Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Katten Obama

Publicerad 2009-09-30 17:37:26 i Allmänt

Har införskaffat en till katt. Vi har så mycket råttor i Brygghuset, så jag tänkte att en till katt är lämpligt (mannen är jätteglad *not*) Sagt och gjort, en kvinna på jobbet hade en 6 månaders katt som heter Obama (ja, han är svart…) som hon ville bli av med, enligt henne var han jättesocial och trevlig. Så jag tog hem honom i måndags, men så speciellt social kan jag inte påstå att han är, livrädd snarare. Nåja, det tar kanske tid för honom att vänja sig, ja menar familjen Karlsson är ju inte känd för att ha det lugnt och sansat hemma… Få se om han blir omdöpt eller om han får heta Obama ha ha.

Idag har det blivit spår och lydnad igen, spåret går framåt och idag blev det två vinklar i skog, idag tog hon dem riktigt fint (hon har haft problem vid vinklarna, spåret bara försvinner… *suck*) men i dag funkade det fint. På hårt underlag är hon grym i spåret nu. Nästa fas i stegringsplanen blir att liggtiden blir längre, har bara haft spår som är ca 20 min.  I lydnaden går det också framåt, fria följet funkar fint nu, visst kan hon släppa lite ibland, men sluter sen fint upp igen. Blev lite sugen på att tävla akl i höst, men ska vänta till våren, det sitter inte riktigt än.

Till helgen blir det att åka ”hem” igen. Ska upp och fira styvfar och båda mina barn som alla fyller eller har fyllt år i veckan. Pelle passar på att tävla på gamla hemmaklubben, håll tummarna! Nu ska mannen och jag gå på BIO och se Sommaren med Göran.

Ha det gott!

Kennelmamman

PS: det blir nog smått hos Foggens igen, men tänker inte avslöja något ännu…

1 år å uppfl akl!!

Publicerad 2009-09-26 16:41:26 i Allmänt


I dag fyller de tre P:arna ett år! Stort grattis till er och extra grattis till Anders och Phoenix som blev uppflyttade ur appellen på 1 årsdagen!! 273,5 p och en andra placering!! Vi var i Mjölby och hejade! Efter det var vi på Bondemarknad i Karlsborg, såg vallhundsuppvisningen, blir så sugen, det är så kul att valla. Men då får jag nog byta till kelpie igen, tänker INTE pröva med mallenutterna, vill gärna attt fåren ska vara hela...

Ha det gott!

Kennelmamman

PS: Ja, jag vet att jag måste sätta in nya bilder på P:arnas sida...tid!!

mer från SM

Publicerad 2009-09-21 19:03:33 i Allmänt

Så, här kommer en lite längre rapport från helgen. Är lite mör idag faktiskt, det är bara att inse att man inte är 25 längre, hm…


Åkte som sagt till Norrköping i fredags kväll efter jobbet, SM:et var väldigt bra anordnat med gångavstånd till arena, bankett och boende. Vi bodde i husvagnen så fick den komma ut lite också. Så till tävlingen då, ja som sagt mannen började inte så bra med ett dåligt sök. Jättetråkigt när hon kan gå så fint. Ironiskt nog markerade hon föremålet i söket som hon haft problem med tidigare men missade massor av poäng i söket när hon missade en figge och klibbade vid husse. Efter söket fick de lite revansch då lydnaden gick riktigt fint, näst bästa lydnaden hade de och det är riktigt kul när det är den som inte riktigt har funkat tidigare. På skyddset kom Oskas gamla ”problem” igen. Lämnade på bevakningen, *morr*, men men det är faktiskt bara hundar och hur ofta kan man träna under SM liknande former. Det var massor av publik, det mesta jag sett på ett polis SM tror jag, kul. Korgarbetet gick riktigt bra, figgen kom efteråt och sa att Oska hade det klart bästa överfallet i korg, kul att höra. Något som också var kul var att det funkar i ärmen igen efter borttagningen av de trasiga tänderna, riktigt fina angrepp hade hon. Men som sagt för att ligga i toppstriden med dåliga poäng i söket har man inte råd att missa i skyddset, så det slutade på en 13:e placering. För Nappe däremot gick skyddset riktigt fint, han höll ihop bra på skyddset (det tog bara 7 år… he he) Hade de bara haft platsliggningen med, då ni… Stort Grattis till Ronny och Lei-Anns Besk som vann! Två Turebarn på pallen!


Oska och husse på g...

Nappe är glad, men husse...? Nervös??

Philafila har miljötränat och blev mycket trött av det. Hann också med att lägga ett spår till henne på gräset bland alla husvagnar och hundar, det gick kanon! Nu jä… verkar polletten ramlat ner ordentligt, så jä… kul!


Philafila är lite trött...

Onja hade också lite småmissar i sitt SM, men som sagt det är bara hundar och jag är mycket stolt över alla ”mina barn”.

Så till något mycket sorligt, fick ett sms (extra tråkigt att få det på ett sms) i veckan där det stod att Ojja var i himlen, lilla härliga Ojja som var glad med hela kroppen, sov gott stumpan!

På lördag fyller P:arna år, då ska lilleman tävla akl, håll tummarna. Det är inte klokt vad tiden går! Kanske, kanske blir det smått hos Foggens igen, vi får se…


Ha det gott!

Kennelmamman

polis SM

Publicerad 2009-09-21 06:50:47 i Allmänt

Massor av Grattis till Nappe som kom 3.a på polis hunds SM!!
Mer info om ett jättetrevligt SM kommer senare, härligt väder, massor av trevliga människor och en mycket trevlig bankett med massor av dans!! Hinner inte skriva mer nu på morgonen! Mannen kom på 13 plats, lite besviken är han allt, missade i söket... hm nåja, skriver mer senare!

ha det gott!

kennelmamman

Nu ska det funka..

Publicerad 2009-09-14 15:46:23 i Allmänt

Ett tag trodde jag att jag var alldeles övergiven här i Spethult, att alla vänner och bekanta hade övergivit mig *asg*, men så insåg jag att det var kommentarerna i bloggen som inte gick att skriva i! Vilken tur, då kanske man har lite vänner iaf, *le*.


 Idag har jag spårat med Philafila igen, å jag är så lycklig!! Nu äntligen är det drag under galoscherna, riktigt fin fint spårar hon, som en dammsugare!! Hurra!! Söket i går gick också bra, nu är hon tillbaka från ”komaland”! Efter höftledsröntgen blir det kastrering om allt är ok!!


 I helgen ska vi hålla tummarna så att de blir blå, för Nappe och Oska i polis SM och Onja i försvarsmaktshund SM. Jag åker till Norrköping på fredag eller lördag, å på lördag är det bankett!


 I dag blir det ingen soffa, utan i kväll blir det till att åka till klubben för lydnadsträning!


Ha det gott!

Kennelmamman

 

Blogga eller inte blogga…

Publicerad 2009-09-12 09:15:54 i Allmänt

Är lite ambivalent i den frågan, kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska fortsätta. Att blogga är för mig ett sätt att låta mina nära och kära ”ha koll” på vad som händer här i Spethult, dessutom gör det hemsidan levande tycker jag. Men finns det verkligen något intresse för dig där ute att läsa om vår vardag?

Nåja, här kommer lite rapport om vad som händer i metropolen tills vidare i alla fall. Har fortsatt lagt grusspår till Philafila, funkar riktigt bra faktiskt, problemet är att hitta bra grusplaner som räcker till. Vill att spåret och söket ska funka så att jag kan tävla i det, skyddset är jag tveksam till då jag är osäker på om hennes tänder gör att hon blir ”svag” i bettet. Inte så konstigt. Enligt malletandläkaren kan man göra en brygga om hon blir bra i skyddset och är påverkad av tänderna. Nu är det den där frågan om huruvida det är tänderna som gör bettet, eller om det är mentaliteten som gör bettet? (ja jag vet att hon är ung och i löp och skendräktighet, jag ska ge henne tid *suck*) Hm… det där med hönan och ägget du vet, vilket kom först? Får avvakta lite och se vad som händer. Det är ju inte gratis att fixa tänderna, för försäkringen täcker inte, det är väl konstigt. Om en hund har ont i ett ben då täcker försäkringen detta, men gäller det tänderna som hunden måste ha för att äta, då gäller den inte??

I går var vi ute i skogen mannen hundarna och jag, en underbar eftermiddag när man är slut efter en veckas jobb, då är det härligt att bara gå och flanera i skogen och leta svamp och hundarna får springa av sig. Två timmar i skogen med fika och påsarna fulla av gula godingar gör mumma för själen!

(här skulle det vara ett kort på massor av "gulingar", men det gick inte att sätta in *morr*.)

Nu ska jag ge mig ut och spåra grusspår (ja, inte jag då utan hunden *le*), kom på att det finns en stor
grusparkering i Tibro, måste dit innan ”svenne” går på Minizoo.

Dagens citat kommer från Groucho Marx.
”Trassla inte till saken genom att komma dragande med fakta”

Ha det gott!
kennelmamman

september!!

Publicerad 2009-09-07 15:36:03 i Allmänt

Å vad skönt att ha en ledig dag! I dag har jag varit i skogen och plockat svamp och blåbär, härligt med september när man kan förena nytta med nöje (gå på promenad och plocka diverse ätbara ting).

Har varit ”hemma” i helgen, träffat föräldrar och barn. Saknar dem, men saknar inte tempot i Stockholm! Passade på att lägga lite grusspår till popcornhjärnan, gick så där… Nåja, la ett i blåbärsskogen idag också, glömde bort att jag inte skulle det (hon älskar blåbär och äter massor, i spåret… hm) fast i dag gick det faktiskt hyfsat iaf. Kanske börjar hon bli stor… Hade bara Phila med mig, nyttigt för henne att vara med själv!

Fick för mig att jag skulle göra äppelvin, letade recept på nätet men det var massor av konstigheter i recepten, är det någon som har ett enkelt recept för en nybörjare??

I kväll ska vi träna lydnad, om jag orkar är lite hängig faktiskt, funderar, soffan eller appellplanen…

Ha det gott!

Kennelmamman

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela