Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Åter från storstaden

Publicerad 2009-03-30 17:03:12 i Allmänt

Så var man hemma från storstadsluften igen. Har varit uppe i Stockholm och haft sökkurs i helgen. Resan upp på fredagen var allt annat än rolig. Snöstorm och massor av snömodd, hela vägen upp!! *morr* Jag var grinfärdig och fick stanna i Askersund för att köpa nya vinterdäck *sur*. Framdäcken var alldeles blanka, och bilen for lika mycket åt sidan som rakt fram! INTE kul! Så de snälla människorna på VOLVO i Askersund bytte däck åt en desperat medelålders kvinna, å tog inget betalt för arbetet!! Tack snälla! 6 timmar senare var jag i storstaden. Där var det fest, träffade många "gamla" klubbkamrater, jättetrevligt! tyvärr orkade jag inte stanna så länge, var helt slut efter resan.


 Hann hälsa på min mamma som fyllde år på lördagen också, samt träffade mina barn och min bror. Jag var taxi till ena tonårsbarnet, skjutsade runt henne på lördagskvällen, åkte sedan hem till Britt där jag fick bekvämt logi och mat hela helgen. TACK SNÄLLA Britt för logi och mat!  Träffade även Karlson och Cola. Karlson är som vanligt sur på mig, men Cola blev glad att se mig. Känns så bra att de båda har det mycket bra och mammor som tycker om dem massor!


Idag har jag vikarierat igen på en skola där jag var hela förra veckan också, en mycket trevlig skola, men i morgon ska jag till en annan. Tråkigt att hela tiden behöva byta både kollegor och elever, men får vara glad att det finns vikariat, jobbar nästan varje dag å det är tur, för A-kassan håller fortfarande på att tjafsa om kompletteringar och intyg. Varje gång jag skickar in ett intyg, går det ett par veckor, sedan kommer det ett nytt brev, där de behöver ytterligare ett annat intyg o s v. Så har de hållit på sedan i januari!! Hur vore det om de begärde in alla intyg på en gång!? *%#¤/)*


Har i alla fall hunnit med att träna lite med hundarna nu på eftermiddagen. Nackdelen med att ha kurs är ju att man inte hinner med sina egna hundar. Försökte mig på ruuutan med Nadja, funkar sådär... Hon haltar till och från och nu när vi kom hem var det värre. Som det ser ut nu blir det inget DM, men det kan ju hinna ändra sig, hoppas att hon blir bättre i sitt ben. Lillpyttan, som numera ser ut som en riktig liten speta, lika hög som Nadja, men hälften så bred. Vi miljötränade i dag och gick in i ett värmeverk, upp för gallertrappor och mullrande maskiner där hon fick kampa. Inga som helst problem. Den som var rädd att gå uppför de höga gallertrapporna var inte hunden...(jag är vansinnigt höjdrädd) Vi tränade även lite lydnad, inte så lätt när man har ett enda popcorn som hjärna just nu *suck* Typisk malleunghund, har koll på precis allt runtomkring och fokus är inte det bästa. Nåja, hon mognar väl hon också så... om en sådär två år *suck* Har harvat lite framåtsänande med Oska också, nu börjar polletten så smått ramla ner, även om den inte kommit riktigt dit ännu.


Ha det gott!

Kennelmamman


PS. Nu borde våren vara här, tranorna leker här utanför, Phila och jag har haft häftiga diskussioner om huruvida dessa pippisar får vara där eller inte, för närvarande vann jag...

KM, spårpollett och hammock

Publicerad 2009-03-21 19:07:44 i Allmänt


Idag har det varit lydnads KM på vår nya klubb, ställde upp med Nadja mest på skoj, å gick å vann! Ganska bra jobbat med tanke på att vi inte tränat ordentlig lydnad på flera år. Linförigheten var inte så mycket att hurra över, men annars tyckte jag att hon skötte sig fint. Hennes stående och läggande har alltid varit hennes paradnummer och var så också idag.  Tydligen ska de tre som kom först tävla DM (lag) på valborg och då ska två av ekipagen tävla tvåan! Den lilla vovven som kom tvåa idag är bara 11 månader, så det blir vi andra som åker på det. Har ju aldrig kört den nya tvåan med Nadja, så vi får träna in rutan nu... *suck* Nåja, det kan vara trevligt att representera sin nya klubb, tyvärr bor det en liten tävlingsdjävul i mig, så här ska tränas... he he.


Det andra braiga i dag var att sporpolletten ramlade ner hos lillstumpa!! JIPPI!! Har ju inte spårat något på ett bra tag p g a snön, men nu är den i princip borta så både i går och idag har det lagts spår. Har fnulat mycket över hur jag ska få "ärthjärnan" att hålla fokus hela spåret och visa intresse för att fortsätta när vissa avbrott, så som harbajs, farliga stubbar, fåglar m m avbryter koncentrationen hos damen. Idag hittade jag den knappen!! HURRA!! I morgon blir det fler spår och så ska det tränas sök förstås! Såg Phoenix spåra på gärde idag, ca 1 timmes spår. Mycket bra!! Kul att se, han är mer balanserad och fokuserad än sin syster. Men vi kommer nog i fatt snart, vänta bara...


Väl hemma monterades hammocken ihop och ställdes ut, det är ett säkert vårtecken, även om det är för kallt att sitta i den ännu, kommer den ut ur uterummet så att vi kan använda det. Har både fikat och ätit middag där! Mysigt, mysigt! Köpte penséer och påskliljor och satte i  kruka där i går, idag har påskliljorna slagit ut!! DET ÄR VÅR!


Dottern åkte hem i torsdags, det är så tomt. Vi hade det mycket mysigt!! Har fikat massor, så nu är det nyttigheter som gäller ett tag, hm...


Ha det gott!

Kennelmamman


Dagens citat kommer från Langston Hughes
 Håll fast drömmarna, för om drömmarna dör är livet som en skadad, vinskjuten fågel som inte kan flyga.

En härlig dag

Publicerad 2009-03-18 18:34:18 i Allmänt

på Kråk, med hundar och dotter!

dottern med foundation ;)

Phila, full rulle

Phila

dottern vadar för att hitta vackra stenar...brrr å Phila gör det hon är bäst på, springer, hm

Ha det gott!
kennelmamman

Felåkningar, tänder och foundation

Publicerad 2009-03-17 19:50:10 i Allmänt

Nu har vi (den yngsta dottern är här några dagar så jag fick sällskap, mycket trevligt!) äntligen kommit från Norsholm efter diverse strapatser. Först körde jag fel, när vi hittat rätt och lämnat Phila skulle vi åka iväg till Norrköping för att handla foundation till dottern (Mycket viktigt när man snart är 17...) nåja vi körde en hel del fel i Norrköping och när vi äntligen hittade rätt affär, då ringer Norsholm och säger att Phila är vaken och kan hämtas. Så vi åker och hämtar lillstumpa och åker förbi Linköping på vägen hem för att köpa den otroligt viktiga foundationen, ja och som sagt, vi körde fel igen... när vi hittade ett parkeringshus i anslutning till de rätta affärerna körde vi in i det, följde helt enkelt efter en bil som stod före oss. Väl inne insåg vi att alla p- platser var hyrda och skulle åka ut. Låst grind!! Vi hade åkt in i ett privat garage, som tur var kom det en snäll man och öppnade åt oss! Vi hittade det rätta märket och begav oss hemåt. Satte på GPS:en och började åka, hm Vadstena?? Är det rätt håll? Ringer till mannen och frågar, nej det är det självklart inte! Ställer in det jä...a  gps:en igen, denna gång mot Askersund, den söker och söker... hittar inget!! Efter titt i den gamla heliga kartboken söker vi oss vidare på småvägar och hamnar till slut på rätt väg *suck*.


Hur gick det då hos "malletandläkaren"? Jo, lillstumpa har fått ett tunt lager med plast på "kanintänderna" och fått fluorbehandling. Detta för att påskynda kalkbildningen. Torbjörn var mycket optimistiskt och trodde till 99% att hon skulle fungera med de tänder hon har nu. Tänder har tydligen en förmåga att rätta till sig om de används. Hon ska använda sina tänder och han trodde även att det bara var att gasa i skyddset. Fick även med mig lite fluor som vi ska stryka på var tredje vecka. Vi ska tillbaka om ett halvår och röntga igen när hon blivit äldre.  (Tänk om vi hade åkt till Skara och de hade dragit ut tänderna!?) Om det nu inte skulle funka kan man ge henne en metallkrona när hon blir äldre. Men som sagt, hoppas att det funkar nu. Ska "provbita" lite imorgon, nu ligger hon och sussar, är trött efter sövningen.


Ha det gott!


Kennelmamman


Dagens citat: "Gårdagen kan vi inte få tillbaka, men morgondagen är vår att vinna eller förlora" Lyndon. B. Johansson

Snö...

Publicerad 2009-03-08 17:33:40 i Allmänt


Snön vräker ner och både hundar och vi är ganska nöjda. I dag tränades det sök, sedan fick husse och jag en bastu, så nu är man lagom mör. Vi klarade oss från snön i söket, men när det obligatoriska korvgrillningen ägde rum, ja då började det! Blev inte så mycket prat runt "lägerelden" idag *le* Promenad med hundarna i snöstorm är ingen höjdare, men det är skönt när hundarna ligger trötta och nöjda i soffan. Ja, hur gick det då med min plan för Phila i söket? Jo, idag var vi på en bana som var mycket kuperad så jag fick ändra plan lite. Men vi avancerade i alla fall till att ha figgar på båda sidorna, ca 20 m ut, tidigare har jag bara skickat i vind. Efter lite tveksamheter gick hon ut, å näsan, den jobbade hela tiden. Jag blir så glad av att se henne, hon markerar verkligen med hela kroppen när hon hittar figurant.


Om några veckor är det lydnads KM på klubben, alla kör tydligen i klass I, fundera på att "damma av" Nadja och vara med. Ska köra igenom programmet i morgon och se om hon kommer ihåg.  Kan vara lite kul att vara med (tror jag... hm)


Ha det gott!

Kennelmamman

Smågodis

Publicerad 2009-03-07 15:37:19 i Allmänt

Sitter och mumsar smågodis och beställer fröer på nätet. (varför känns det alltid som om mallenutterna ska sköta sig och låta bli alla blommor i sommar så här års, varför skulle det bli annorlunda i sommar mot andra år *suck*) och undrar varför jag äter det slibbiga godiset. Det är ju ganska äckligt faktiskt. Brukar inte köpa, men både Pelle och jag är lite hängiga och av någon anledning tycks kroppen villa ha socker, klägg och gegg när man inte är riktigt kry. Har varit och spårat med vovvarna och tagit en promenad, helt slut! Har någon fånig baselusk som inte vill lämna kroppen, inte riktigt förkyld och inte riktigt frisk, jättejobbigt!


Vi skulle haft besök i helgen, tråkigt nog kunde de inte komma eftersom Anna blev inkommenderad att åka till Skåne på sin lediga helg *Arg*(är man livegen som polis??)Är det klokt att få reda på att man inte får vara ledig två dagar innan ledigheten? Förstå vad pengar det går åt bara för att spela en tennismatch!


Har fått tid till lillstumpa, den 17 åker vi till Norsholm och fixar tänder! Håll tummarna att allt går bra! Tråkigt nog så pratas det en hel del skit i hundvärlden, man kan tycka att vi borde hålla ihop i stället för att kasta skit på varandra. Så jag förtydligar här -nej Philas tänder beror inte på att det någonstans finns mallar som är blå i Elis släkt! Det beror inte heller på att det är något fel på varken Elis eller Alva, inte heller på den kombinationen, det är helt enkelt bara en otrolig otur! Så nu kanske det kan sluta pratas om det, å allt annat som det pratas om? Har man frågor får man jättegärna ställa dem direkt till mig! Jag är otroligt stolt över våra valpar, å den senaste kullen verkar vara mycket lovande, deras mentalitet är precis så som en malle ska ha(tycker jag), även om två är ganska stora (vilket är ett världsligt problem kan jag tycka). Ska vi i bruksmallevärlden också börja prioritera charbonnage, små öron och rätt röda färg framför mentaliteten?? Inget för mig! Man får väl tänka som så att så länge det pratas om en så måste man ju beröra någon eller några, det kanske är värre om det är helt tyst? Får väl bjuda på att någon kan få bättre självkänsla genom att trycka ner min, eller?


Dagens citat: "Var inte rädd för det perfekta - du kommer aldrig att nå dit!" (Salvador Dali)


I morgon ska det tränas sök, har en plan, berättar senare om den funkade...


Ha det gott!

Kennelmamman

Vår??

Publicerad 2009-03-01 17:48:51 i Allmänt

Nu är det söndag igen! Var tar dagarna vägen? I dag är det i alla fall första mars, det är en vårmånad, fast det är svårt att se om jag tittar ut. Fullt med snö kvar! Men det är underbart att det blir ljusare. I går hade vi strålande sol och i uterummet var det varmt. Så jag tog fram vattenfallet som består av ett halvt ekfat och en gren med kopparskålar och vattenpump. Hm, i morse hade allt frusit... *suck*


I går kväll hade vi sällskap av x-kennelpappan som sov över, han är i trakterna på jobb och blev kvar över helgen. Ett par öl, en irish å melodifestivalen och lite hundprat förstås, trevligt! Idag var han även med på söket, kul att se "gammeltackan" hon är fortfarande duktig på söket, om än lite mer olydig... Men det får man vara när man snart är 10 år tycker jag, tyckte inte hussen... Philas vindmarkeringar blir bättre och bättre. En av tjejerna i sökgruppen tyckte att man skulle använda henne i studiesyfte. Nästa gång ska vi nog avancera lite till tror jag. Hon fick även sitt första uppletande idag, först fattade hon inget, det var ju människor runt om, det var ju dem jag skulle leta efter för några timmar sedan tycktes hon tänka. Men efter ett tag så hittade hon den utlagda vanten. Lillstumpa har näsa hon!


Nu har vi ätit hemlagat rotmos och fläsklägg, jag som inte åt kött alls förut. Bor man på landet ska man äta husmanskost *asg* sen blir det nog en bit chokladkaka som blev kvar från gårdagen... mums


Måste berätta, med tanke på alla spekulationer om spåren i förra bloggen, Pelle såg ett Lodjur förra lördagen,  däremot är det inte dessa spår,  lo ser mer ut som stora kattspår, jag tror nog att det är grävling, men för all del det kan kanske vara Bjärven, eller en häst med 65 i manken... *fniss


Har inte fått tag på "malletandläkaren" ännu, ska göra nya försök i morgon!


Ha det gott!

Kennelmamman


PS: Dagens onödigt vetande: Den starkaste muskeln i kroppen är tungan, det gäller att använda den rätt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela