Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Mer valpmage 🐣

Publicerad 2016-03-26 19:42:15 i Allmänt

Nu börjar det synas mer på lilla magen! 👍 Cickan äter fortfarande dåligt, speciellt på morgonen. Men hästarnas kraftfoder är jättegott?! Nu är det bara en månad kvar 😀 hoppas att hennes aptit blir bättre i veckan.
Glad Påsk! 🐥🐔

Snart vet vi...

Publicerad 2016-03-20 20:11:00 i Allmänt

 

Nu går Cickans dräktighet in på femte veckan. Hon ser fortfarande ut att må lite dåligt, äter dåligt. Hon står och petar i maten. En av sökkamraterna tyckte att hon började lägga på sig, själv tycker jag att hon är annorlunda. Hon kan stå och hänga med huvudet och ha något frånvarande i blicken. Hon är betydligt lugnare och vill inte leka med Jazza (Jazza förstår inte alls varför hennes lekkompis inte vill leka längre).

Idag letade hon ”bon” på tomten, så det borde vara småbebisar i magen.

Jag har beslutsångest om jag ska göra ultraljud eller ej… få se hur det blir i veckan.

Ha det gott och Glad Påsk!

Kennelmamman

snart 4 veckor

Publicerad 2016-03-16 21:17:25 i Allmänt

 

Cickan mår fortfarande lite dåligt, men hon börjar bli sig ”själv” igen! Hon äter lite och långsamt, petar fortfarande i maten. I morse kom det en liten genomskinlig flytning… hoppas hoppas.

Nästa vecka borde det börja synas lite!

 
Ha det gott!
Kennelmamman
 

Illamående

Publicerad 2016-03-10 06:46:00 i Allmänt

Stackars Cickan, hon mår illa och kräks och vi är glada över det. Det är det 20:e dygnet efter första parningen idag så illamåendet är precis efter skolboken på dräktighetstecken! Hon matvägrar, men jag gör majsvälling med äggula i, det får hon i sig lite av. Stackarn, jag vet hur det är att vara gravid och må illa, men kan inte låta bli att bli glad.

Nu får vi vänta några veckor till innan vi kan vara säkra.

Ha det gott!

Kennelmamman

 

Vecka 2

Publicerad 2016-03-06 19:03:53 i Allmänt

Vecka 2 i Cickans dräktighet (förhoppningsvis) nu går vi in i tredje veckan och om några dagar hoppas vi på lite illamående. Jo, enda gången man vill att hundens ska kräkas.  17-21 dagar på dräktigheten kan tiken må illa, matvägra och kräkas! Idag på sökträningen var sökkamratens hund mycket intresserad av Cickans kissfläck, vilket kan vara ett bra tecken! Söket gick mycket bra idag, den gröna rullen gjorde nog att det gick extra bra...;)

 

Ha det gott!

Kennelmamman

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela