Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Det går framåt…

Publicerad 2010-06-29 21:18:08 i Allmänt

Med både sök och spårträningen med Pilutta, det blir nog ingen lydnads-lydnad hund av henne, tycker de har krånglat till lydnaden för mycket. Det var bättre förut när man kunde köra parallellt med brukset.  Det kan nog bli både spår och sökhund av henne, har tagit ett annat snöre som sagt, konstigt vad humöret pendlar utifrån hur det går med hundträningen, nu är det på topp!!

Den ”lille fan” (Qaxa) växer och frodas, idag badade hon i dammen och förstod inte alls varför vi blev sura när hon ville slita och dra i pumpen… Vilka resurser den damen har… bara för husse att förvalta!

 

Var som sagt ”hemma” förra veckan, hinner aldrig allt jag har planerat, men hann i alla fall med att göra stan med tjejerna och vara på Grönan med dem, men ack vad jag har legat av mig när det gäller karuseller. Kan ju inte åka någonting utan att bli livrädd och yr i bollen, får skylla på åldern. Tråkig mamma som mest stod bredvid och väntade när tjejerna åkte, men det var mysigt ändå, å härligt att tjejerna ville vara på Grönan med mamman… Hade hela bilen full med växter från ”plantskolan mamma” när jag åkte hem, bra med mammor som är växtintresserad, gratis är bra…

 

Ha det gott!

Kennelmamman

GRATTIS

Publicerad 2010-06-20 21:17:37 i Allmänt

Phoenix och Anders som igår blev uppflyttade till hkl spår!! Phila och jag är hos mormor och dricker vin, vi vilar oss i form... ja, vi har tränat en hel del och det går jättebra faktiskt! I går blev det förledningsspår och lilla Pilutta löste det mycket bra, mamman blir glad!! Det finns hopp om livet!!

Nu ska jag vara lite social!
Ha det gott!
kennelmamman

Regn, regn…

Publicerad 2010-06-12 16:02:24 i Allmänt

Vad är det här för sommarväder? Storm och regn, suck. Har i alla fall fått ganska mycket gjort ute i rabatterna idag, ja så mycket det nu går med en mallevalp som hjälper till… Har flyttat på nyponrosor och planterat blommor där i stället, blev riktigt fint! Tre skottkärror fulla med ogräs blev bortrensade också, fortfarande flera land kvar att rensa, men några är i alla fall fina.

Så här trött blir man när man hjälpt till att rensa land...

Träningen med Pilutta går framåt, det var det där med snöret, har tagit ett annat snöre och det verkar funka betydligt bättre. Spåret funkar riktigt fint nu (tänk vad lite råd från en ”spårguru” kan göra…)Mr L och jag har varit ute och spårat och vad bra det är att ha andra ögon på sig ibland, fick lite goda råd som jag tycker att jag borde kommit på själv, men du vet hur det är… *suck* med Oska tränas det skallmarkeringar och avstånd, tänk vad svårt det ska vara att ha en fast position… men jag är envis, så vi borde nog få till det. På kuppen har vi lärt vissa av träningskamraterna att använda klicker!!


Ha fått lite rapporter från valparna och jag blir så glad, alla verkar vara så nöjda med valparna och har bara lovord om de små liven, det värmer en kennelmammas hjärta! Qaxa gör skäl för sitt namn, väldigt mycket åsikter har damen, hon förstår inte alls varför man inte får huggas i benen, döda skottkärran, gräva upp mammans blommor osv… men go är hon (när hon sover …)


Ha det gott!


Kennelmamman som bara har tre dagar kvar att jobba, sen är det sommarlov till v 33!!

Tiden bara rusar iväg

Publicerad 2010-06-05 17:18:52 i Allmänt

Qaxa blir större och större. Full med bus, idag försökte jag mig på att ligga i hängmattan en stund, hur lätt va det med en kampande mallevalp i rumpan? Bara att ge upp… Å husse har bestämt att hon stannar här hemma.

Phila och Qaxa kampar (med ett fd fårskinn...)

full rulle...

öronen är uppe, öronen är nere, öronen...


Idag var det sök på agendan, känns inget vidare, kommer inte framåt med Pilutta, men jag får tänka positivt, nu tar hon i alla fall den fasta rullen, både här och där…*suck* Få se hur vi gör med söket, hon och jag, men jag brukar vara envis, så vi fortsätter säkert, även om det känns tungt just nu. Har funderingar på om jag ska göra lydnads lydnadshund av henne, hon är jättekul att köra lydnad med, tyvärr är det ju skogsarbetet jag tycker är roligast. Men jag ska pröva att köra Oska över sommaren, ska finputsa lite och ev tävla i Degerfors i augusti. Specialen funkar ju fint på henne, det är ”bara” bevakningarna som ska finputsas och så lite finlir i lydnaden, få se om vi lyckas med det.

Får säga som Nalle Puh, ”Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre.”

Ha det gott!

Kennelmamman

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela