Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Bärnstenshalsband

Publicerad 2007-08-29 22:13:04 i Allmänt

 

Idag har jag satt på Cola ett bärnstenshalsband mot fästingarna. Jag vet inte om det hjälper, men det är ju inte skadligt så jag prövar. Redan i antiken använde de tydligen bärnsten, kanske en kunskap att ta upp igen?

 

I kväll körde vi igenom lydnaden tävlingsmässigt och Cola gick som tåget! Jag har fått en ny hund! Det är så himla kul att hon sluter upp och vill vara med igen, känns bra inför söndagen. Något som däremot inte känns fullt lika bra är platsliggningen *grrr* idag kröp hon! Är det inte typiskt, tänkte just när vi la platsliggningen idag att, vad skönt att hon ligger så fint. Hann inte tänka tanken färdigt, då börjar den lilla hunden plötsligt att krypa, *morr* Typiskt att det ska strula inför tävling. Får väl lägga platsliggning varje dag nu då! Igår var det spår, även det funkade kanon, utom vid slutet. Britt var mottagare, något som vi varit mycket dåliga på att träna. Så när Cola kom fram till slutet satt Britt helt sonika på en sten på andra sida grusvägen. Nu är det ju inte världens modigaste hund jag har, så det var faktiskt jättekonstigt att det satt en tant mitt i skogen. Efter viss tvekan tog hon i alla fall slutet och blev sedan överlycklig när det bara var tant Britt. Mycket nyttigt!

 

På lördag är det premiär för Pelle och Oska i elitskyddset, ska bli kul att se. Hoppas bara mannen kan hålla sina nerver i styr, 10 elithundar är det, jättekul! På söndagen är det som sagt Colas och min tur att debutera i lägre. Jobbar till 23.30 på fredag kväll, så man lär ju vara lite mör på söndag kväll, men vd gör väl det, man får sova på hemmet när man blir gammal!

På framsidan av hemsidan står ett citat som jag tycker är så bra, det finns ingenting jag inte kan, bara det jag inte lärt mig. Visst är det bra!

Nu är det dags för kudden igen, natti natt!

Kennelmamman

Trött av scaliborhalsbandet?

Publicerad 2007-08-23 10:57:31 i Allmänt

Nu har jag varit och tagit ytterligare prover på Cola, få se vad de säger. Jag tog av henne Scaliborhalsbandet i måndags, har hört flera olika personer som sagt att deras hundar blev slöa av halsbandet, vet inte om det är inbillning, men jag tycker att hon redan är piggare, sluter upp mycket mer på lydnaden och bjuder upp till lek här hemma. Tänk om det är så enkelt? Då har man kastat ut massor av pengar i onödan igen då. Men vad gör man inte för sina små älsklingar.
Ha det gott!
Kennelmamman

Rådjur, mallar, sniglar och larver?

Publicerad 2007-08-20 23:30:15 i Allmänt

image31

image32
Bilder från kvällsdoppet häromkvällen.


Är det inte det ena, så är det, det andra brukar man ju säga. Det kan man gott säga om mitt trädgårdsarbete. Jag kan inte påstå att jag har någon stor trädgård, men lite blommor tycker jag är trevligt, rosor speciellt, dessa är jag lite svag för. Dessutom är jag en sådan som tror på örternas verkningar och odlar dem för att bland annat kunna göra eget te, inga märkvärdigheter, bara lite mynta, nässlor, citronmeliss och dylikt. Ja, vad händer då med bland annat rosorna?  Ja, dessa tingestar äter de j?a rådjuren upp, de gulliga mallarna som jag betalat dyra pengar för gräver upp gräsmattan, rabatterna och kliver glada omkring bland örterna. Sniglarna äter sönder gurkor och andra nyttigheter, och till sist, när jag äntligen känner att jag har fört krig och vunnit mot alla dessa marodörer och att det faktiskt börjar funka riktigt bra i min så kallade trädgård, vad händer då? Jo då kommer det någon slags larver och äter upp bladen på både örter och blommor! Vad är det här? Ska det vara så svårt att få ha några stackars rosbuskar och örtplantor i fred??

 

Idag har jag i alla fall varit och tränat, spår, uppletande, skydds, lydnad och både platsliggning och budföring med skott. Nåja, Nadja fick inget spår och Cola inget uppletande annars blev det en riktig genomkörare. Har fortfarande lite huvudbry ang Cola, tycker inte att hon är fräsch, jag tycker att hon är trött. Men jag har ju tagit massa prover på henne och de är ok. Det kanske är så illa att hon går ner sig rejält när hon är skendräktig. Hon har ju inte så mycket att ta av, kanske märks det mer på henne? Får väl helt enkelt vänta och se tills i mitten på oktober, då borde skendräktigheten vara över.

 

Är lite avundsjuk på alla er som ska upp till SM, jag skulle vilja vara på plats och heja. 7 st skyddsekipage känner jag och dessutom flera i de andra grenarna, men, men får önska stort lycka till trots avsaknaden av närvaro. Hejar på er, må bäste man/kvinna vinna! Får vänta till polis SM, då ska det gås på bankett och hejas på lilla Nappe!

 

Nej nu måste kennelmamman natta kudden!

Natti, natt!

 

 

Provsvar, kurs och värme

Publicerad 2007-08-10 11:02:31 i Allmänt

 

Nu är det slut på läger för i år *snyft* Nu är det bara vardag, tidiga mornar och mörker att vänta. Nåja, jag tycker faktiskt om hösten, friskheten i skogen och bor man nära fritidsbåtshamn som vi gör, betyder hösten även att man får vara ifred från fulla semesterfirande icke ansvarstagande hundägare och det är skönt. Nu kan man gå i skogen i lugn och ro igen, utan att träffa på andra.

 

Fick provsvaren på Cola, ingen ehrlichia, borrelia eller annat, två tusen kronor fattigare, men jag tycker fortfarande att Cola är trött. Det är väl kanske helt enkelt så att hon går ner sig ordentligt efter löp. *morr* .

 

Cola och jag kom hem från lydnadskurs hos Svartbergs där vi varit i två dagar, självklart var det 28 grader varmt då man ska köra lydnad med en värmekänslig hund *morr igen*. Inte så mycket nytt under solen, jag kan bara konstatera att det är mycket nyttigt att ha helt utomstående som ser vad man har för fuffens för sig när man tränar hund. Fick bekräftat de tankar jag haft om Cola och hennes sätt att vara. Hon är ingen typisk malle, men har sina kvalitéer än då, hon svarade bra på traslekar och extern belöning, så nu ska vi gå vidare på det. Kenth gjorde en liknelse, Cola har ett allt för fint bordsskick, hon äter fint vid bordet med kniv och gaffel, hon skulle behöva slafsa i sig maten utan bestick! Så vi ska träna på tvärt om träning, nu ska hon få bär sig åt och vi ska träna med osociala belöningar eftersom hon vill vara så mycket till lags. Ja, vi har alla olika problem *le*

Nu är det jobb som väntar, ska jobba till 23 *snyft*, inte kul, jag vill ut och praktisera alla tankar och träna hund!

Ha det gott!

Kennelmamman

De vackra...

Publicerad 2007-08-05 15:01:30 i Allmänt

Stort grattis till Nelly och Orka som idag visade att Foggens mallar är riktigt vackra! *le* Båda fick etta i bruksprovsklass, Nelly kom sedan etta i konkurrensen och Orka kom tvåa. Cola fick en tvåa, i kritiken står det att manken faller över vid rörelse. Jag förstår inte vad som menas, är det någon som kan tolka till mig får ni gärna höra av er! Jag förstår inte hur manken kan falla över, kanske kan det ha att göra med att hon är överbyggd, men som sagt förklara gärna för mig. Nu behöver vi ingen mer utställning. *jippi* Tyvärr glömde jag kameran idag, så det bidde inga bilder på de vackra. Nu ska jag sätta mig ute i solen en stund, för att sedan åka och hämta en ny bil till husse, så han kan komma till jobbet. Vi behöver en ny bur, någon som har en billig att sälja?


Ha det gott och njut av värmen!

Kennelmamman

Hela havet stormar

Publicerad 2007-08-02 16:16:55 i Allmänt

image30
Här kommer en bild på när snabbaste får sista stolen på hela havet stormar. För visst är det alltid vinst som gäller, oavsett vad det tävlas om, eller hur! *asg*. Nu ska vi iväg och träna sök, så vi kan bli bäst på det också, he he.
Kennelmamman

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela