Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Qaxa

Publicerad 2010-05-26 14:48:29 i Allmänt

Nu har vi skickat in till SKK om namnändring på Qina till Qaxa, passar betydligt bättre på damen *le*. Känns bättre att ha ett namn som vi valt å inte ägaren som lämnade tillbaka henne för att hon inte ”når upp till till våra förväntningar…” hur man nu kan se det på en 9 veckors valp som man haft en vecka? Slutar man någonsin att bli förvånad över folks beteende? Nåja, det var bra att hon kom tillbaka så snabbt, då är ingen skada skedd.


Qaxa har sovit fint i sin bur två nätter i rad till veckarklockan ringt, nu sover hon också. Hon har ”hjälpt” mig sätta potatis… hm, hur lätt är det med en mallevalp i släptåg??  Antingen grävde hon stora gropar eller också hängde hon mig i kläderna… Efter mycket om och men vann jag och potatisarna är i jorden, så länge det varar… *suck* Tänkte ta lite kort på grävaren, men batteriet var slut, så det får bli en annan gång! Pilutta tycker att det är roligt med en lekkompis (för det mesta) och vart mycket förvånad över sig själv när hon skulle fostra henne när vi låg i soffan. Phila sa till Qaxa  när Qaxa klev på henne, och såg mycket förvånad ut när Qaxa lydde, lilla gullungen! Nadja mår bättre, men är fortfarande lite hängig. Ullis börjar bli skruttig, men det kan man väl få vara när man snart är elva år? Hon får hänga med så länge hon orkar och har lust till livet! Så nu har alltså familjen Karlsson 5 mallenutter… outgrundliga är som sagt en uppfödares vägar. Bara ett problem (eller ett av många…) vi får inte plats i en bil…


På lördag bär det av för tävling med Oska, känns så där med tanke på hur lite vi tränat, men det får gå som det går, det ska bli kul att träffa alla andra som tävlar. Får dessutom träffa Quta och Qalle, å det är ju jättekul!


Nu ska jag umgås lite med dottern som är så gullig och hjälper mig med alla hundar denna vecka när husse är i Sundsvall och dömer NM å går på middagar, men vad är en middag på restaurang mot 5 skitiga mallar i regnet…


Ha det gott!

Kennelmamman

Valp hemma igen

Publicerad 2010-05-24 21:43:31 i Allmänt

Ja, outgrundliga är uppfödarens vägar… Nu är Qina tillbaka, hon blev jätteglad att se oss! I kväll har vi varit på klubben och Qina charmade alla! När vi fikade satt Qina i dotterns knä, där somnade hon med frambenen och huvudet på bordet, snacka om att kunna koppla av! Qina har fastnat ordentligt i husses hjärta, så det är stor chans eller (risk … beroende på hur man ser det) att hon blir kvar i Spethult, nu ska hon få ta det lugnt och landa här hemma i alla fall så får vi se hur det blir. Alla andra valparna mår i alla fall bra och deras hussar och mattar är nöjda och glada över sina valpar, en sa att ”hon är en terrorist, men en charmig terrorist” det är väl så det ska va!


Nadja mår inte bra, blir så lessen, hoppas verkligen att hon kryar på sig!


Nu ska vi se om det blir något sova i natt, men vi har övat på att sova i bur och det klarade Qina fint, så det borde funka i natt också, bredvid husse ;)!


Ha det gott!

Kennelmamman

Nu är det tomt…

Publicerad 2010-05-16 15:50:18 i Allmänt

 

För nu har alla valparna åkt hem. Känns jättekonstigt, men de vuxna hundarna blir nog lite glada, för nu blir det lite mer tid till dem! Har börjat städa undan i valprummet, men det är ledsamt och tomt, men som sagt det är ett fasligt jobb att ha en kull valpar! Nu hoppas jag att alla valparna utvecklas till bra och friska små mallegatorer, så att de nya hussarna och mattarna får vad de förväntar sig! Får träffa de flesta på kennellägret i sommar, det ska bli jättekul att så många kommer! Nu ska jag ta tag i städning och tvätt (mycket tvätt blir det…)


 Bild från igår

Ha det gott, å en speciell hälsning till alla små bebisar!

Kennelmamman

Tomt

Publicerad 2010-05-15 19:51:17 i Allmänt

Nu är det tomt i Spethult, bara två valpar kvar som åker i morgon. Vi har firat lite födelsedag och jag har haft mina föräldrar och mina barn nere. Det blir så vansinnigt tomt när de åker hem, saknar dem så redan!! Quick och Qina som är kvar (blir hämtade i morgon) har varit med och firat födelsedag och varit på äventyr ute. De behöver inte vara i ”fängelset” (valplådan) längre, utan är mest ute med våra fyra vuxna hundar och oss eller i valprummet. Betydligt lättare att bara ha två, än åtta om man vill ha dem med i vardagen… Men som sagt, imorgon blir det ännu tommare, för då åker de hem. Blandade känslor!! Kommer att sakna dem otroligt, samtidigt som det blir lite skönt, de förstör ju en hel del… Å så är det ju ett fasligt passande och städande hela tiden…

 
Qina

Nu ska jag passa på att gosa ordentligt!

 

Ha det gott!

Kennelmamman

Det minskar

Publicerad 2010-05-11 18:22:02 i Allmänt

I valplådan, Qurry, Quta och Qurry har åkt hem med nya hussar och mattar, torsdag åker två, en på fredag och de två sista åker på söndag. Sen blir det tomt, har ju behållit en valp från tidigare kullar, så det har aldrig blivit helt tomt när valparna åkt hem. Nu kommer det att bli mycket tomt, men i ärlighetens namn ganska skönt också. Det är en hel del pyssel med en valpkull, det mesta är trevligt, men det finns en del mindre mysiga dela också… Men visst kommer de bli tomt utan de små liven, men jag är övertygad om att de kommer få det jättebra i sina nya hem!

 

Här kommer en bild på lilla Qurre innan han åkte!

 

Ha det gott!

Kennelmamman

 

När du tittar på dina båda tassar, behöver du bara bestämma dig för vilken som är den högra, sedan kan du vara säker på att den andra är den vänstra.
Källa: 
Nalle Puh

Det som inte fick hända

Publicerad 2010-05-08 14:46:51 i Allmänt

Lugn, inget har hänt någon av valparna, däremot var Pilutta och jag och tävlade akl idag. Å schäfertiken bredvid henne på platsliggningen går upp och hoppar på Pila. Pila reser sig och gör ett gruff, men svarar inte upp på slagsmålsinviten. När schäfern är omhändertagen sätter sig Phila på den platsen hon skulle ha legat. Vi fick ju lägga om, men jag HATAR sådana situationer, kan ju inte påstå att jag var i harmoni när vi skulle gå lydnaden direkt…(skakade som ett asplöv) med tanke på omständigheterna är jag jättenöjd med Philas uppförande och prestationer, trots att vi missade uppflyttning, det är inte så viktigt idag, huvudsaken att hunden inte tog skada av incidenten. Vi tar nya tag!

 

Valparna växer och frodas och jag får fler och fler blåmärken och sår på armar och ben… Häromdagen hoppade en av valparna upp och bet mig ordentligt i rumpan när jag torkade bajs (det finns ju lite att bita i…) så nu har jag ett stort blåmärke där också. En av tikarna tar sig ur valplådan hela tiden, ingen idé att sätta in henne där längre, hon bor utanför i sällskap av någon av de andra valparna.

 
Qina

Qalle

Quick

Quta

Quris

Qurry

Qurre

Lite bilder på var och an av valparna (kvalitén på vissa är väl sådär…) inte så lätt att få bra bilder längre, de små liven är ju inte direkt stilla…

Ha det gott!

Kennelmamman

 

När du trillar ner på någon räcker det inte att säga att du inte kunde hjälpa det, när allt kommer omkring kunde han förmodligen inte heller hjälpa att han hamnade under dig.
Källa: Nalle Puh

Godkänd besiktning…

Publicerad 2010-05-06 20:00:09 i Allmänt

 

 

Inga nya bilder idag, har stulit en som Josefine har tagit på hela gänget.

 

Tiden räcker inte till, å jag är sååå trött just nu, tempo hela tiden och inte hinner man med allt som ska göras. Men det är väl ingen annan som lär putsa mina fönster och göra allt som behöver göras hemma, så det får helt enkelt vänta till ”barna” har åkt till sina nya hem. Måste passa på att vara med de små liven så mycket det bara går, om en vecka åker de. Har prövat att ha halsband på några av valparna, det var inte populärt… I kväll har vi varit hos veterinären och besiktigat, vaccinerat och id-märkt alla valpar. Det gick bra och alla var ok på allt! Jag åkte hem med valparna, medan mannen var kvar och tränade… hm. Huvudet vill ut och träna, Pilutta vill ut och träna men kroppen skriker att den vill sitta i soffan och vila, få se vilken som vinner…

 

Ha det gott!

Kennelmamman

Dagens bilder

Publicerad 2010-05-02 15:16:13 i Allmänt

 

 
Qurry

Qvittramamma Leah


Lägger in lite bilder från dagens grönbete innan nästa valptittarbesök kommer. Idag har solen skinit på oss, nu är det vår på riktigt!!

 

Ha det gott!

Kennelmamman

Grönbete

Publicerad 2010-05-01 18:44:08 i Allmänt

 

Idag har alla valparna varit på grönbete, full rulle på stora gräsmattan, nu ligger de här i valplådan trötta och nöjda. Annars lunkar livet på, besök (idag har vi haft besök av Leas ”mamma”, gissa om hon blev glad?), göra rent valplådan, ge valpar mat, gosa med valpar, ta hand om vuxna hundar osv osv

 
Quta

Quick

Qalle flirtar

Qurre

Vi har tränat lite och det är så nyttigt för både Pilutta och mig att någon utomstående tittar på och granskar oss på lydnaden, tränar adlelses för mycket själv. Jag tycker bäst om att träna lydnad själv (går bäst då, *asg*) Jag tycker fortfarande det är lite jobbigt när man blir ”granskad” efter 36 år på lydnadsplanen (hm, kan det vara möjligt, är ju bara 29 ;)) men det är nyttig, måste göra det oftare! Det går bättre när jag tävlar, då infinner sig en helt annan känsla hos mig, är inte det konstigt?

 

Ha det gott!

Kennelmamman

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela