Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Rapport från Cola...

Publicerad 2007-06-26 15:08:08 i Allmänt

Så får man äntligen komma till tals då. Just nu är det så varmt, men mamman säger att vi ska njuta (då kan man ju undra varför hon suckar och sätter sig inne vid datorn?) för snart blir det kallare, vilket jag tycker är toppen. Jag gillar inte det där med värme speciellt faktiskt.


Här hemma är det ganska ensamt, saknar Oska, hon och jag busar hela dagarna när hon är hemma, men hon är ju med husse. Så är även Nadja, så man har inte ens någon att mäta sig mot, mamman pratar något om att jag behöver vara ensam, vad hon nu menar med det? Det som faktiskt kan vara lite mysigt med att vara hemma själv, utan någon av de andra hundarna, är att man får hänga med på mer saker, få mer godsaker, bland annat fick jag fuska och vara med mamman på jobbet en dag, även om det inte var det roligaste jag varit med om så är det ju trevlig med lite nya vyer, mamman sa att jag skötte mig fint och att jag är så otroligt lätt att ha med, ha! Fast en dag fick jag vara i hundgården ensam! Då var det inte kul, mamman trodde att ett ynka litet märgben skulle hålla mig sysselsatt, ha ha, jag hade dötråkigt så jag gick lös på allt som fanns att bita i, filtar och allt slet jag sönder i små, små bitar, då hade jag i alla fall något att göra, där fick hon! Apropå bita, jag börjar bli riktigt duktig säger mamman, även om jag glömmer att stänga munnen ibland, ja man kan ju inte tänka på allt. I går var Antonio tillbaka igen efter den brutna foten, det är kul, han tycker så mycket om mig och säger att jag kommer bli jättebra, ja det är klart! I går gjorde han mig lite förbannad faktiskt, men det gick över snabbt. Mamman säger att jag gör framsteg hela tiden, men att jag fortfarande är omogen, ska hon säga!


Mamman har berättat att vi ska åka tåg på lördag, till Karlsborg igen, det ska bli hur kul som helst, träffa massor av släkten som jag aldrig sett förut, spåra, söka och så bita förståss, det är bra när mamman är i Karlsborg, för då har hon hur mycket tid som helst för bara oss, det gillar jag! Ja, det var lite ifrån mig, få se när jag får komma till tals nästa gång, mamman rapporterar väl lite från lägret när hon kommer hem antar jag.

Slirrissar från Coola Cola

Lite bilder från lägret, mer kommer

Publicerad 2007-06-21 11:35:28 i Allmänt

179877-22
Från det obligatoriska uppletandet, Nappe tog en öl i år igen, men i år gick det inte lika bra...


179877-21
Cola hittade självklart mjukisdjuret...
179877-20
Så har man prövat på detta med att vara figgurant också... inte så märkvärdigt ;-)
179877-19
Nadine och kennelpappan
179877-18
N ceta i full fart på Kenth, han ville inte vara figge mer...

Här kommer lite bilder från lägret, fler bilder och rapport kommer att finnas på lägersidan på hemsidan, Har kommer inom kort? ska bara ta mig tid. Har fortfarande knottbett kvar i hela ansiktet, de hinner väl lagom försvinna tills jag ska ner till Karlsborg igen för nästa läger, det ligger på! Ska bli jättekul att träffa lite nya ansikten! Kanske ska man lura sina kennelpäron att gå bibelspåret, he he Jag kan gå spåret *asg*, för er som inte har en susning om vad jag pratar om, ni kan läsa mer på Nellys blogg!

Både hundar och jag var helt slut, men nu har vi laddat batterierna och är redo igen, Karlsborg, here we come!

Kennelmamman

Väntar på att kameran ska komma hem!

Publicerad 2007-06-19 13:19:11 i Allmänt

Så har ytterligare ett underbart läger passerat. Som vanligt har det varit mycket trevligt, tyvärr tar det alltid slut för fort, men det kanske är tur då även vardagen behöver sitt. Cola och jag åkte hem med Ulrika som släppte av oss vid tunnelbanan. Tack snälla Ulrika för skjutsen! Cola och jag åkte tunnelbana och buss sista biten hem, mycket nyttigt för lilla damen. Hon skötte sig exemplariskt! Pelle är kvar tillsammans med de andra hundarna och kommer hem i morgon kväll tillsammans med kameran.
Det blir mer rapport om lägret och massor av bilder när kameran kommer hem!

 

Kennelmamman


PS: Måste bara gratta Nikita som klarade av räddningshundsprovet i söndags, samt Olle alias Odd som gjorde sin mentaldel på 500 p, han blev även godkänd väktarhund förra veckan! STORT grattis till er båda!

HD resultat ok!

Publicerad 2007-06-09 16:43:54 i Allmänt

Puh! Så var höftledspersen över för denna gång, resultat B och ua. Man vill ju ha A på höfterna, men det är ändå skönt att Cola är fri! Nu ä det bara tuta och köra! På måndag bär det av till Karlsborg, åker med Pelle ner på måndag, lägret börjar på onsdag. Ska bli så kul!!  Hoppas bara att det inte blir lika varmt som i dag, men man ska inte gnälla, äntligen sommar!

 

Tränade lite lydnad och bett idag, kan bara säga att det framåt, sakta, men ändå framåt! Idag gick hon riktigt fin lydnad och rättade in sig glatt när det blev sneda sättanden, full rulle på apportering och inkallning. Krypet börjar också arta sig fint. Blir glad när hon orkar trots värmen. Vi struntade i söket idag, man behöver ju inte överdriva i värmen. Får bli en cykel tur i kväll i stället.

 

Oska är pigg som en mört, tog stygnen igår och det ser riktigt fint ut, så nu kan hon också börja träna så smått igen. Nu är det spisen som kallar, alla barn + respektive ska äta middag hemma i kväll och då går det åt mycket mat, med huset fullt av tonåringar!

Ny rapport efter lägret!

Kennelmamman

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela