Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

P:arna två år...

Publicerad 2010-09-27 12:32:19 i Allmänt

Tänk att popcornhjärnan alias piluttan är två år… Svårt att tänka sig faktiskt, men så är det! Grattis alla p:are!


Här hemma tränas det inför lydnadstrean, hm jag som aldrig mer skulle köra lydnadsklass… ja, man är väl inte sämre… riktigt kul att träna lydnad med en pilutta faktiskt. Just nu tragglar vi metallen (vilken är mycket äcklig) och ställande från både sitt och ligg. Inte så märkvärdigt kan tyckas, men vilket pillande det har blivit av lydnadsmomenten, så nu tragglar vi rätt bakbenställande och ”tänk” vid både sitt stå och läggande. Idag står även vittringsapportering på agendan, hm svårt för en pilutta att sortera när hon bara blir överlycklig över att hitta en hel bunt spårpinnar… suck, man kan bara skratta åt henne.


Tyvärr är spårtävlingarna slut, hade ju varit trevligt att kört en lägre spår i höst, men det finns inga kvar! Det är ju bara slutet på sept… Ska i alla fall ge mig ut i det härliga höstvädret och lägga lite spår tänkte jag, ja efter att all städning är klar förstås, vet du hur mycket fem mallenutter skitar ner… Så, lediga dagen består mest i att städa tyvärr, men snart ska hundarna och själen få sitt.


Dagens citat: ”Den vise söker visheten, dumbommen har funnit den”


Ha det gott!

Kennelmamman

 

PS: Å ja, det blev lite dans…

livet...

Publicerad 2010-09-17 18:05:39 i Allmänt

Jaha, kanske ska ge mig på att blogga lite då… Var tar all tid vägen? Brukar fråga mannen hur ”vanliga” människor har tid med allt, mannen svarar att – vanliga människor har inte fem mallar… Ja, det kanske ligger en hel del i det. Nu är jag gräsänka igen för mannen är i Göteborg och dömer, så jag har ”bara” fyra mallenutter hemma, men det kräver sin lilla tid det också. Men idag är det ”vilodag” för piluttan,(ja så gott det nu går, men det blir iaf ingen träning tillsammans med mamman, även om hon hittar på egna uppdrag…)det är meningen att hon ska vara laddad i morgon och spåra heeela spåret OCH ta alla pinnar (något hon inte gjord de senaste träningsspåren, *suck*) Men som de säger, de ska ju gå dåligt på genrepet…


Den lille svarte fan är med husse, ganska skönt faktiskt, usch vad jag är trött på unga hundar… Äta hönor (igen…), hoppa upp och öppna dörrar själv, jaga katten, bita sönder skor… ja har du haft en mallenuttvalp vet du precis vad jag menar. Ganska nyttigt för Qaxa att bara vara med husse också, mycket miljöträning blir det. Hon har åkt spårvagn och gått invigningsmarsch inne i Göteborg, nyttigt, nyttigt!! I morgon blir det min tur att åka till Göteborg, hoppas nu att det är drag på banketten, vill dansa! Nä, nu ska det ätas kantareller, hittade massor i går, mums!!


Ha det gott!

Kennelmamman

 

Hemligheten om hälsa för både sinnet och kroppen är inte att sörja för vad som hänt, oroa sig för framtiden eller att förvänta sig problem, men att leva i nuet, vara vis och ärlig! Buddha

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela