Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Spårhunden...

Publicerad 2007-03-28 10:22:48 i Allmänt

Måste bara skriva några rader och berätta om Colas spår i går. Lyckades med konststycket att korsa någon annans spår (såg snitslar och pinnar) när jag la ut spåret. Lat som man är och eftersom jag ju redan förstört för den andre innan jag kom på att det låg ett spår där, fortsatte jag med tanken att det kan ju vara bra att se hur lilla damen löser detta. Löste det gjorde hon med bravur, både överkorsningarna och spetsvinkeln. På slutet var hon bra trött, orkade knappt markera slutet. Kul, kul! Lydnaden börjar som sagt också gå framåt med stormsteg, det går bättre och bättre för varje dag. Nu kan hon hoppa ut på kommando, hm, svårt moment faktiskt *le* Nu är det bara finjusteringar, så sitter lydnaden som en smäck! Hoppas bara att vi kommer med på anmälda tävlingar.

Nu ska jag ut i vårsolen en stund, för att sedan sätta mig i en föreläsningssal *suck*

Kennelmamman

Snart blir det tävling...

Publicerad 2007-03-25 19:15:07 i Allmänt

Jag har anmält till appellklass med Cola *gulp* Få se om vi kommer med. Nu går hon riktigt bra på lydnaden, kul, kul. Men fortfarande är det lite si och så med hjärnan på den lilla hunden. Det märks att hon fortfarande är ung, man kan inte tro att hon fyllt ett år. Skrattade åt henne i går då vi körde budföring. Helt plötsligt slutar hon att springa och tittar upp i skyn, där flög det fåglar som man måste titta på, hm. Ja, ja det går åt rätt håll i alla fall.

Ett STORT grattis till Ulrika och Orka som blev uppflyttade till hkl sök i dag! Mycket bra jobbat!
Idag blev det helt plötsligt vår, jippi! Hoppas att det nu torkar upp lite på planerna så man kan vara ute och köra skyddset. Visst är det skönt att ha ridhuset, men för mig blir det två timmars resväg varje måndag, och det kan ju vara skönt att slippa, plus att det är mycket skönare att vara ute när vädret så tillåter. Har anmält mig till lägre spår hemma med Oska, husse ska döma på annan klubb, så då passar jag på att låna hunden och tävla lite, vadå har jag tävlingsabstinens?? Ja det har jag faktiskt. Men snart är det Colas tur?

Kennelmamman
179877-5

 

 Dagens lydnadspass blev förevigat, å du kennelpappan Glenn, ser du att jag är en duktig valpköpare och gör som du sagt?;)

Hemma igen...

Publicerad 2007-03-21 19:18:23 i Allmänt

Ja, då var man hemkommen från Karlsborg och några dagars trevlig hundträning. Borde läsa till tentan som skall skrivas i morgon, men det är så tråååkigt, så jag ursäktar mig med att det var länge sedan jag skrev på bloggen? hm. Känns alltid lite tråkigt att komma hem efter Karlsborgsvistelse, där finns hur bra träningstillfällen som helst. Jägarna flyttar t o m på sig för att vi ska kunna träna. Det skulle vara här det, då blir man bortjagad och skälld på bara man visar sig i skogen.

Har i alla fall lagt några ängsspår, tränat lydnad och framför allt, äntligen fått Cola att förstå att man kan skälla på kommando (med hjälp av Colas kennelpappa) Har även tjuvlyssnat när figurantutbilddningen fått tips och råd, råd som även jag kan ha nytta av. Så nu är man full av entusiasm och vill träna, men det får vänta tills i morgon. Cola är helt slut, hon och jag åkte nämligen tåg, tunnelbana och buss hem själva. Nyttigt för lilla damen att få klara av sådana saker själv, dessutom ska hon få ha två dagar med sin mamma adlelses själv, för Nadja är kvar hos husse. Cola behöver lite egentid med sin mamma. Nej, nu är det nog så att jag måste återgå till Vygotskij, Skinner och Piaget, låter inte det kul?

Tills vi hörs igen!

Kennelmamman

Träningshelg

Publicerad 2007-03-12 10:13:57 i Allmänt

 

Väl hemkommen från Karlsborg och en mycket trevlig träningshelg inser jag att det är mycket trevligt att vara borta! När jag kom hem i går kväll tänkte jag ta det lugnt och läsa lite litteratur som skulle ha varit läst i helgen *hm*. Nåja, med tanke på att hundarna var helt slut när vi åkte hem så skulle nog de sova sött. Så jag satt på en tvättmaskin och satte mig till ro. I två sekunder, tvättmaskinen lät så konstigt, och så snurrade den inte, ska det vara så? Slut på lugn och ro och eftersom jag är en bra kvinna J reder jag mig själv, ut i tvättstugan för att fixa tvättmaskin, vatten över hela golvet och ett fasligt meckande och många censurerade ord. Nu funkar tvättmaskinen! De ?trötta? hundarna då? Hur gick det med dem? Ja, eftersom det är mallenutter vi har att göra med så var hemresan på 3,5 timmar alldeles för mycket att sova på, så inte f.n var de trötta när vi kom hem! Nåja, stärkt av all träning i helgen ska vi fortsätta i kväll och putsa vidare i skyddset på lille damen. Lydnaden går också mycket bra, det är bara hoppet som är svårt? har mamman sagt att man ska sitta fot framför hoppet, ska man väl inte hoppa tycker Cola. Men lite finputs till så går det nog också, apporteringen är också klar *jippi* INGET TUGG! Ja, vad är det med det då, kanske du tänker, men har man sådana beiga hundar så förstår du nog vad jag menar?

 

Hälsningar från en kennelmamma som önskar sig lika mycket spårmarker hemma som i Karlsborg!

Varför funkar inte vissa tecken i bloggen?

Publicerad 2007-03-03 16:33:37 i Allmänt

Är det någon sem vet varför inte vissa tecken fungerar i bloggen? Citattecken och paranteser verkar göra om sig till frågetecken... det är bloggen som gjort om vissa tecken, så i  fallet nedan är jag oskyldig när det gäller det tokiga i texten!
Kennelmamman

Kamphundar...

Publicerad 2007-03-03 16:29:33 i Allmänt

179877-4

?I 19 a § (1988:539) djurskyddsförordningen finns bestämmelser som innebär att det är förbjudet att inneha eller genom avel frambringa hundar som har extremt stor kamplust, blir lätt retade och biter [?] har en benägenhet att rikta sitt kampintresse mot människor eller andra hundar?. hm, jag undrar hur myndigheterna tolkar det när tre mallar sitter i en bitstock och  kampar frenetiskt? Jag får väl helt enkelt förlita mig på det som även står i djurskyddsförordningen, ?? bara med svårighet kan förmås avbryta ett angrepp? Det går ju faktiskt att bryta dem? Och de riktar ju inte sitt intresse mot människor eller hundar heller, utan mot kampstocken, så vi är nog förlåtna. Hur som helt hängde Oska, Nadja och Cola i och skakade som dårar. Det är tur vi vet att alla är snälla, för när de håller på som mest, låter det som om de ska äta upp allt som rör sig. Grannarna undrar nog vad vi håller på med?

Träningen går framåt, Cola funkar riktigt bra på lydnaden nu, men jag tänker vänta med appellen till senare i vår. Vi har ju hemmatävling den 25/3, men vi kommer inte hinna bli klara till dess. Jag är den sorten som inte vill gå ut och chansa, visst kan det hända grejer, men jag vill veta att allt sitter till hundra procent innan jag ger mig ut på tävlingsarenan. Så vi väntar, dessutom har vi fortfarande så mycket snö, jag spårar mycket sparsamt i snö med unga hundar, framförallt med mallenutterna de använder ögonen en hel del, och de vill vi ju inte. Ingen panik, får ju inte tävla lägre förens till hösten i alla fall. Längtar till MH i maj, ska bli mycket kul att se hur lilla damen reagerar, dessutom ska det bli jättekul att se syskonen.

Tills vi hörs igen!

Kennelmamman

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela