Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Tiden bara rusar iväg...

Publicerad 2008-05-29 17:21:44 i Allmänt

Var tar all tid vägen? Nåja, lite hundträning har jag hunnit med i alla fall. Har varit i Karlsborg några dagar, tittat på några L-tester, alltid lika kul och fascinerande att se dessa. Har även hunnit med att träna både sök, spår, lydnad och lite "dunka dunka". Allt funkar bra nu faktiskt. I spåret går hon som tåget, det är ju så vansinnigt torrt i markerna, så efter ca en km tycket jag att hon bar sig lite lustigt åt, vid närmare titt var hela hennes nos proppfull med gul sörja! Det är till att ha vatten med sig på nästa spår och skölja näsan om det ska fortsätta vara så här torrt. Fick skjuts hem av polishundens hund snälla matte, hon skjutsade mig ända fram till dörren, snacka om service!! Tack snälla!


Nadja har opererat bort klon, inte kul i värmen. Det är synd om henne, vi som bor så nära vattnet får inte bada. Hoppas den läker snabbt.


Det är tävling på söndag, håll nu tummarna för att det ska funka, min självkänsla behöver det! Hon går jättefint i söket på okända figgar och på okända marker, så det vore väl själva fn om vi inte skulle lyckas bli uppflyttade, men man vet ju aldrig. Nej, nu ska jag ut och ta vara på det fina vädret!


Ha det gott!

Kennelmamman

SM...

Publicerad 2008-05-19 09:36:32 i Allmänt

Ja, så var det måndag igen. Måste börja med att gratta Ulrika och Orka igen, de fick 609 p i går och med ett medel på 605,37  borde det räcka till SM och Västerås!! HURRA!! Det gör en kennelmamma så stolt så stolt! Stort grattis även till kullsyster Ojja och Erik som blev uppflyttade till elitspår också i helgen, jättekul! Storasyster Nelly fick certpoäng i elitspår också, så för vår uppfödning var det en jättebra helg! Men, tittar man på den lilla inköpta skåningen *skämt* så var framgången i helgen inte stor alls. Gårdagen tillbringade jag och Britt i Katrineholm och utställningens underbara värld, i regn *not*. Karlson skulle in i ringen strax efter 9, så vi åkte hemifrån vid 7 på morgonen. Karlson har två cert och vi hoppades på ett tredje så att han kunde titulera sig SUCH, men som bekant blir saker och ting inte alltid som man tänkt sig. Karlson åkte ut på en tvåa! Hm, nåja Efter lååång väntan ( dvs 16.00!) fick Cola och jag äntligen beträda ringen och visa upp vilken vacker hund hon är, tyvärr hade denna domare och jag inte alls samma åsikter i detta, Cola åkte ut med en trea!! Till saken hör att jag snikade till mig en exteriörbeskrivning av den domaren vi egentligen skulle ha (det hade blivit domarbyte). Denna exteriörbeskrivning så riktigt bra ut och den klarade Cola.

Hur kan samma hund på mindre än en halvtimme avvika så att när man läser beskrivningen och kritiken förefaller det som om det var två helt skilda hundar?? Ja, det är utställningens underbara värld som sagt. Nu vet jag inte om jag måste ställa henne igen, är det någon kunnig där ute som vet om det räcker med en två före 24 månader, (hon har en två i öppen klass när hon var 18 mån) eller om man måste ha tvåan efter 24 månader för ett ev kommande SBCH? Just nu känns det inte som om jag är jättesugen på att tillbringa 12 timmar på en regning klubb, 20 mil hemifrån, för att få en decimeter gult plastband, som jag dessutom betalt 240 kr för...


Hadet gott!

Kennelmamman

Jamen, blir man lycklig eller?

Publicerad 2008-05-14 18:50:54 i Allmänt


Snikade mig med en annan sökgrupp i morse, helt nya figgar och helt ny bana. En av dem som var med i denna grupp ska döma SM i år, han har dessutom dömt sök i alla år jag har tävlat (i år är det 20-års jubileum), och har alltså sett en del sök, hur som helt, vad jag vill ha sagt är att han var helt lyrisk över Colas sök. Hon gick så otroligt bra, Mr domare tyckte att det var ett 10:o mässigt elitsök!! Jag åkte därifrån salig, finns det något häftigare än när det bara flyter till 100 i träningen? Nu kan inte blindningen på tävlingen bero på att det var nya marker och nya figgar i alla fall. Varför hon gjorde det får jag väl aldrig svar på, bara hoppas att dagens form håller i sig till nästa tävling.


Ha det gott!

Kennelmamman

Guldfiskar??

Publicerad 2008-05-11 16:03:04 i Allmänt

Jag tror att jag ska börja med guldfisksodling, knyppling eller något annat som inte inkluderar hundar. Det här med brukssport ska jag nog strunta i, uppenbarligen inget för oss i alla fall. Skulle förmodligen kännas bättre med guldfiskar, är det fel färg på dem, eller beter de sig dåligt. Ja då är det bara att spola ner dem och skaffa nya. Skaffa nya mallevalpar när tävlingsmotgångarna slår en kan jag nog inte rekommendera, i alla fall om du vill ha ett någorlunda normalt liv. Nåja, som du säker har förstått var lilla prinsessan och jag och tävlade hkl spår i Södertälje idag. Ja, jag vet att det låter som undanflykter, men, nu ska du få höra. När vi samlas på morgonen vid mitt spår står spårläggaren och skrävlar om - ha ha, jag har aldrig gått spår förut, jag vet inte hur man gör! *??* Jag vet inte hur det är för dig, men det är INTE en bra start för mig. Nåja, väl i påsläppet blir jag tillbakakallad till rutan, (Det kändes verkligen som hon var rätt) Jag går tillbaka och Cola suger i igen, denna gång åt andra hållet. Tillbaka till rutan, bakspår! Men va fn, jag vänder hunden och hon spårar sig ut ur rutan åt rätt håll, alldeles nära där vi precis blev tillbakakallade ifrån!! *morr* Nåja, vi kommer i väg, spåret proppfullt av vildsvinsbök!! Jag menar, PROPPFULLT!! Efter ett tag gör lilla vovven världens utfall i full ragg, rakt in i skogen, jag höll på att bajsa i brallan kan jag säga. Vi fortsatte, hunden inte allt för koncentrerad på spåret i detta läge, men vi hittade ett par pinnar efter mycket om och men. När vi sedermera går över spåret på samma berg tre gånger börjar jag undra vad lilla vovven har för sig. Väl vid slutet står spårläggaren, jag redovisar mina två + slut pinnar, då jag får kommentaren - ja, det var ju ett virrevarr uppe på berget! *??* Spårläggaren har alltså korsat sitt eget spår både en två och tre gånger!! Nåja, jag säger inte så mycket om att hon hade svårt att spåra för all vildsvinslukt, det har vi inte tränat på, men vad jag faktiskt blir lite sur över är att inte klubbarna utbildar sina spårläggare! Jag bråkade inte, kände att jag inte orkade, jag åkte till hemmaklubben och hjälpte till på lägrespåret i stället.

Nu har vi blivit bortlottade från resterande högrespår, känns jättetråkigt! Slut på säsongen innan den knappt har börjat! Har faktiskt anmält mig till ett par söktävlingar, (fast jag inte skulle...) Så nu ska vi köra stenhård rulleträning, få se om det går bättre i denna gren, skam den som ger sig, eller? Kanske skulle man ta och strunta i tävlingarna och köpa lite guldfiskar i stället...

Ha det gott!

Kennelmamman


Ps: Måste passa på att Gratta Ulrika och Orka igen, ytterligare ett cert idag! Ni är så duktiga, snart kommer SM poängen!

DM GULD!!

Publicerad 2008-05-04 18:13:28 i Allmänt

Ömsom vin ömsom vatten i helgen. Mannen tävlade i torsdags, inga poäng att hurra över, så nu blir det uppehåll i tävlandet för att komma till rätta med problemen i lydnaden.


Jag tävlade i dag, eller jag var på sökbanan en liten stund kan man ju säga, hm... Cola blindade ut sig idag *gråt*, nåja, får väl vara lite positiv i alla fall. Hon var den enda av alla hundar som hittade första legan! Sen kom vi inte så mycket längre... Den enda lägrehunden som klarade sig någorlunda i dag fick 5:a på söket med två figgar, resten sprack! Så en liten tröst var att vi inte var ensamma.


Dagen slutade bra i alla fall! Orka blev DM-mästare i spår på 601,75p!! Massor av grattisar till er!! Såg mycket trevligt ut! Tyvärr låg kameran hemma idag, men mannen har en bra kamera på mobilen, så han tog lite bilder på Ulrika och Orka på prispallen, när jag nu skulle lägga in dem hade han använt videofunktionen!! *morr* Så jag får inte in bilderna, finns säkert något bra sätt, men jag vet inte hur man gör *sur*.


Mannen och jag passade på att göra uppletande i tävlingsrutan och det gick som en dans för oss båda! Gjorde även lite bettövningar med öppna korgen och även det fungerar kanon! Jättekul! Så nu vet jag inte hur jag ska göra med söket, om jag ska fortsätta traggla med rullen, eller om jag ska lägga söket på hyllan ett tag för att koncentrera mig på spåret och skyddset? Känns faktiskt som om vi skulle kunna tävla i skyddset i höst om det fortsätter så här. Får ta mig en riktig funderare.


Har kommit med till Södertälje på söndag, så i veckan är det att traggla framåtsändande och skall...


Ha det gott!

Kennelmamman

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela