåja, hoppas jag är bättre i morgon, då är det sök igen och hon går så himla bra i söket och det är så roligt att köra när det bara flyter. 


Sänder en tanke till Mia, Mr Q är borta, tungt att ta bort en älskling!


Ha det gott!

Kennelmamman 800 grader...

Publicerad 2008-06-01 17:34:25 i Allmänt


Eller kanske inte riktigt lika varmt, men nästan... I dag satt uppflyttningen i alla fall, skönt! 514,75 p och en förstaplacering, 11 starter, fem kom runt söket och två blev uppflyttade, prinsessan hade hjärnsläpp både på krypet och apporteringen, på budföringen stod jag för betygsneddraget. Riktade in henne efter det att jag kopplat loss och åkte ned på en 7:a. På krypet stod domarna och höll i 10:an, tills jag skulle kommendera sitt. Sitt sa jag och lilla hunden tittade på mig som om det var det konstigaste ordet hon någonsin hört. Jag försökte igen, -sitt, hunden tittade på mig igen, å börjar krypa några steg bakåt?? För tredje gången sa jag sitt och fick hjälpa henne med handen! Där rök den 10:an, apporteringen som hon brukar fixa så fint och  jag som har skrytigt så över att hon aldrig tuggar. Jag får nog sluta med det, för idag var det både tugg och totalt hjärnsläpp, när hon hade hämtat apportbocken drog hon sig in mot skuggan , två dk även där, hm. Men jag förstår henne, det var vidrigt varmt på appellplanen. Söket gick riktigt fint, vi fick dubbel 9:a, bla pga lite oavsökt, men det gjorde jag faktiskt med flit, med tanke på värmen. Så i det stora hela får jag vara riktigt nöjd, lydnaden vet jag ju att den sitter i vanliga fall (när det inte är 30 grader varmt i alla fall), och idag funkade söket också, så nu är det bara att gasa.

Nu är det dusch och soffan som gäller!

Ha det så bra!

Kennelmamman

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela