Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

På't igen...

Publicerad 2016-04-30 12:48:18 i Allmänt

Vi har nu pratat igenom det hemma och beslutat oss för att pröva att para Cickan igen nästa löp, trots årstiden. Förmodligen absorberades valparna av någon anledning, varför är det ingen som vet. Men vi tycker att det är värt att chansa igen eftersom vi tror så starkt på kombinationen. Cickan är en hund med extra allt, precis så som en malle ska vara tycker jag. Nu har jag börjat sätta igång henne och tränar igen, Cickan är överlycklig!

Ha det gott!

Kennelmamman

 

Väntans tider…

Publicerad 2016-04-23 10:28:14 i Allmänt

Vi väntar och väntar!

Inte helt lätt att vara uppfödare, ständig oro. Oro för att hunden blivit dräktig, oro för att man ska få valpköpare, oro för att man ska få bra valpköpare, oro för att det ska bli valpar till alla bra valpköpare som beställt valp, oro över att hunden går tom, oro över att födseln ska gå bra, oro över att valparna ska vara friska, oro över att valparna ska bli bra, oro över att valpköparna ska bli nöjda, ja ni fattar!

 I går kväll var Cickan inne i valphagen och bäddade lite, så oroliga mamman sätter sig snällt i valplådan med hunden och väntar och är orolig… När klockan passerat 02.00 ger jag upp och går och lägger mig i gästsängen bredvid valphagen, då hoppar Cickan upp i sängen och somnar fint, inte jag… jag oroar mig… Nåja det är väl bara vänta och se.

Nu går hon runt i trädgården och letar bo, å då kan man ju oroa sig över det ;) Idag är det 64 dygn räknat efter första parningen, 61 dygn om man räknar på sista parningen. Så ja, det är väl inte så mycket annat att göra än att vänta och fortsätta att oroa sig… ;)

Fortsättning följer…

Ha det gott!

Kennelmamman

1 vecka kvar...

Publicerad 2016-04-17 12:35:33 i Allmänt

Ibland undrar jag om inte hundarna förstår mer än vad vi tror av vår konversation med dem. Igår färdigställde vi valplådan helt, jag la mig ner med Cickan i den en stund och berättade för henne att här ska du ha dina bebisar. Idag går hon in och lägger sig i lådan och sover…

Cickan äter fortfarande ganska dåligt, vi ”lurar” i henne mat, matkontot rusar! Men vad gör väl det, huvudsaken hon mår bra och äter, känner mig som värsta hönsmamman. Lever, köttfärs, kycklingfilé och Frolic står på menyn, samt torrfoder ute (där går det bra?) Hon är fortfarande inte speciellt stor, men visar alla tecken på dräktighet, så nu är det bara att vänta och se, längtar!!

Nästa blogginlägg hoppas jag att jag kan visa upp lite valpbilder!

Ha det gott!

Kennelmamman

 

Två veckor kvar!!

Publicerad 2016-04-10 16:43:41 i Allmänt

 

Cickan letar bo, i källaren, under uthusen och i gropar i skogen. Allt ska undersökas och kollas om det är lämpligt att få barn där. Är det inte fantastiskt att urinstinkterna fortfarande sitter kvar efter tusentals år av domesticering?!

Vi har rensat i gästrummet, skurat valplåda och tagit in den. Nu börjar det närma sig!! 

Vi märker på Cickan att hon är trött, orkar inte alls så mycket som hon brukar. I går kände jag två valpar (hoppas jag…)!

Snart så…

Ha det gott!

Kennelmamman

vecka 6

Publicerad 2016-04-03 19:00:11 i Allmänt

Cickans mage växer och nu börjar det synas. Hon är fortfarande kinkig med maten, men jag tror att hon inte mår så illa längre. Men hon har nog inte läst i böckerna att hon bara ska må dåligt i vecka 3/5 ;)

Nu har vi tagit en paus från skydds och sökträningen, jag får lite abstinens när jag läser om alla trevliga träningar och läger på fb. Men vad är en bal på slottet… Snart har vi annan full sysselsättning här i Spethult hoppas jag. Mallevalpar brukar se till att man inte behöver ligga på latsidan!

Nu är det bara tre veckor kvar, längtar!!

Ha det gott!

Kennelmamman

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela