Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Besked

Publicerad 2009-02-25 19:19:12 i Allmänt

Nu har vi varit hos veterinären Phila och jag. Fick lämna henne i Skara i morse och hämta henne på kvällen, nästan 30 mil blev det! De sövde ner henna och röntgade tänderna, polerade dem och satte på en flourlösning. Den försvinner efter ett tag, men hon slipper ha ont nu i alla fall. De uteslöt biverkningar på penicillinet hon ätit och kom fram till att hon förmodligen haft en febertopp som mycket liten?? Veterinären ville att vi skulle tillbaka efter två till tre veckor för att bestämma vad som skall göras. Ett alternativ är att sätta på någon lösning som härdas med uv ljus, ett annat alternativ är att dra ut alla de tänder hon inte behöver och fylla resten. Jag hoppas ju på alternativ ett! Men ska kontakta en tandläkare i morgon som är specialist på häst och hundtänder, dessutom har hans fru malle och vet vilken sorts tänder de behöver *asg* han kanske kommer upp med en annan lösning. Kallaset idag gick på 5 500 kr *suck*. Gick inte att direktreglera då försäkringen inte gäller tänder... *morr*. Nåja, lillstumpa är värd varenda krona, får äta nudlar ;).


Tjejerna var här med varsin kompis, 16, 17, 18 och en 19 åring!! Gissa om de lämnade efter sig tvätt?? He he, det är smällar man får ta! Trevligt hade vi i alla fall! Shoppade lite, fikade, spelade spel och övningskörde, det är mysigt att ha dem här! Det blir tomt när de åker.


Nu blir det horisontalläge i soffan, har varit så spänd för detta veterinärbesök så länge, nu kan jag slappna av tillsammans med stumpan i soffan som sover sött!


Ha det gott!

Kennelmamman


Ps: Är det någon som vet vad detta kan vara för spår? Såg dem i dag när jag var ute, de är ca 5-6 cm långa. Bildkvalitén är dålig, då min kamera på mobilen inte är den bästa... passar även på att lägga ut en bild på lillstumpa som mycket liten.

Räcker det inte snart?

Publicerad 2009-02-19 09:02:07 i Allmänt


Nu tycker jag att jag fått min del när det gäller sjuka hundar. Är så uppgiven och lessen! Philas nya tänder vittrar sönder!? Har varit på Skara djursjukhus och de hade inte sett något liknande. Kom in extra veterinärer och tog kort och skakade på huvudet. Ska tillbaka till en specialist på onsdag, då lilla snuttan ska sövas och gås igenom ordentligt. Det är så sorligt att se hennes tänder, först kommer de fram vita och fina, efter några dagar blir de missfärgade och efter ytterligare några dagar ramlar emaljen bort. Veterinären spekulerade i om det kunde vara medicinen som hon ätit, skulle kolla med läkemedelstillverkarna. Phila fick Rimadyl för att inte ha ont, men det som är så konstigt är att hon är hur glad och positiv som helst, full rulle, man kan ju tycka att hon borde bli lessen och nere, för hon måste ju ha ont, men det märks ingenting på humöret. "stölderna" är de samma som förut, här är morgonens skörd...


Men just nu känns det så uppgivet, har en underbar hund som uppfyller alla mina önskningar om hur en hund skall vara mentalt, å så går alla tänder sönder. Jag är så nervös inför onsdagen, måtte det gå att fixa till några av hennes tänder så pass att hon kan vara hund, kan man fixa rovdjurständer måste man väll kunna fixa hundtänder?? Håll alla tummarna, står inte ut med tanken på att inte kunna ha kvar henne.  


Som om det inte vore nog så har dotterns bil gått sönder, de skulle komma ner i morgon, jag har längtat så. Få se om det går att få tag på tågbiljetter i stället. Dessutom är det mycket tungt att vara arbetslös, fy vilken jobbig känsla det är! Har lite strövikariat, men jag vill ha en fast tjänst!! Dessutom betalade vi 150 000 i skatt!! Pengar som vi inte har haft, det var ju pengar vi hade lånat till det gamla huset, varför ska vi betala skatt på bankens pengar? Vi fick ju aldrig se dem vid försäljningen, de gick ju direkt till banken, känns orättvist. Ska det inte vända snart?


Nåja, lite trevligt händer också. Ska upp till Värmdö i slutet på mars, ska hålla sökkurs för instruktörerna där, det ska bli kul att träffa gamla klubbkamrater igen! Dessutom börjar matrummet bli klart. Bara golvlister kvar och en bokhylla som jag håller på att måla klart. Blev riktigt stiligt, mannen tycker också det är fint, trots vita balkar...Ha det gott!

Kennelmamman

"hem"

Publicerad 2009-02-09 09:34:04 i Allmänt

Idag går tåget hem till Stockholm, ska vara där några dagar och andas lite stadsluft *asg*. Ska passa på att träffa nära och kära, gå på stan och bli ompysslad av mamma.


Har som sagt inte tränat så mycket i veckan, har mest blivit renovering av matrummet, men se, nu så är det nästan klart! Väggar och tak är målat, nu är det "bara" golvet kvar. Det ligger trägolv under spånplattan och plastgolvet som ska fram, slipas, betsas och oljas,  sen så... Bilder kommer när det är klart! I går blev det i alla fall lite sökträning, nåja kanske inte så mycket sök för lillstumpa, men några vindövningar blev det allt, hon är så duktig! Sen blev det till att röja med storebror.Phoenix och PhilaOve, alias Olex eller Olle (kärt barn har många namn...)


Ha det gott!

Kennelmamman


Dagens citat av  Winchell: En vän är en person som kommer nära när andra försvinner.

Köpt färg...

Publicerad 2009-02-02 15:35:25 i Allmänt


Gissa vilken det blev?? Jag kan ju säga att JAG VANN!! Nåja, måste säga att jag tänker lite fram och tillbaka, bruna kan också vara snyggt, men vitt vinner alltid! Annars är jag rätt trött på matrummet just nu, usch vad jobb det är att renovera, å inte blir det lättare av att ingenting, å då menar jag ingenting är rakt! Får trösta mig med att det kommer bli fint när vi är klara. Tyvärr blir hundträningen lidande. I söndags blev det i alla fall lite sök, gjorde vindmarkeringar på vallad bana, gick jättebra med tanke på omständigheterna! Vinden slog och bråkande, men man såg att lilla stumpan har förstått detta med hög nos och godistanter i skogen. När godistantarena väl hittas blir de överfallna av glad liten malleflicka, jag förstår inte, dessa godistanter började prata om avstånd och ordning och reda... Är det en pik tror ni? *asg* Det är väl mysigt att gosa med hoppande och skuttande malle ovanpå sig? Tycker inte alla det? Husse har också givit några fina pikar typ - är det inte dags för att fostra den lilla snart? Hur som helst är lilla Phila urmysig och positiv till allt, även om hon har ett humör som inte alltid är lika gulligt... 


Lite bilder från dagen.


Nadja och Phila

Lillastumpa och stackars Ullis

Full rulle...

Nä, nu finns det inga ursäkter kvar för att slippa sätta på sig arbetsoverallen och ge sig in i damm och sågspån... *suck*


Ha det gott!

Kennelmamman

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela