Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

O:arna!

Publicerad 2007-09-30 19:07:58 i Allmänt

image40
SBCH Foggens Orka

Denna helg var det O:arnas tur, i går tävlade Otto alias Erik akl sök, och blev uppflyttad, med riktigt bra poäng också, vilket är extra kul då Jeanette inte tänkte tävla. Där ser ni, ni är jätteduktiga!


När jag så även idag gått upp i ottan för att vara supporter (ja, det måste vara något allvarligt fel i lilla huvudet!) och såg Oskas prestationer i skogen blev jag mycket glad! Hon gick kanon på skogsarbetet, så var det, det där med lydnaden igen, hm, ja du Pelle erbjudandet står kvar *le*. Skyddsarbetet gick också ganska bra, finns att fila på även där, men i det stora hela gjorde både husse och Oska ett bra jobb. Så när man sitter där och tittar, ringer telefonen, det är Ulrika som meddelar att Orka fått sitt tredje cert och därmed blivit SBCH!! Jamen kan det bli bättre? Två brukschampions på en vecka! Jag blir så stolt så jag nästa spricker!


Pelle ska nog gå och köpa en lott för turen var verkligen på hans sida idag. På uppletandet tog Oska sista föremålet 1 sekund före tiden gick ut, sedan får han cert på poängen 640,75! 0,75 poäng över gränsen, men det gäller att ha marginalerna på sin sida. Vi kollade vårt lotto, ingen vinst, förmodligen har turen förbrukas för denna gång, så det kanske inte är någon idé att köpa någon lott i alla fall!


Hann som vanligt köra lite med Cola, hon växer och växer och det blir roligare och roligare att köra med henna. Körde även några markeringsövningar, hon börjar förstå det där med rullen riktigt bra nu. Kanske ska man försöka sig på att tävla lkl sök i november i alla fall. Får vrålträna markeringar och dolda legor då, har några dagar till att vela på, få se hur jag gör.


Bra helg för Foggens har det varit!


Ha det gott, önskar en mycket nöjd kennelmamma

Hurra hurra!!

Publicerad 2007-09-24 10:01:12 i Allmänt

image39
SLCH SBCH TJ Räddning Foggens Niklas

Massor av grattis till Crille och Nicko som blev BRUKSCHAMPION i går!! Hur kul som helst, och som om det inte vore nog med framgångar för kennelmamman, så tog Orka och Ulrika ett andra cert i går, även de på G för SBCH! Jag blir så otroligt glad och stolt över att ha er som valpköpare!  Borde ha skrivit och grattat igår, men tanten börjar bli gammal. Efter att ha gått upp 04.15 slocknade hon i soffan efter att ha varit supporter hela dagen, för att sedan förflytta sig till sängen 08.20!!


Husse och Oska och Anna och Nelly var också ute på tävlingsbanorna i går. Nelly var i sitt esse i går, det där med ADHD, är nog inte helt osannolikt *hi hi* Någon som har lite amfetamin? Jag vet att det INTE är kul att var på plan när hunden kör sitt eget race, men det är väldigt kul att stå utanför! (förlåt Anna) Husse gick det ganska bra för, han kom tvåa men inget cert, det var det där med lydnaden igen *hm* . Nåja, det går åt rätt håll i alla fall, och det där med lydnadsslipning är nu inte husses grej, och vill man nu inte ta hjälp av sin hustru *asg* så blir det som de blir. He he. Nej, det är inte så illa, vi har bara lite olika mål och metoder ibland.


Cola gjorde illa sig i går, jag får panik. Tar ut hunden och hon haltar!! Tur att ha en man i de lägena som kan ta ner mig på jorden igen. Cola hade ett sår precis på höger bakknä, i går var hon mycket berörd av det, idag märks det inte! Tack och lov! Hunden kanske inte behöver dö då? *skämt*.


Kennnelmamman

Polis SM

Publicerad 2007-09-09 19:24:22 i Allmänt

image37

Massor av grattis till alla duktiga förare och hundar.  Ett jättestort grattis till Martti och Nappe som kom på en femte plats, i skyddshundsgruppen! Vi är så stolta och det är så jättekul när det går bra för er, nästa år blir det pallen! Stort grattis till Glenn och Garbo (Colas mormor) som kom etta på polis SM i skyddshundsgruppen och till dottern (Colas moster) som kom etta i spårhundsgruppen, malle på pallen alltså!
image38


Stort grattis till Nicko och Orka som varit ute och tävlat elitspår, inget cert i dag, men för Orkas del fattades det bara 0,75 p. Nästa gång tar ni det!


Har hunnit träna lite med hundarna också. Passade på att köra uppletande båda dagarna på välvallad ruta, mycket nyttigt! Bra att passa på när det är välvallat efter tävling. Har kört lydnad med Cola, mycket nytt som ska in. La spår till Cola på smittad mark också, hade Nadja med mig när jag gick spåret där det även hade gått andra tidigare. Colas första upptag och det skötte hon galant, hon blev lite konfunderad på vissa platser i spåret där Nadja hade gått och kissat, men annars skötte hon sig som vanligt mycket bra. Blir alltid på bra humör när jag går spår med Cola hon har så behagligt tempo och är så noggrann!


Nu ska jag ställa mig i en varm dusch och tina upp lite, det har varit en trevlig helg, men regning! Det är när man varit ute en hel helg i ruskväder man skulle ha en bastu! Det står högt på önskelistan varje höst, men glöms sedan bort, nu önskar jag att vi hade en, fryser in i märgen. Kan kanske också bero på att det var bankett i går och man är lite ringrostig efter den *hm* .


En trött kennelmamma

Ett dygn med lånad mallepojke...

Publicerad 2007-09-03 21:19:45 i Allmänt

Pust, nu har den inlånade mallepojken åkt tillbaka till sin husse, ganska skönt tycker vi alla! Framförallt tycker Nadja och Cola att det är skönt, han var nämligen helt besatt av dem, mest i Cola. Så de stackars flickorna fick inte vara i fred en sekund. I brist på annat satte han på både filtarna i soffan, mitt täcke *blä* och han gjorde även försök att göra det samma på mig!! Det uppskattades INTE kan jag säga. För att flickorna skulle få vara i fred stängde jag in mallepojken, men det tyckte inte mallepojken om alls, utan protesterade ljudligt, prövade även att ställa han i hundgården, inte heller det gick särskilt bra, grannarna står ut med mycket, men inte en pilsk vrålande mallepojke. Får jag ge ett litet råd, ska ni ha mallepojke, ta inte en sexårig ouppfostrad, det är inte kul! Jag har haft hannar hemma tillsammans med höglöpande tikar, de har varit lugnare kan jag säga.  Tacka vet jag tikar!

 

Nu hade jag ju tänkt att jag skulle ha sovit i går natt, nu blev det ju inte så mycket av den varan, så i natt så ska det sovas!! Nadja och Cola har redan slocknat efter en kväll på klubben i hällande regn. När vi var klara med träningen och promenaden, slutade det självklart att regna!

Från en trött kennelmamma

Sova, vad är det?

Publicerad 2007-09-02 16:38:25 i Allmänt

Så var den här helgen nästan över, skönt att det är vardag snart så man får sova, hm.  Nåja, denna helg var väll extrem kanske. Jobbade till 23 i fredags, gick upp kl 04.00 för att åka till Enköping i går och gick upp 05.15 i dag för att tävla själv! Friskt eller? I går tävlade jag inte själv utan var bara påtittare när husse och Anna tävlade, men det är faktiskt kul och mycket nervöst! De skötte sig bra, husse gjorde några missar, annars såg både Oskas och Nellys skydds mycket trevligt ut! Framför allt är det kul att se de båda damerna på lydnaden, bara glada svansar, även om hjärnan inte alltid är med *le*. Både husse och Anna kanske ska bilda en egen grupp och träna framåtsändande och inkallning med stå och ligg *ha ha* Nelly kom tvåa och Oska trea, kul kul!
image34
Oska

image35
Kolla Nellys blick!
Idag var det Ojjas och Colas tur att bege sig ut på tävlingsbanan, lägre spår, och de skötte de galant! Cola vann på 549 p och Ojja kom tvåa på 536,25! Duktiga vovvar! Mallar i topp även idag! Nu tror ni kanske att det räcker med hund för idag? Men icke, ska hämta hem ytterligare en vovve idag som jag ska låna bara. Rosso går bara och lullar och jag vill ut och tävla, så Örjan och jag har kommit överens om att ha delad vårdnad om honom ett tag. Få se om jag kan putsa till bitarna i skydds och lydnad så vi kan bege oss ut i skyddsarenan, ska i alla fall pröva, få se hur det går. *gulp*image33
Cola och jag

En trött men glad kennelmamma

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela