Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Suddigt…

Publicerad 2010-04-28 10:25:00 i Allmänt

 Blir det när man ska försöka ta bilder på mallenuttvalpar… Försökte mig på att få en bild enskilt på varje valp, *suck*. Fick i alla fall några bra kort, en hel del suddigt. Tack för digitalkameror! Här kommer i alla fall en bild på varje, mer eller mindre bra...

Qalle

Qvittra

Qurre


Quta

Qvick

Qurry

Quris

Qina


Igår kväll hade jag med mig en av valparna när jag tittade på TV en stund, mysigt att ha en trött valp på magen. Bäst att passa på och gulla när de sover, eller när de är en och en. Tillsammans blir de små pirayor och hetsar varandra att bitas hårdare och mer, attans ont gör det!

 

Du som ska ha valp, mailar du fullständigt namn, adress och telefon så jag kan förbereda alla papper till den stora dagen kommer, å du får hem ett monster och jag blir av med ett ;)

 

Ha det gott!

Kennelmamman

Trötta…

Publicerad 2010-04-26 10:25:58 i Allmänt





En liten stund i alla fall… Mycket besök i helgen har det varit. Det märks på valpar och kennelmamman i dag… Det är jättetrevligt, men man blir lite mör både två och fyrbenta. Nu börjar valparna visa sina personligheter mer och mer och jag har nog valt ut vem som ska få vilken valp nu. Positivt är att flera av valpköparna säger att de är så jämna, det är bra! Jag som sitter hos dem mycket och träffar dem många timmar per dag ser dock lite skillnader på dem, och har förhoppningsvis lite koll på vad valpköparen vill ha och vad hunden ska användas till. Så nu är det nog bestämt som sagt, men det kan ju ändra sig… Namnen är i alla fall inskickade till SKK, så nu har de små liven snart stamtavlor.

 

Annars är det gummistövlar på som gäller nu, attan vad de bits. Kanske skulle ta en bild när alla hänger och sliter i mina kläder och skicka till SKK *asg* ja, det där med extremt kampvilliga hundar… nä, bara skojar! Men som sagt, aj, vad ont det gör när hela gänget kommer och hänger sig fast i benen. Någon som har långa fiskarstövlar att låna ut till en sargad kennelmamma?

 

Nu är det promenad med de vuxna som står på agendan, sen måste jag nog ta tag i alla sysslor som inte blir gjorda när man har besök, som städa och sånt tråkigt. Måste bara passa på att Gratta Orka och Ulrika som återigen vunnit DM i spår i Stockholm för tredje året i rad!!

 

Ha det gott!

Kennelmamman

 

Det gör ont…

Publicerad 2010-04-22 16:49:17 i Allmänt

 

Nu börjas det… ja med valpar som hänger i byxorna på en och vägrar släppa… ena damen har jag pratat lite med, för tar man bort henne blir hon jättearg. Då får man ligga på rygg och vara bebis… (får Flashbacks från N-kullen… en av damerna gjorde desamma… blev mycket bra som vuxen ;) )

 




Philutta spårade så vansinnigt bra i går, så nu känns det som om jag aldrig mer ska lägga spår till henne… nej, skojar bara, men vilken lycka när det funkar, mycket noga och inget muskelspår, jippi!! Men säg den lycka som varar för evigt, när jag körde lydnad på kvällen hade popcornhjärnan glömt vad ligg under gång är, *suck* Får tänka positivt, hon är taggad till tusen och det gör mig så glad! Men varför är det alltid så att det är något moment som ska börja strula när man är anmäld till tävling?

 

Nu tar det nog några dagar innan det blir nya bilder, valpköpare på besök hela helgen!

 

Ha det gott!

Kennelmamman

Nya bilder...

Publicerad 2010-04-19 15:29:52 i Allmänt


Varför är det så att när man ska göra något snabbt på datorn så jäklas det alltid? Nu tog det en halvtimme att starta upp eländet… Å det mobila internet fungerade inte… Nåja, nu ska det i alla fall bli lite nya bilder äntligen! Helgen har varit full av valptittare, så det har helt enkelt inte funnits någon tid för datorplippande. Dessutom har jag klippt 182 klor…

Valparna börjar visa sina personligheter mer och mer, roligare och roligare blir de små liven, fullt ös medvetslös är det som gäller, svårt att hålla sig borta från valphagen. Ger valparna lite leksaker som de ska få undersöka och leka med är tanken, Leah har en annan åsikt om detta. Allt tillhör mamman anser hon och allt ska slitas sönder till konfetti, hm… Hon börjar även fostra valparna lite nu, försöker de ta ”hennes” leksak morrar hon och visar hela tandraden, blev lite nervös första gången, man vet ju aldrig, men Leah sköter fostringen lika fint som hon sköter om valparna för övrigt.







Idag har hundarna fått varsitt spår ute på Kråk. Militären har eldat av gärderna där ute förra vecka och jag passade på att lägga spår i det idag, gick galant, även om jag blev lite smutsig! Philutta börjar nog återvända lite nu, slaktade en fårskinnsfäll i går *suck*

Ha det gott!

Kennelmamman

Ute

Publicerad 2010-04-14 16:51:06 i Allmänt

En till blogg blev det idag. Valparna har varit ute och då måste man ju fota och skriva om det! Det var som att släppa ut kalvar på grönbete, å vad det var spring i de små benen! Härligt att se, man blir så lycklig av att se glada små valpar!




Annars har det varit full fart idag, spårade (det gick bra, det finns kanske hopp om livet där!!) rensat i rabatterna, byggt valphage ute, haft valparna ute, städat i valphagen, kokat fläsklägg, kokat linssoppa på spadet, tvättat, städat i valphagen igen osv osv. I morgon är det åter till jobbet som gäller, tur det så man får vila upp sig lite *asg* jobbigt att vara hemmafru…


Ha det gott!

Kennelmamman

Öron

Publicerad 2010-04-14 10:28:03 i Allmänt

Minsta killen har rest öronen, han är så otroligt söt! Ja det är de andra också, men det blir ett helt annat uttryck när öronen reser sig. Nu är valparna 4 veckor, det är inte klokt vad tiden går! Bara fyra veckor kvar så åker de små liven till sina nya hem. Jag passar på att gosa så mycket jag kan med valparna just nu, innan de förvandlas till små pirayor… Nu går det att sitta inne i valphagen och hela gänget kommer och klänger och biter i kläderna, betten är än så länge uthärdiga, annat blir det sen… de karakteristiska malleskakningarna har börjat, både på varandra och i kläderna. Ska fixa en inhägnad ute i dag så de kan komma ut snart, det har torkat upp riktigt fint!




Nu ska jag ge mig ut till Kråk och se om det går att spåra, Philutta har fortfarande bara snusk i huvudet, få se om hon kan spåra. Leah ska faktiskt få följa med och få ett spår hon också, kan vara skönt för henne att komma ifrån lite, en liten stund utan sin mamma får valparna klara sig.

 

Ha det gott!

Kennelmamman

Hm…

Publicerad 2010-04-11 18:32:47 i Allmänt







Idag filmade jag valparna för att kunna lägga ut de små liven på nätet, bara det att mannen lånat videokameran från jobbet och tagit fel kabel med hem, *suck*. Så inga rörliga bilder idag. Dagens andra suck var alldeles nyss, skulle precis bege mig ut och lägga ett spår till Leah och Phila på vallen här utanför, då kommer storbonden och gödslar… attans sa jag då… Nåja, så är det väl att bo på landet.

 

Idag var det sök på agendan i det vackra vädret, skickade 4 hittaövningar med Philutta och se på f… hon sprang faktiskt ut. Annars är hon helt galen här hemma, ställer upp sig för allt och alla. Idag ställde hon t o m upp sig för en buske?? Friskt eller?? När hon gått ur skendräktigheten blir det som sagt kniven…

 

Ha det gott!

Kennelmamman

Mums!

Publicerad 2010-04-08 17:24:34 i Allmänt





Första vällingen idag var riktigt mumsig tyckte alla valparna. Har aldrig varit med om att den första måltiden gick åt så fort och samtliga valpar gick fram och slickade glatt i sig all välling. En tikvalp drog och kampade i kläderna efter maten med kladdig mun, nu börjar det…

 

Annars är det liveshow för hela slanten här hemma, tre löptikar kan vara rätt äckliga. Phila ställer upp sig villigt till alla, stackars Ullis får inte vara ifred, Phila uppvaktar henne hela tiden *suck*. Tränade lite lydnad med henne i går, det gick hyfsat, men som sagt, prioriteringen hos henne just nu ligger väl inte på träning, hon vill göra barn…

 

Vår appellplan börjar torka upp och jag har blåsippor både på tomten och i skogen, våren är här äntligen! Blir så sugen att träna spår, men tänker vänta till löpet är slut, ska försöka träna lite sök på söndag få se hur det går, om det är några hjärnceller som kan tänka på annat än snusk.

Ha det gott!

Kennelmamman

3 veckor

Publicerad 2010-04-06 19:43:16 i Allmänt

Det händer saker i valplådan varje dag, valparna rör sig mer och mer. Leah vill mer och mer vara med oss, nu följer hon med på promenaderna, men har bråttom hem igen. Senare i veckan blir det första måltiden med ”köpemat”, alltid lika spännande, har lite beslutsångest om jag ska ge dem välling eller kött, få se vad det blir.









Kennellägret v 28 är självklart även för nya Q-ägare också, skulle vara kul om även ni kom!


Ha det gott!


Kennelmamman


”För att få perspektiv på hur viktig man är i samhället borde alla skaffa en hund som dyrkar allt man gör och en katt som inte bryr sig” Franklin P. Jones

Glad Påsk!

Publicerad 2010-04-02 19:32:23 i Allmänt

Valparna börjar bli riktigt goa nu, nu börjar de leka med varandra och komma lullande mot en när man kommer in i valplådan. Så fort Leah kommer in så blir det fart på de små benen. Man får passa på att gulla nu några veckor framåt, när de är ca 7 veckor sätter man sig inte i valplådan och gullar med hela gänget samtidigt längre. Tjejerna är här och gosar och myser de med.



Phila löper som sagt och verkar ha bomull i hjärnan eller nåt, får nog lägga ner träningen ett tag till hon löpt klart, känns ju inte så bra eftersom vi skulle tävla i maj, få se om hon hinner bli ”normal” till dess, *suck*. Sen blir det kniven…


Nu är det strax så ska det låta å det måsta man ju se!


Ha det gott!

Kennelmamman

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela