Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

ledigheten borta??

Publicerad 2009-10-30 08:45:04 i Allmänt

Har väll aldrig skrivit så mycket blogg som nu. Tjejerna är här och de ligger och sover, så här sitter jag i lugn och ro och kollar runt lite i cyber- världen. Det är så mysigt att ha tjejerna nere, även om träningen blir lidande, men det är det värt! I går blev det shoppingrunda i metropolen Skövde. Jag tröttnade efter ca en timme, men höll ut några till… Idag ska det bli övningskörning med den yngsta dottern, den äldsta har precis fått körkort, hm konstigt att jag har en dotter som har körkort när jag bara är 29… Ska försöka hinna med lite träning i dag, är så trött på att alla gärdena runt häromkring är fulla med kobajs, men det får man väl ta när man bor på landet, även om bonden hade lovat att ingen mer gödsling skulle ske i år *sur*

 
Men man får vara effektiv som mamma, lägga spår – övningsköra – ta spår –fika med barn, det är jobbigt att vara ledig… nej , det är det faktiskt inte, det är mycket skönt, men du vet hur det är, man har tiotusen planer för vad man ska göra på sin ledighet och så är ledigheten bara borta.


Nu ska jag i alla fall ge mig ut och cykla en sväng med vovvarna, i knallgul jacka och stora reflexvästar på hundarna…


Ha det gott!

Kennelmamman


Philafila och den obligatoriska pinnen

just nu

Publicerad 2009-10-27 19:36:33 i Allmänt

Tycker jag mycket illa om hundar, bönder och kobajs!! När jag kom hem idag var det kobajs på hela vallarna runt oss. Trots att jag försökte passa Phila som har en förkärlek för kobajs, lyckades hon smita iväg och rulla sig från topp till tå. Hur lycklig som helst kom hon tillbaka. Jag var inte riktigt lika lycklig kan jag säga... In i badet och bada!! Nu kan jag inte ha hundarna ute en sekund själva... *arg* Jag som skulle spåra på dessa vallar i morgon hade jag tänkt! Blir inget av det å i skogen är det jägare...*suck*  


Ha det gott!
Kennelmamman

MH

Publicerad 2009-10-25 14:47:50 i AllmäntNu är det söndag igen, vad tar tiden vägen? Det har i alla fall varit en mycket trevlig helg. I går var det MH för P:arna på Karlsborgs BK och som alltid ett mycket väl genomfört sådant, en eloge till alla funktionärer som trotsade regnet och gjorde så att våra hundar blev skrämda *asg*.  Hade kameran med mig, men hur lätt är det att få bra bilder i regnet??


Blixt eller djävulsögon??

Lilleman å spökena...

Philafila och avståndslekgubben

Philler och passivitet *not* he he

Philler är arg på spökena...

Phoenix var först ut och det gick riktigt bra, på både lilla bytet och avståndsleken ville han gärna springa iväg, å frågade husse om lov (de hade pratat lite i veckan om det där att jaga…) Phila gjorde också ett bra MH, det är ju lite i hennes gripande som man kan önska sig mer, men jag tror att det är gamla minnesbilder från när hon hade ont i tänderna som spökar, det är precis som hon måste ”bita in sig” på nya kampgrejor. Avståndsleken gick galat och det andra också för den delen, dutti flicka! Philler gjorde bra ifrån sig där det inte var människor involverade som dumpe och skrammel. Däremot ville hon inte bli hanterad och slapp det. På spökena stod hon först emot jättebra, men när hon insåg att det var en människa i blev det inte en lättnad för henne utan snarare ytterligare en belastning, å med tanke på det avstod hon skotten. Hon är inte berörd i vanliga fall, men det är ju dumt att chansa. Det är synd med hennes sociala brister, hon är annars en kanonhund, vilken kamplust! ! Något som inte uppskattades på aktiviteten av matte, Philler stod konstant och kampade i kopplet i tre minuter!! Stackars mamman hade ont i axeln i dag. Men jag tror att hon växer på sig vad det gäller tillgänglighetsbiten, de är ju trots allt bara året, det har vi ju sett åtskilliga mallar göra tidigare.


Efter MH:t bar det av till det Karlssonska hemmet för en bit mat och social samvaro med ”alla” i P.kullen, mycket trevligt! Phillers husse och matte sov över, så vi satt och ljög en stund på kvällen, men det blev tidigt i säng, man blir mör efter att ha varit ute en hel dag i regnet.


Idag var det dags för sökträning, å vad kul det är när det går bra! Å det gör det verkligen nu, helt plötsligt har det släppt och lillstumpa går som tåget! Full fokus ut och full rulle, nu är det till att träna tomslag och framslag, sen blir det tävlingsbanan i vår!  Vad det är kul med sök!! Det blev ett litet spår idag också, å även det gick fin fint!! Det är så kul att träna med lillstumpa nu! Efter sök och spår gick mannen och jag en riktigt härlig promenad, så nu är faktiskt hundarna nöjda ( i alla fall för en stund *suck*)


Nästa vecka är jag ledig!! Å tjejerna kommer ner några dagar, ska bli så mysigt! Ska hinna med en del hundträning på dagtid också, för nu blir det snabbt mörkt på kvällarna *gråååt* Ska fortsätta spårträningen och vinklar, det är det som behövs övas på, å lydnadens framförgående *suck*. Är riktigt tävlingssugen nu, längtar till våren!


Ha det gott!


Kennelmamman

”Gör inga andra dumheter än dem som du har verkligt nöje av” Colett

Suck

Publicerad 2009-10-22 15:56:39 i Allmänt

Ja detta med teknik, nu går det inte att skriva kommentarer i bloggen, igen… *sur* Har kontaktat dem igen, få se om det finns något annat att göra denna gång. Skriv gärna några rader i gästboken i stället om det inte funkar. Jag som trodde att alla hade övergett mig *asg*.

Katten Arne har gått från livrädd till hysteriskt social, vill vara uppe i ansiktet hela tiden, brottas med honom just nu för att få ha tangenterna i fred, helst utan katt på *suck* Nåja, vi får hoppas att han är bra på att jaga råttor. Å nu fiser han rakt i ansiktet också…


Nu blir det förmodligen valpar igen hos Foggens. Till våren eller hösten 2010, lite beroende på när tiken börjar löpa (SM kan komma emellan), Fick erbjudande från snäll människa som lånar ut sin tik till oss, känns mycket bra att få detta förtroende. Nu blir du nyfiken va? Mer information kommer senare.


Nej nu ska jag stoppa lite i magen för att sedan åka till dunka dunka träning i äckelvädret, skönt att kunna gå in och träna då. I kväll ska det bli fortsatt betträning och vi ska nog avancera till större ärm. Bevakningen sitter finfint, tyst och fin, ska försöka ge damen lite mer självförtroende i skyddset också, hon är lite för lydig så lite raggarskydds ska det nog bli i dag också, gör inget på lillstumpa, hon är så oerhört lyhörd och blir lätt att hämta hem igen.


Ha det gott!

Kennelmamman

Lite si och så

Publicerad 2009-10-10 17:46:42 i Allmänt

Har det blivit med bloggandet, tiden räcker liksom inte till… Nu ska här skrivas några rader i alla fall. Förra helgen firades det barn och styvpappa ”hemma” Pelle tävlande också (men det pratar vi tyst om) Nu har Oskas bevakningar har börjat spöka ordentligt igen (hon lämnade på alla *gråt*) Så nu har vi klurat lite och ska lägga om lite träning inför vårens tävlingar. Philafilas bett blir bättre och bättre, men jag vet fortfarande inte om hennes tänder håller. Ingen katastrof i så fall, får koncentrera oss på söket och spåret då. Å med tanke på hur både lydnad och spår går just nu borde det inte bli något problem. Hon är så jäkla duktig i spåret nu och det är så kul, även lydnaden fungerar mycket bra, full rulle, precis så som jag vill ha det! Nu börjar det rycka lite i tävlingstarmen, men utbudet av appelltävlingar är inte allt för stort i november och det känns bäst att vänta till våren. Söket blir det si och så med en tid fram över, ÄLGJAKT *sur*.  Snart är det MH på P:arna, det ska bli mycket spännande, de är ju bara 13 månader då.

Idag har det gjorts höst här hemma, första lördagen vi båda är lediga och hemma på hela hösten. Vi har tömt badtunnan, flyttat på en stor nyponros, planterat om lite och gjort rent i hönshuset, så nu kan det bli vinter!


Katten Obama eller Arne som jag tror att han ska heta (till barnens stora förtret) har flyttat in och är riktigt kelig, inte riktigt sams med hundar ännu. Wilma är skitsur… hon vänjer sig säkert snart (mannen också, he he)


Nä, nu ska jag täcka de små grå, det är jobbigt att vara fåfäng…


Ha det gott!


Kennelmamman


Dagens citat. När man är ute på djupt vatten är det klokt att hålla munnen stängd.

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela