Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Första advent!

Publicerad 2008-11-30 16:08:53 i Allmänt

Det är inte klokt vad tiden går, å vad valparna växer!
Här har jag "snott" en bild från Philurs lillhusse! Fler bilder finns att se på http://cajbilder.hallowed.se

Lillsnorpan blir piggare och piggare, vilket är skönt men jobbigt. Men hon är för go, det är inte klokt vad man fäster sig vid de små, känns konstigt att hon ska åka med Pelle i morgon. Vi ska äta julbord på Idas brygga på torsdag, så hon får följa med ner till Karlsborg i morgon, jag tar tåget ner med Nadja på torsdag. Lillsnorpa är för liten att släpas runt på i stan ännu tycker jag. Men jag kommer att sakna henne de dagar hon inte är här! Har klickat in henne, så nu börjar träningen...


Trevlig första advent på dig!
Kennelmamman

Sjuk

Publicerad 2008-11-27 16:22:01 i Allmänt

Lilltulta är sjuk, hon har ont i halsen. Var hos veterinären i tisdags kväll, tyckte att hon var lite väl trött och höll på med halsen, så jag åkte, å det var tur. Nu mår hon mycket bättre och är piggare igen, tänk vad lite penicillin kan göra!

Annars är det som vanligt att ha valp, ge mat, passa, gå ut, gå ut, ge mat, bli biten, passa... Fast det är så dåligt väder går hon ut och rastar, riktigt duktig flicka! Tyvärr försvinner snön nu och det blir geggigt och lerigt igen *suck*


Flytten börjar närma sig och vi var på handledning angående uppsatsen idag och vi är på god väg, vilket känns mycket skönt!


Har hört av alla de övriga valparna och de går bra för dem alla tre. Det känns också bra! Så det finns hop om livet!


Ha det gott!

Kennelmamman

Livet med valp

Publicerad 2008-11-25 15:22:25 i Allmänt


Nu har man valp igen då, ja jag har ju haft valpar hemma en tid nu, men det är en annan sak att bara ha en. Ett fasligt passande och utspringande hela tiden. Hon är faktiskt jätteduktig att gå ut och rasta trots vädret. I morse när jag skulle klä på mig kom lilltulta som en projektil och kastade sig över mina trosor som höll på att dras upp där de skulle sitta och kampade som en galning. När jag tog loss dem och ville ha dem för mig själv blev hon helt galen, prat igen... *suck* (vad är det för något jag har fött upp? I går fick jag sms från Phoenix, han hade pinkat över gammelschäfern!!)


Lite kallt är det allt!

Just nu sover hon, hon sover mycket och det gör mig lite orolig faktiskt, aldrig är man nöjd. Kan kanske vara så att det har varit lite mycket för en liten tulta? Pojkarna åkte i går och allt har blivit annorlunda för henne.


Sökgänget hade gjort överrasknings och avslutningsmiddag för oss på klubben i söndags. Jättemysigt och jättegott! Valparna var med och skötte sig exemplariskt! De hade även fixat plojuppletande till alla hundar, tråkigt nog var det snöstorm! Fick fin present också att använda i nya bastun. Känns mycket konstigt att lämna dem alla, vissa av oss har ju tränat sök tillsammans i 20 år!!Blöt och förvånad Nadja

I går kväll körde jag i diket på väg hem från jobbet, som tur var det nära hem, fick lov att väcka vår snälla granne som kom och hjälpte mig upp. Det var rena rama isgatan, bilen gled baklänges när jag inte kom upp för den sista backen, kändes som om den inga bromsar hade. Bilen stannade först då snövallen och diket kom. Läskigt var det! När jag svärandes gick ut ur bilen halkade jag dessutom på vägen vilket inte gjorde saken bättre. Annars älskar jag snön! Nadja och jag var på en riktig långpromenad idag, dottern var hemma och passade lillan. Nadja blir så glad när jag bara går ut med henne. Virrpanna som hon är lyckades hon med konststycket att ofrivilligt simma idag! Hon gick ut på bryggorna och när jag ropade på henne tog hon helt sonika kortaste vägen vilket var vattenvägen. Hon såg faktiskt lite förvånad ut. Kanske inte den bästa årstiden att simma i.


Ha det gott!

Kennelmamman

Lite vinterbiler på valparna.

Publicerad 2008-11-23 13:18:28 i Allmänt

 
Phila

Phoenix

Philur och Phila busar

Philur

Snö, jippi! Jag tycker det är så mysigt med snön, valparna var lite konfunderade en stund, men sen var det full fart. Nackdelen med att ha vintervalpar är ju att det blir så kallt för dem, det blir inte långa stunder ute. Philler och Alva har åkt hem till Carina och pojkarna åker med Pelle till Karlsborg i morgon bitti för att komma till sina nya hem hos Anders och Martti. Det kommer att bli mycket tomt här utan dem, men som sagt ganska skönt också.


Idag har jag haft två "diskussioner" med lillstumpa, vilket humör hon har! Jag skulle ju ha en snäll hund, nåja hon är jättegullig också, men som sagt vi lär nog prata en hel del hon och jag...


Nu ska vi strax åka ner till klubben, sökgänget har ordna med någon överraskning till oss eftersom vi skal flytta. Spännande!


Ha det gott!

Kennelmamman

Det börjar närma sig...

Publicerad 2008-11-18 22:47:53 i Allmänt


Både det ena och det andra! Valparna veterinärbesiktigades, vaccinerades och chipmärktes idag. De var så duktiga så, skötte sig klanderfritt. Bilresan dit gick också bra. Så snart åker de små liven, blandade känslor faktiskt. Samtidigt som det ska bli skönt (det ser lite konstigt ut här hemma...) så kommer jag sakna de små liven, de är så otroligt trevliga och mysiga, nja för det mesta i alla fall. Grattis till Martti, Philur lyfter på benet redan och kissar fint på kylskåp, skåp och väggar m m, he he, snart är han din... Carina får det nog hyfsat lindrigt, fast lilla Philler kan hon också. Grattis även till Anders, dottern kallar Phoenix för "den onde", snart är han din också och jag har bara den gulliga kvar... (ja, i allfall när hon sover ;))


Karlssons nya stjärna

Suck, inte helt lätt att få mallevalpar att fastna på bild när man har en trött digitalkamera...
Här har i alla fall Philur och Philler fastnat.


Ja, flytten närmar sig också, och allt med den, skulle flytta telefonen, men se skulle det gå lätt? Nej, självklart inte, de hittade inte vår nya adress i systemet, så de Telia måste skicka ut en tekniker!?? Jag försökte förklara att huset hade varit bebott och att det redan fanns telejack, men vad är en liten människa i förhållandet till Telia?? *suck* Få se om det blir någon fast telefon, beror på hur mycket pengar Telia ska ha för att vi ska få det. Blir det för dyrt får vi väll köra mobilt.


Ja, det tredje som närmar sig är min examen, känns lite konstigt det också. Håller på med min  c-uppsats, eller som det heter på riktigt: examinationsarbete i min professionutbildning, fint ska det vara... I tre och ett halvt år har jag levt i studentvärlden och ska nu plötsligt ut i den "riktiga" världen på helt ny ort! ( ja, om jag nu får något jobb vill säga) *gulp* Ja, det är mycket nu...


Ha det gott!


Kennelmamman

Nu blir det flytt av, till Spethult

Publicerad 2008-11-15 19:14:38 i Allmänt

Spethult sommartid

Den 15 december har "tanten" som köpte huset här på Ingarö tillträde, ja tant och tant, hon är två år äldre än jag, hm... 500 000 har vi gått ner i pris, men man får nog vara glad att få huset sålt alls idag. Vi går inte back på det i alla fall och det är huvudsaken, även om det hade varit trevligt med 500 000 *suck*


Så nu blir det till att sätta fart, som tur är får vi flytten betald, så flyttgubbarna packar ner allt och flyttar, bekvämt. Ja vissa saker får vi ju göra själva. Pelle monterade ner hundgården idag och hönsen flyttar de inte heller. Men lyxigt är det att inte behöva packa! Läskigt också, känns konstigt att bara lämna huset som det är, sedan kommer städfirman och städar. Städningen får vi betala själva, men det har vi beslutat att den kostnaden tar vi, kan vara skönt att slippa med valp i huset...


Valparna käkar, växer, kissar, bajsar och bits! Allt är som det ska vara alltså! Nu är det en vecka kvar, sen blir det bara en kvar, ganska skönt faktiskt. Men tomt också, de är ju otroligt gulligga (när de sover...)

Ha det så bra!

Kennelmamman

Full rulle...

Publicerad 2008-11-12 12:01:50 i Allmänt


Nu är det fart på valparna, återigen är det ganska skönt att de bara är fyra, det är fullt upp i alla fall *pust*. Har "pratat" lite mad alla valparna, vilket humör de har!

I går var det några här och tittade på huset igen, en till är tydligen intresserad, så håll nu tummarna att de vill ha huset.


Idag tog jag nästan 100 kort när vi var ute, 5-6 blev bra! Tur att man har digitalkamera!

På tisdag är det veterinärbesiktning, få se vad hon säger om Philurs överbett. Hoppas det rättar till sig, han verkar inte bry sig alls.


Philler

Phila

Phoenix alias "Dumbo" Ska dessa gigantiska öron resa sig??

Philler kollar vad Nadja gör...

Nu är det åter till skolarbete *suck*, bäst att passa på när "terroristerna" sover sött i sitt "fängelse" (valplådan, så ingen tror något annat) sen ska Alva, Nadja och jag ta en riktig långpromenad innan jag ska åka till jobbet. Det är så häftigt att två sexåriga tikar kan vara tillsammans fast de inte känt varandra tidigare, utan massa tjafs, de respekterar varandra, även om de inte älskar varandra och det är ju så det ska vara enligt mig.


Ha det gott!

Kennelmamman

Äntligen...

Publicerad 2008-11-09 18:58:00 i AllmäntIdag kom det flera familjer på visningen, hurra! Nu så kanske det kan bli flytt av...
innan visningen städade vi huset i flera timmar, det tog ca 10 minuter för valparna att rasera den städningen när de kom in igen, hm (ja, varför hade man nu valpar igen?...) Nä, de är faktiskt riktigt roliga nu, vilken skillnad att bara ha fyra! Man ser verkligen deras olika personligheter. Jo, vi har faktiskt dem ute i huset stora delar av dagen (på natten är det "fängelse" i valplådan) Det blir en enorm socialisering för dem med alla människor som springer här och alla ljud, det är en förmån att kunna ge det till dem när de bara är fyra stycken, skulle aldrig funka om de var flera. Moppen blir utsliten, men de finns ju dem som inte gör annat än moppar...


Här har Philur haft ner en av kuddarna från soffan, gosat in sig ordentligt. Varför ligga på golvet när man kan ha egen kudde??


Måste bara kommentera ett av inläggen från förra bloggen, Axilur tar spolmask också, bara så att det inte blir några missförstånd!


Ha det gott!

Kennelmamman


Nu har valparna officiella namn

Publicerad 2008-11-05 12:20:00 i Allmänt

Jag har fått stamtavlorna, eller fått å fått... SKK, kan ta betalt!

Philur


Phoenix (blev ingen bra bild på honom idag)


Philler


Phila

Nu försöker jag ta ut valparna när de har ätit, i alla fall om det är ljust och fint väder, fördelen med att bara ha fyra! Hittade mask i bajset i dag igen *skit*. Ringde till två olika veterinärer och fick olika svar på hur jag ska göra, avmaskade dem förra onsdagen, så jag tycker inte om att stoppa i dem avmaskning igen, men vad gör man. Inte ska de små gullungarna ha äckliga maskar i magen, så i dag blev det lite starkare grejer, Axilur, hoppas att det hjälper! Annars mår de små liven bra, fullt ös!

Ha det gott!

Kennelmamman

En kennelmammas dygn...

Publicerad 2008-11-02 16:07:04 i Allmänt


I går gjorde sig mannen klar och klädde upp sig fin för att gå på bröllop, vad gjorde kennelmamman medan mannen satt och åt god middag?, torkade bajs, fick kläderna nerskitade av valparna, bjöd besökande på middag, torkade bajs, rasade hundar, torkade bajs, plockade undan eftermiddagen och alla leksaker efter valparna, torkade bajs, satte mig ner i två minuter framför TV:n, kom på att jag måste tvätta kissiga wet-beddar, torkade bajs, gav valpar mat, gick och la mig efter att ha rastat hundar och bytt tidningar och ... torkat bajs.


Vaknar 5.30 av att valparna skriker och tycker att det är morgon... torkar mer bajs, släpper ut valparna och försöker rädda katten och blommorna och torkar bajs. Ger valparna och de stora hundarna mat och torkar ännu mer bajs. Duschar och det blir översvämning i hela duschen, tar upp golvbrunnen och rensar från allt hår och äckel från två långhåriga tonåringar, en långhårig kennelmamma och en massa hundhår *blä*, hänger tvätt, lagar mat, å torkar bajs. Fixar fika till besökande, skriver det sista på en rapport som ska in, pratar uppsatsskrivning med skrivkollegan, tvättar igen, å torkar bajs. Rastar hundar, torkar golven, tar kort på valpar, torkar bajs å blir biten av valpar, ja så fortsätter det i all oändlighet, var är mannen?? Inte är han här och torkar bajs i alla fall, nu hinner jag inte skriva mer, för nu har valparna vaknat igen å då måste en kennelmamma, ja just det, torka bajs...


Jag har hört att det finns människor som är på något som heter charterresor, ligger på stranden, dricker paraplydrinkar, bry sig om sig själv, läser en bok, inga hundar å inget bajs... men vad är en solig sandstrand mot leriga hundar och valpbajs...

Kennelmamman

PS: Nu gossar kennelmamman en hel del med valparna också, inte bara bajstorkning. I dag var valparna ute för första gången, lite kallt var det allt, men spännande också...Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela