Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Spår mm

Publicerad 2008-12-30 14:42:38 i Allmänt

I går spårade Phila, eller vad man nu ska kalla det. Hon fattade inte så mycket, så idag gjorde vi om det. När hon väl förstod och tog ner näsan kom det en jättestor och farlig sten i skogen faktiskt, hm... Hon raggade och smög, men fortsatte, men glömde av spåret. Vi gick bort en bit och då tog hon upp det igen. Vi ska pröva igen i morgon. Jag hör till dem som spontanspårar helt utan hjälper med mina valpar, jag vet att många använder sig av godis o dyl, men jag gör det inte. Ju fler hjälpmedel som jag har vid inlärning, ju fler ska bort. Alla sätt är bra, bara de fungerar och jag tror på mitt. Har spontanspårat med alla mina hundar och det har funkat fint, bara man har tålamod i början innan poletten trillar ner, sen brukar det funka fint.

Vi har även varit på miljöträning, i går var vi i Tibro och i dag i Karlsborg på en liten runda. Phila blir överlycklig och vill fram till alla hon möter och förstår inte alls varför en del inte bryr sig om henne, är inte alla människor hundälskare?? I morgon ska Phila få vindmarkering i söket, ja, vi ska träna på nyårsafton! Mamma säger att det är tur att mannen och jag är lika tokiga, vad kan hon mena med det tro??

Sänder en tanke till Ulrika som beslutat sig för att lämna tillbaka sin schäfervalp idag pga medfödda fel, du gör rätt men det gör inte mindre ont för det! Tänker på dig!!

Fick sms av en husse igår, han är så nöjd med "Dunderklumpen" och det gör en kennelmamma så glad, hoppas att alla valparna fortsätter att visa vad de gör idag, då blir vi farliga...

Dagens citat av  Oscar Wilde: Var dig själv. Alla andra är redan upptagna!

GOTT NYTT ÅR!!
Ha det gott!
Kennelmamman

Lite bilder

Publicerad 2008-12-28 15:26:49 i Allmänt

 Nu har tjejerna åkt, snyft!! Saknar dem redan! Huset blir så otroligt tomt när alla har åkt och hundarna ligger nöjda efter en promenad. Har gråtit en skvätt men har tagit mig samman nu! Jag har valt själv, men det betyder inte att det inte är jobbigt!

Lite bilder från promenaden.

Phila och Nadja


Phila spanar


Spethult i vinterskrud

Nu ska jag faktiskt ta det lugnt resten av dagen tända brasan och sätta mig och läsa en bok som jag själv valt, ingen studielitteratur,  med en kop te, det var länge sedan!  Har varit mycket på senaste tiden...

Ha det gott!
kennelmamman

PS: I morgon ska jag försöka lägga första spåret till Phila, om det inte kommer snö. har inte hunnit gjort så mycket med henne, annat än sitt, ligg, vacker tass och släppa på komando (när hon själv vill ;))

Som sagt, jul å mallevalp...

Publicerad 2008-12-27 21:26:11 i Allmänt


Julen börjar närma sig sitt slut, tjejerna är kvar och det var så underbart att ha dem här. Mamma med man åkte hem igår, synd att de inte kunde stanna längre, men deras katt behöver sällskap... hm. Vi har hunnit umgås en hel del, gjorde Skövde i går på rean *suck* inget för mig, men tjejerna hade fått presentkort i julklapp så det var bara att gilla läget. Idag har båda tjejerna övningskört. Helene för första gången på flygfältet i Karlsborg (ja, vid sidan om förståss) gick riktigt bra. Sofie körde dit och hem, det är ju perfekta vägar här omkring för övningskörning, det blir ju inte så lätt kö, he he. När vi kom hem gjorde vi i ordning grillkåtan och grillade korv och marsmallows, riktigt mysigt! I morgon åker de hem, *snyft*.

Phila tycker som sagt att det här med jul är fantastiskt, papper och kartonger överallt och massor av människor som kan bry sig om henne. Finns hur mycket som helst att sno... *suck* glitter och kulor i granen vandrar högre och högre upp varefter vi snor tillbaka stöldgodset från henne och hänger det högst upp i granen, ser faktiskt lite lustigt ut. I går snodde hon en hel ananas!

Ja, här skulle det varit en bild på ananastjuven, men inte fn, funkade det... Å stordatorns internet fungerar inte på 4-6 veckor!! Ja det måste ta lång tid för dem på kontoret att knappa in ett nytt telefonnummer, det är ju inte klokt!

En annan kul lek (enligt Phila) är att stoppa ner huvudet i husses stövlar och sno sulan!! Med tanke på hur stora stövlarna är och hur lite hunden är, är det skojsigt att se hur hon lyckas (ja, jag vet att jag borde säga till henne... men det ser så kul ut, å så är det ju inte mina stövlar, he he...)

Nej, nu är det soffan som gäller en stund, innan kudden väntar, Phila har börjat vakna 05.40 varje morgon!! *suck* det är kul med valpar, eller?


Ha det gott!

Kennelmamman

Valp och julgran...

Publicerad 2008-12-22 19:45:07 i Allmänt


Är ingen bra kombination. Klädde granen idag och Phila blev jättelycklig, en jättestor kampleksak full av bollar till henne!! E de redan julafton?? Nu har hon och jag inte riktigt samma åsikter om det där med varför julgranen ska stå där den gör. Phila tycker att jag är otroligt fånig, å ja, kanske jag är det? För visst är det en knasig sed att släpa in ett helt träd och fylla med massa saker?? Jag funderar på att sätta kompostgaller runt julgranen, är det snyggt?? Hm...  


Ja, det där med att säga till lillstumpa, det är inte helt lätt, hon har ett otroligt humör och blir skitförbannad när man säger åt henne å hon inte får göra som hon vill, å inte tar hon åt sig när vi pratar lite heller, *suck*. Ja, som sagt, henne har jag fått för mina synder... Hon är "en riktig" mallevalp, sattyg hela tiden... Men jag tycker faktiskt att det är ganska skönt (påminn mig om ett halvår när jag står och sliter i mitt hår...) det betyder ju att det finns lite resurser i damen, å det är ju det jag vill ha.


Nadja är dock inte lika förtjust, men tror du Phila bryr sig om det??  Stackars Nadja!

Snart är det jul och tjejerna och mamma tillsammans med man kommer hit, jag lääääängtar!!


God jul!!

Kennelmamman

kartoner, kartonger...

Publicerad 2008-12-18 10:22:24 i Allmänt

Nu ska jag ta mig tid och äntligen skriva några rader. Här känns det som vi inte gör så mycket annat än att packa upp kartonger. Usch vad prylar man har!


I helgen hade vi en liten träningshelg, eller som Lena sa, 80% umgänge och 20 % träning, fast för mig blev det ännu mindre träning... Det var  mycket trevligt och mycket gott då vi åt det gemensamma julbordet, alla hade med sig något och Mr P gjorde äggost. Jag trodde att han skämtade när han sa att han skulle göra det, men det är tydligen en tradition från Bohuslän, gott var det i alla fall tillsammans med jordgubbssylt.  Nästa miniläger kanske Phila och jag kan vara med och träna lite.


Har hunnit utforskat omgivningen lite också, bland annat hittade jag inte hem efter att ha varit på en handelsträdgård och köpt lite julblommor, fick ringa till Pelle och få en vägbeskrivning hem *asg* Var och köpte lite gardintyg i går, ja det var väl inte så konstigt. Det komiska är att jag har letat och letat Stockholm runt för att hitta ett passande tyg till köket, nu hittades det ett perfekt tyg till humant pris i en pytteliten håla mellan Tibro och Mariestad!! Det fanns hur mycket fint tyg som helst!! Så nu sitter det köksgardiner uppe, genast blir det lite mer ombonat!


Tyvärr blir det hundarna som blir lidande i allt uppackande och fixande, men de överlever säkert det. Vi går på promenader i de fina skogarna runt om här, men det blir inte så mycket träning. Phila växer och frodas, hade lite växtverk ett tag, men efter lite Rimadyl är den borta tack och lov. Jag får ju panik när hunden börjar halta!! Annars är hon mest just nu, är och gör sattyg!! Varför är allt det som de inte får ta så mycket roligare än det som får tas?? En hel låda med leksaker har hon, men det är inte nog! Jag behöver inte vara orolig att det saknas kamp i alla fall! Det är skönt, damen har humör också, men är hyfsat lätt att bryta, men åsikter har hon om både det ena och andra... *suck* (det är lite kul också, för som mannen säger när jag suckar som mest. - det är ju det där du vill ha!!, ingen sympati där inte!)


Nej, nu lyser solen, så nu ska jag gå ut i trollskogen på promenad!


Ha det gott, å God Jul!!

Kennelmamman

Nu drar det ihop sig

Publicerad 2008-12-09 10:18:43 i Allmänt


I morgon bär det av till Spethult, blandade känslor, ena sekunden gråter jag och andra sekunden ska det bli spännande. Jag har alltid bott här i Stockholmstrakten, alla mina släktingar är också från Stockholm. Flyttfirman kommer i morgon och jag packar in katt, valp och Nadja i Volvon och åker, det kommer kännas mycket märkligt, skräckblandad förtjusning. Men det känns nog bättre när jag väl är nere. Det som klart är jobbigast är att mina tonårstjejer inte följer med, det känns otroligt tungt att lämna dem här uppe, men båda går i gymnasiet så jag förstår att de vill bo kvar, å hur många tonåringar vill flytta till Karlsborg??  Men de har alltid bott med mig och jag kommer att sakna dem något oerhört. Att lämna vänner och klubbkompisar är också jobbigt, samtidigt som det blir ett nytt kapitel i mitt liv.


Var i Karlsborg i torsdags och åt julbord på Idas brygga, mums! 20 sorters olika sill! Passar mig perfekt, jag som bara äter sillen, laxen och efterrätten på julbordet. I helgen blir det julmat igen, men då blir det knytis tillsammans med goda vänner från spridda delar av landet, det ska bli mycke trevligt att träffa dem och träna lite hund, ja en å annan cider och bastu lär det också bli, det behöver jag nu!


Få se hur mycket blogg det hinns med att skriva framöver har ju lite att göra... renovera hus, packa upp, söka jobb, träna valp, vuxna hundar som ska ha sitt, skriva klart uppsats m m *suck* Har i alla fall hunnit med att lära lillsnorpan sitta och ge vacker tass, å så miljötränade vi på Granngården i helgen, hon charmade alla!


Nej, nu har jag faktiskt inte tid med det här längre, måste fixa för morgondagen...

Ha det gott!

Kennelmamman

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela