Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Ljusare tider

Publicerad 2007-12-27 11:55:29 i Allmänt

Så var julen över för denna gång, skönt. Nu är de bara nyårsafton kvar, och efter det väntar ljusare tider. Det är alltid så skönt när nyår har varit, det börja liksom något nytt och fräscht, det blir ljusare och ett nytt spännande år lurar bakom knutarna. Jag får alltid nya krafter och ser fram emot det nya året.


I dag är det skyddsträning i ridhuset igen, det är kul när det hela tiden går framåt i träningen, sakta men ändå framåt. Vi var och spårade i går också, Cola skötte sig riktigt bra, blev ett lite längre spår, men det klarade hon riktigt bra, trots att hon blev trött. Hon har inte tillräckligt bra spårkondition när det gäller längre spår, mitt fel självklart, men det tänkte jag att jag skulle ändra på. Samtidigt tappar jag sugen lite granna när det gäller spår och framtida tävlingar. I stockholmsdistriktet som har 14 klubbar (tror jag) anordnas det två!! Högre klass spårtävlingar på hela våren!! Skandal, och så undrar SBK varför tävlandet går ner?? Ja, vem som helst kan ju räkna ut att chansen att komma med på dessa två tävlingar är ganska svaga. Jo, självklart får man ju åka, men tyvärr så ser det inte så mycket bättre ut i övriga landet. Även skyddstävlingarna minskar, två klubbar i hela stockholmsdistriktet har skyddstävlingar 2008 varav en är på vår hemmaklubb, så då lär man ju få hjälpa till , tre skyddstävlingar totalt på hela året!! Det blir till att satsa på söket eller flytta ner till Skåne, där tävlingarna finns, hm... Nåja, det brukar lösa sig.


Nu ska det ut i skogen och det vackra *not* vädret och valla galna mallenutter med alldeles för mycket spring i benen.

image55
Hittade en bild på Cola 12 veckor

GOTT NYTT ÅR!

Kennelmamman

förkyld...

Publicerad 2007-12-16 19:02:44 i Allmänt

Så trodde man då att man skulle slippa gå ut med massor av mallar själv efter det att mannen och Anna kommit hem, men vad händer? Jo mannen däckar totalt i förkylning ( ja, ni alla vet väl hur män blir när de blir förkylda...) Så, det är bara att rasta hans hundar också, och inte får man någon hjälp med vardagssysslor här hemma heller när han äntligen är hemma, hm, kan man framkalla förkylning själv tro? *le* tror nog att det gör lite ont i halsen...


Annars är det vardag igen, Pelle är ledig hela jul och nyår, och han lär väl förhoppningsvis inte vara sjuk hela tiden, så lite hundträning ska nog hinnas med. Äntligen har det blivit lite kallt ute, så man slipper geggan. Katten är nöjd och glad över att Nellan har åkt hem och intagit husses fåtölj framför brasan som vanligt.


Vill passa på att önska alla en riktigt GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR, om vi inte hörs innan.


Kennelmamman

Fortfarande regn, regn och åter regn!

Publicerad 2007-12-11 19:46:39 i Allmänt

Mannen har åkt på konferens till Finland och lämnat sina två mallenutter hemma hos mig, Anna är som sagt kvar i Thailand och det regnar, regnar och regnar. Jag har alltså fem mallenutter att rasta och stimulera, bara det en heltidssyssla. Tyvärr har jag inte den tiden så, mallenutterna hade röjt lite i går när de var ensamma, fast jag hade varit ute med dem ordentligt innan jag åkte, i mörker med pannlampa förståss, (jäkla mörker!)  Kattluckan var kraschad, själva luckan låg på altanen när jag kom hem, blommor låg lite här och där... och soffkuddar, vad är det? Så för att hundarna skulle bli lite nöjda i går kväll träffade jag Britt och tog en promenad i skogen, hur kul nu det är med pannlampa och 6 malleflickor och en kelpiepojke. Man kan ju trösta sig med att vi var de enda dårarna som var ute i geggan i skogen i becksvart mörker. Innan dess fick jag lov att köpa ny kattlucka. Väl hemma efter luciafirande på klubben (mycket trevligt och gott) skulle då kattluckan monteras in. Ja som vanligt skull det dj... så till slut gav jag upp och tejpade fast den med silvertape, bra kvinna reder sig själv, eller? Hm. I morse när jag skulle ut med hundarna var det så dragit, så jag kollade om kattluckan hade ramlat bort. Den var helt borta! Men vid närmare titt så sprang Nadja omkring ute glad i hågen, med kattluckan omkring halsen, med silvertejp och allt! *asg* Nu har jag skruvat fast den ordentligt! Tyvärr kom jag på alldeles för sent att jag borde ha tagit fram kameran, men det missade jag.


Idag fuskade jag och var hemma hos de beiga, var på ordentlig promenad och så fick de varsitt uppletande, det tar sin lilla tid med 6 mallenutter och en liten kelpiepojke, men det var riktigt trevligt, och vet ni vad? Det regnade inte! Jo, det kom senare självklart, men vi klarade oss när vi var ute. Sen gick Britt och jag och käkade lunch, mycket trevligt. Tyvärr måste jag vara duktig i morgon och lämna de små beiga några timmar, hoppas att den nya kattluckan får leva då.


Kennelmamman som längtar desperat efter frost...

image54

PS: Katten har vågat sig hem igen, efter en del diskussioner med Nelly...

20 mallefötter...

Publicerad 2007-12-02 18:16:59 i Allmänt

Jättegrattis till Orka och Ulrika som fått ett första pris i lydnadsklass elit i helgen! Ni är så himla duktiga, och gör en kennelmamma så stolt!

image52

Jaha, så var det söndagskväll igen då... det är konstigt vad tiden tar vägen, känns som om det bara är fredagar och måndagar. Här är det fullt hus kan man säga, med 20 mallefötter blir det ganska skitigt, för att inte tala om allt hår på golvet! Hur är det möjligt att hundarna fäller så mycket just nu, nu ska det ju bli vinter säger dem som vet, fast man kan ju börja undra när det var 7 grader varmt i dag. Med 20 mallefötter kan man väl få lite frost ute, snälla!

Nåja, det är bara att bita ihop, snart är det sommar... *suck*  Stackars katten har låtit bli att komma hem också, hon tycket att 5 mallenutter blev för mycket, hoppas hon kommer hem snart, blir orolig.


Får lov att gratta Anna och Erik som gift sig i smyg också, fast jag är fortfarande lite sur på dem, jag ville ju gå på bröllop!! Tro inte att ni slipper undan bus, det kan man greja i efterskott *he he* och snart kommer ni hem och ska hämta hundarna... *le*


Lev väl
Kennelmamman

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela