Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Tomt

Publicerad 2009-12-29 08:43:38 i Allmänt

Nu är det som vanligt i Spethult igen, ja förutom ledigheten då. Barnen har åkt och det blir så vansinnigt tyst när de åker. Nu ska hundarna få sitt, har blivit dåligt med träning för min del, men det ska det ändras på nu.

Oska är sugen på lite skinka...

Julgranen överlevde både hundar och katter, Arne brydde sig inte om den alls faktiskt. Phila slaktade en glittergirlang och några kulor som Wilma haft ner till henne, däremot doftar den inte gran *sur*, någon som vet varför?

Arne och dottern...

Fick en spark i julklapp, jippi! Har prövat den ett par gånger å det är bara ett problem med den, det tycks som om den drar till sig ett stycke Phila. Ja, självklart blir hon galen och vill döda den när man kör med den, den rör sig ju *suck* vi ska prata vidare om det… jag fick även nya överdragsbrallor samt en Gappayväst. Tänk att tomten vet att det är bra att ge kläder som passar till hundträning!

Man blir trött av att fira jul...


Ha nu ett riktigt Gott Nytt År!

Kennelmamman

 

Härligt med snö!!

Publicerad 2009-12-21 16:39:54 i Allmänt

Massor av härlig snö, å vad det är mysigt! I dag har Helene och jag varit i skogen och huggit oss en gran. Men vad det var kallt, var tvungna att åka hem lite tidigare från skogen, då Ullis frös och gick till bilen och ville in. Nu märks det att hon blivit gammal. Det är så sorligt för man vet att hon sjunger på sista versen.

I helgen var som sagt båda mina barn och jag på en härlig helg i Göteborg. Bodde på hotell, gick på julmarknad på Liseberg (vi var inte ensamma, hm…) mysigt men kallt och så var på Hagabadet och fick Spabehandlingar, jättemysigt och jättedyrt! Men en jättemysig helg har vi haft iaf. Nu är det julstök, håller på att baka vörtbröd och så har vi klätt granen. Phila är hellycklig, ett helt träd fullt med leksaker till henne, hon tittar frågande på en när man blir sur när hon tar något. Å sen ser det ut som hon tänker ”vänta bara tills i natt… he he”. Vi får väl se hur det ser ut i morgon bitti, Arne har inte sett granen ännu…


I morgon vill dottern till Skövde och julhandla, *suck*, nåja, man får snällt följa med när de är här, tänkte lura ut henne och göra lite sökslag med Phila innan vi åker, ge och ta… annars tränar vi återigen till köskSM, he he. Funderar på om jag ska introducera pulkan för lillstumpa i morgon också, få se hur det går…


En riktigt God Jul till dig!!

Ha det gott

Kennelmamman

Förbannad

Publicerad 2009-12-16 06:53:23 i Allmänt

Ja, nu var det dedär med att folk ska ha så förb… svårt att hålla sig till sanningen.  I går skulle jag skriva på mina nya anställningspapper, pratar med chefen om varför det står visstidsanställning på anställningsbeviset när hon hade lovat att tjänsten skulle bli fast efter jul. Då säger människan -Det har jag inte sagt, det är anställningsstopp i kommunen! Ja, så länge varade den glädjen. Vad har vi lärt oss av detta då? Var aldrig ensam när du pratar anställningsförhållanden med chefen, ha alltid ett vittne! Får väl trösta mig med att snälla kollegor tröstar och säger att jag får tjänsten, chefen är bara mycket labil och det gäller att prata med henne när hon är på rätt humör??


Nåja, har i alla fall haft en underbar helg i Stockholm. Det som grusade lite var att det fanns lite saker att köpa på hundmässan, vad försäljningsställena har minskat! Ja, jag hittade lite iaf *le*


I kväll blir det julbord på Idas, mums! Å nästa helg blir det förlustelse igen! Inte mycket hundträning, men det får jag ta igen på jullovet!


Nu ska jag ut och skotta fram bilen, äntligen snö!!


Ha det gott!

Kennelmamman

Tomtedödaren

Publicerad 2009-12-10 07:15:44 i Allmänt

 

Ja, nu har lillstumpa varit i farten igen! Hon tycks ha en förkärlek till nakna tomtar, hm… Tomtarna hon snor lämnar hon hela, men klär av dem och har sönder deras kläder!?  Ja, ja hon har säker någon läggning…Den här veckan har det blivit dåligt med träning, (kanske därför hon dödar tomtar, he he) ska ner i hallen ikväll och köra lite iaf, inspirationen är faktiskt inte på topp när allt är geggigt och blött, men hörde att det ska bli kallare nu, tack för det!


Nu måste jag sluta, ska till jobbet, fick fast tjänat i veckan (bara 55%, men ändå!) vilket är hårdvaluta här! Flera av dem som jobbar med mig har vikarierat i flera år, så jag är riktigt stolt!


Ska bli så mysigt att komma hem till helgen å träffa nära och kära, längtar!


Ha det gott!

Kennelmamman

snart jul

Publicerad 2009-12-07 15:04:44 i Allmänt

I helgen har det tränas sök, gått på julmarknad och bakats lussebullar. Julen börjar närma sig, å i helgen bär det av ”hem” för att gå på hundmässan å göra stan tillsammans med mamma . Pelle är involverad i årets polishund så vi är VIP, ja inte jag då egentligen, men jag är ju hans fru…hm. Å på hundmässa handlar man hundgrejor… Helgen efter ska tjejerna och jag ner till Göteborg för att gå på Liseberg, gå på SPA och bo på hotell! Mycket trevligt och mysigt, men två helger i rad utan sökträning!! Hur ska detta gå?


Var på en föreläsning för någon vecka sedan. Kvinnan berättade att hon kom på något chockerande när hon var dryga 30 som hon inte hade märkt tidigare, folk ljuger! Ja, tilläggas ska att hon fick diagnosen Asperger som 40-åring. Ja, och vad vill jag ha sagt med detta? Jo jag har nog också en släng av Aspergers, jag har nämligen attans svårt för när människor ljuger, tacka vet jag hundar! De ljuger aldrig! Någon som har tips på hur man tacklar vänner och bekanta som har lite svårt för att hålla isär vad som är sanning och vad som inte riktigt överensstämmer med verkligheten? Tyvärr förekommer det allt för mycket av detta i hundvärlden, vilket jag tycker är mycket tråkigt!! Har man så dålig självbild att man måste trycka ner andras för att känna sig bättre, eller vad är det? Tur att det finns bra vänner som överväger!!


Till sist ett ordspråk som passar bra idag från Aristoteles


”Det är stor skillnad på vänskap baserad på nytta och vänskap baserad på uppriktighet. Bara det sista förtjänar namnet på sann vänskap.”


Ha det gott!

Kennelmamman

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela