Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Hälsingland

Publicerad 2007-07-31 14:28:20 i Allmänt

Så var då ytterligare ett läger avklarat, det är med vemod för nu finns det inga läger att se fram emot, bara höst och elände. Nej så illa är det inte, men sommaren har alltid en förmåga att försvinna för snabbt. I vilket fall som helst hade vi det mycket trevligt i hälsingeskogarna. Mycket nyttigt med nya skogsmarker, Cola träffade på björn på två av sina spår, ja vi såg den inte, men på ena spåret såg jag bajset och andra hade den buffat runt i marken. Första spåret med björnbajs i slutade snabbt för Colas del när hon kände björnlukten, hon la av helt och blev lika låg som en tax. Jag gick av och frågade spårläggaren var hon lagt slutet, tog lilla rädda vovven och gick in i skogen igen för att hitta spåret. Cola gick bakom benen på mig och tycktes säga:

?        du är inte klok mamman, det är farligt i den här skogen.

Men hon letade i alla fall reda på spåret och vi hittade slutet. Andra gången gick det lite bättre, då la hon av en stund, men tog upp det igen. Nåja, jag kan inte påstå att jag var så kaxig, har full förståelse för att det finns rädsla för björnen, den är ju trots allt ganska stor och en aning starkare än oss. *le*

Mycket spårande har det blivit, Nadja och Karlson fick bland annat ett parallellspår med virrvarr, med två knutar. Båda löste det galant! Kul när man tar sig tid för att göra lite annorlunda spår, både hundar och förare tänder till.

 

Vi lekte lite lekar på lägret också, bland annat hela havet stormar med hund! Ja, och vilken ras tror ni vann? Jag kan säga att det inte var kelpie, utan en beige, he he. Vi spelade även 21, 52 uppletandesaker med varsitt spelkort påtejpat, sen fick man låta hunden hämta saker tills man var nöjd med summan man hade fått, inte heller denna lek vanns av en kelpie, gissa om det var en beige? he he.  Kul lekar och tack Eije och Gunilla för att vi fick nästla oss in trots avsaknad av kelpie. Har bilder i kameran, men eftersom jag sitter på jobbet och skriver blogg, ja jag vet, men man får väl fuska lite ibland? Som sagt bilder kommer när jag kommer hem.

Ha det gott, i morgon är det augusti. *snyft*

Kennelmamman

Regn, Riga och läger igen!

Publicerad 2007-07-23 13:38:23 i Allmänt

Ja, så har regnet även kommit till oss. Några fina dagar har vi haft i alla fall. Försöker lura ut mannen ut och spåra, men det går sådär, han skulle bara fika först, hm.


Förra veckan var vi till Riga med barnen, ja barn och barn en samling tonårsbarn mellan 15-17. Var väl inte allt för lyckat, det var inte alls så billigt i Riga som vi hade hoppats på, samla gamla affärer som här och ungefär samma priser. Vi fick i alla fall några hundfria dagar. Tack snälla Anna och Erik för att ni stod ut med att bo hemma hos oss och fick ta hand om sex malleflickor!


Snart bär det av på läger igen, denna gång är det som sagt hälsingland som gäller, vi har nästlat oss in på Quilpies kennel, trots att vi inte har några kelpisar kvar. Vi bor på Lassekrog med helpension! Det är lyx, när de dessutom finns hur mycket spårmarker som helst runt om blir det ju inte direkt sämre. Något som kanske inte blir fullt lika trevligt är resan dit, vi har sålt bussen, och i väntan på nytt inköp av lämplig hundbil för fyra mallar, blir det till att åka VOLVO 70, det skulle väl vara helt ok, om det inte var så att vi innehar fyra malleflickor. Trots takbox blir det nog väldigt trångt, så håll nu tummarna att vädret blir hyfsat. Men vad vi ska spåra Cola och jag, ja Nadja också förståss, har tänkt anmäla Cola till lägrespåret hemma i september, har tävlingsabstinens! Eftersom hon inte är klar för varken söket eller skyddset tänkte jag tävla lite spår.


Ha en fortsatt trevlig hundträningssommar!

Kennelmamman

 

PS: Det blir nog inga mer bilder från lägret, däremot kommer en icke hundbild på äldsta dottern + dotterns pojkvän tagen på vägen hem från Riga.image29

En bild i taget...

Publicerad 2007-07-11 11:09:00 i Allmänt

179877-28

Det går inte så bra med teknikens under, får väl lägga in en bild då och då?För att det ska vara rättvist kommer här en bild även den tagen av Frida, på Colas kennelmamma, hon som tycker så mycket om att hennes valpar kastar sig över henne?*le* Nåja, båda ser allt ut att ha det lite mysigt? Försöker hitta något mer att skriva om för att slippa gå ut och städa, vi har beställt en container och ska tillbringa några dagar att röja i förråd och källare, inte kul :( . Men nu är det nog så illa att jag måste.

Tills vi hörs igen, kanske kommer det någon fler bild, om jag lyckas smita, he he

Kennelmamman

Det är bra med teknik, när den funkar...

Publicerad 2007-07-10 11:18:02 i Allmänt

Här var det meningen att jag skulle lägga in lite bilder från lägret, men efter att ha väntat 20 MINUTER på att ladda ner dem till bloggen, tröttnade jag för stunden i alla fall. Två bilder blev det för nu, får se om teknikens underbara värld vill mer när jag prövar nästa gång. Tack snälla Frida för bilderna, en ut av dem på Cola och hennes kennelpappa kom med nu,179877-27
foto Frida Götesson
den andra bilden på en mycket nöjd kennelpappa tog jag efter utfört spårarbete med Garbo. (Nadja ligger i bakgrunden och sover, nöjd hon också)

image23
Tills vi hörs igen!

Kennelmamman

Det ligger på...

Publicerad 2007-07-09 21:55:14 i Allmänt

Nu har det hänt mycket måste jag säga, det ligger på. I går kom vi hem från ett mycket trevligt läger, tack snälla Mia och Glenn för att ni ordnat! Förra lördagen åkte Cola och jag tåg till Karlsborg, Cola var hur cool som hels på tåget och på promenaden genom stan, hur lätt som helst att ha henne med. På lördag kväll var det dags att gå på Securitas SM bankett, mycket trevligt! Pelle skulle dela ut priser från polisen, så vi fick sitta vid VIP bord, det hör ju inte till vanligheterna, annars är man bara VIP hos veterinären.

 image26

På tisdagen red jag, Pelle, Maria och Anders islandshäst! Något Anders och Pelle inte har gjort förut, Maria och jag hade jättekul, gubbarna uppskattade det inte lika mycket, he he.

 

Tillbaka till lägret, så har det som sagt varit mycket trevligt, det är så kul att träna ihop med människor som har samma brinnande intresse som en själv. Jag blir verkligen sporrad att träna. Många duktiga ekipage var på plats, bland annat var det 7 SM skyddsekipage i metropolen Karlsborg i fredags!! Jag hoppas det går bra för er alla! Dumt att det är så långt till Piteå, annars hade vi åkt och  hejat! Å du Dengan, gör ett bättre uppletande på SM:et va! *le*


Om ni läst gästboken innan ni läser bloggen och undrat varför jag får svarta ögon, så var det en morgon Cola började slåss med Nadja, innan jag fått frukost!! Jag blev vansinnigt förbannad för att den lilla apan kastar sig på Nadja, det blev inte bättre av att det var innan frukost, jag har INTE bra humör innan jag fått äta något, det var inte meningen att du skulle få dig en dust av mördarögonen Pernilla, sorry!

 

Idag gjorde Niklas, Olle, Nadja och Nelly sin exteriörbeskrivning, alla fyra klarade den, det visar ju att Foggens hundar inte bara är smarta, de är vackra också, hm *asg*.

 

Till sist vill jag bara gratta Crille och Nicko som fick cert i spår i helgen, nu behövs det bara ett till så blir han dessutom SBCH, det väntar vi på Crille!

 

Nu har jag semester och ska bara lata mig och träna hund, tills nästa läger förståss, *le*

Ha det gott!

Kennelmamman

  

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela