Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Beställa västar

Publicerad 2010-10-31 17:37:49 i Allmänt

Nu är det dags, ska beställa västarna i morgon!

Idag var vädret helt underbart i sökskogen, tyvärr blev det en del missförstånd när Pilutta och jag skulle köra. Många tomslag blev det… Nåja, Pilutta var riktigt laddad i dag och verkar inte ha tagit någon skada. Men nästa gång får jag nog vara tydligare i mina instruktioner, inte lätt att få fram information till figgarna hur man vill ha det.  När vi tränat klart tog mannen och jag en promenad och hittade massor av trattisar, först sa vi att vi skulle strunta i dem, vi har redan så mycket, men det gick helt enkelt inte att strunta i dem, massor av stora fina, ner i bajspåsarna bara… Så nu har det inmundigats soppa med massor av trattisar, mums!

 

Två av Q tjejerna har börjat löpa, det är inte klokt vad tiden går, redan stora tjejer! Det var ju inte länge sedan de var små råttor och låg i valplådan. Qaxa är nog också på g, fasligt luktande i rumpor här hemma (ja, hundarna då…) Qaxa börjar bli stor hon också, inte alls så kaxig längre och inga hönsmord. Det gjorde däremot vi igår, tuppkycklingarna ligger nu i frysen, där gör det bättre nytta…

 

Nadja har slitit av en klo igen! Förstår inte hur hon bär sig åt, så nu är det faktiskt lite synd om henne, men inte verkar hon bry sig nämnvärt, full rulle som vanligt! Är ledig i veckan, men har besök så det blir inte så mycket hundträning, väntar på att tjejerna ska anlända, längtar!


Ha det gott!


Kennelmamman


”E
n kompromiss är konsten att dela en kaka så att alla tror de har fått den största biten.” Winston Churchill

Nu har jag hittat en bra väst!

Publicerad 2010-10-22 18:01:30 i Allmänt

Håller på att leta bra och billig brodyr, men vi har fått ett mycket förmånligt pris av Jami på 450 kr om vi har med deras logga på västen och beställer minst 10 st., å det kan vi väl leva med? Det tillkommer kostnad för brodyr, vill du ha på ryggen eller bröstet, eller både och? Intresserad? Maila till kennelmamman!

 • Yttersta lagret: Microfiber material som andas
  Foder: tekniskt Coolmax som håller huden torr
 • Västen är lätt, väger endast ca 400g!
 • Kragen av skönt terindatyd
 • Reflexband
 • Åtdragbar snörning i fållen
 • Ficka för kamprulle på vänster sida.
 • Stor genomgående ryggficka, tex för motivationsleksak
 • Två stora fickor fram, samt två fickor med dragkedja upptill.
 • D-ringar både på fram- och baksidan
 • Jami-brodyr bak, längst ner. Blå tass "Berra" på vänster axel.
 • Framsida och rygg fri för egen brodyr.

Ha det gott!

kennelmamman

Jaha, så var det måndag igen

Publicerad 2010-10-18 10:00:05 i Allmänt

Som du kanske har förstått är jag ledig på måndagar denna termin, det är lyx! Tyvärr är det mest städning på agendan, men lite annat hinns förstås med också. Bla tragglar vi vidare med vittringsapporteringen, har bytt strategi och har en med lukt i ena handen och en ”luktfri” i andra, belönar när hon luktar på rätt. Verkar funka ganska bra, nästa steg är att lägga de två på golvet, för jag har börjat köra det inne, Piluttan är lugnare då. Däremot undrar jag hur det nu är med luktfria pinnar. Så luktfria tror jag inte att de är, någon gång har ju någon hanterat dem. Mannen berättade att detta är ett problem när man kör ID-sök, rören som varit preparerade uppvärms, kokas m m, men dofter finns kvar. Man blir fascinerad av våra vovvars näsa.


Å den svarte då… Ja hon har lyckats igen, fick för mig att jag skulle sticka, å ja, den lilla hunden fick tag på hela påsen med garn och innan jag hann fram var hela hunden intrasslad i garn. Tre nystan är bara att kasta, mannen ville inte trassla upp… Å så har vi haft utvecklingssamtal Qaxa och jag också, angående huruvida man får äta höns. Nu verkar det som den lilla har lyssnat på sin mamma, inga hönsmord i helgen!  Å angående liten har vi fått samtal angående storleken på Q:arna, ja det blir nog så att hela kullen blir små, men du vet väl vad man säger om storleken…


Ha det gott!

Kennelmamman


”S
jömannen ber inte om medvind, han lär sig segla.” Gustaf Lindborg

älgjakt :(

Publicerad 2010-10-11 09:48:40 i Allmänt

Ha, så var det älgjakt igen… Suck, nu när det är som mysigast ett gå i skogen, å jag som just älskar att gå i skogen, inte på vägar. Men det är bara att gilla läget, ska strax ge mig ut, men håller mig nog på vägarna idag när det är första jaktdagen… får bli en cykeltur i stället.


I går var det sök på agendan, å liten Pilutta gick riktigt bra! Den lille svarte fan, alias Qaxa gick riktigt fint hon också, hon kan nog bli riktigt bra i söket, bra balans, men stort driv utåt! Glädjen av det grusades dock när vi kom hem, bonden har spritt ut kobajs på vallarna runt omkring och liten Pilutta ääälskar att rulla sig i kobajs… igår glömde husse det när han var ute, å då fick jag bada hund… suck…


Kollar runt lite på västar, mannen fick en väst av märket Berra när han var och dömde i Finland för ett par år sedan, en mycket bra väst. Problemet är bara att försöka få tag på tillverkaren, finska är inte min starka sida… luskar vidare.


Ha det gott!

Kennelmamman

 

”Alla djur, utom människan, vet mycket väl att livets huvudsakliga mening är att njuta av det.”Samuel Baulder

Kennelväst??

Publicerad 2010-10-04 13:36:15 i Allmänt

Kära valpköpare, tänkte höra med er om det finns något intresse för profilkläder, ex en kennelväst?

 

Återigen har den lille svarte f… tagit en höna, eller en tupp denna gång (han klarade sig) så nu är det krig!! Det ska inte ätas några hönor i det Karlssonska huset!! Mina hönor ska kunna gå ute vid fint väder utan att få galna mallenutter efter sig. Den diskussionen har vi haft med alla hundar, å lyckats, så det borde väl gå med den lille f… också. Hon har mer skärpa och är hårdare än de andra, men som de säger, i krig och kärlek… hm

 

Pilutta och jag tragglar vidare med lydnadsmomenten, det går framåt! Däremot tror jag att vi väntar med tävling i lydnadstrean, vittringen är inte klar och jag vill att allt ska sitta. Har anmält mig till lkl spår i stockholmstrakten, men att komma med där är väl som att vinna på Triss, å det är ju lätt *not*. Men anmäler man inte kan man inte komma med, håll tummarna! Måste passa på att gratta Philler som tävlat akl igår, missade spåret men fick ändå ihop 236p, det är inte illa pinkat, på´n igen bara, ni lyckas nästa gång!

 

Ha det gott!

Kennelmamman

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela