Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Jaha

Publicerad 2009-05-30 20:31:33 i Allmänt

Så har man tävlat husses hund i Mjölby då. Några SM poäng blev det ju inte, men jag är faktiskt riktigt nöjd i alla fall! Många bitar som inte har funkat tidigare, funkade i dag, sen var det vissa bitar som man faktiskt kan undra hur djuren fungerar inne i lilla hjärnan. På krypet, lilla vovven kryper jättefint, men i vänstersvängen rullar hon ett varv och fortsätter sedan krypa?? Hm. Nytt moment kanske? Domarna skrattade och jag hade mycket svårt att hålla mig jag också, vad säger man, det är ju bara och skratta åt eländet. Framåtsändandet såg riktigt fint ut, inkallningen i det hade hunden aldrig hört talas om *suck* Men efter att ha koncentrerat all träningstid åt just framåtsändandet kan jag ärligt erkänna att helt moment inte körts allt för ofta... men som sagt på det stora hela har det gått riktigt bra, men det är klart att det hade suttit fint med mer poäng... Å jag kom ihåg att springa på rätt ställe, ta pinnen och ta pistolen, bara det... hm Ja, vissa kan ju skylla på att de är blonda, vad ska jag skylla på? Åldern? *asg* Mycket trevligt att träffa alla och ett stort tack till Anders, Torbjörn och Carina som sitter och åker 12 mil enkel resa för att var suporter! Det värmer!


Nu har jag faktiskt öppnat en iskall öl i min ensamhet, smakar mycket bra! Det tycker jag att jag kan vara värd efter att ha gått upp 03.45 och hållit i gång hela dagen, nu ska jag "dö" en stund i soffan, sen blir det att nanna kudden tidigt trots lördagskväll, i morgon är det sökträning!


Ha det gott!

Kennelmamman

Gräsänka

Publicerad 2009-05-27 16:07:23 i Allmänt


Oska och Phila

Nu är man gräsänka t o m söndag och har heldygnsansvar ansvaret om fyra mallenutter *suck*. Mannen åkte till Norge i dag (han ska döma Nordiska för polishundar) och gick upp 03.45, jag gick inte upp men man vaknar ju och sover inte riktigt bra, dessutom var kattvinden öppen och därinne finns massor av skor, dessa skor blev utsläpande, en efter en av lillstumpa som hade orgier i skor, hon biter inte sönder dem, men kampar och leker med dem, å inte orkade jag gå upp och ta hand om eländet heller, efter en stund tröttnade jag och låste in lilla vovven... *suck*  jo självklart somnar man till precis då ens egen klockan ringer. Så blev det rastning av hundar,  avlämnande alla fyrbeningar på mannens jobb he he... Sen till jobbet, efter jobbet var det bara att hämta hela gänget igen och bege mig ut, tänkte att jag skulle ta en långis på Kråk, det är så mysigt därute. Men ack nej, det var avstängt och de grönklädda lekte krig där. Så jag åkte en bit längre bort och gick en promenad, blev så rysligt kissnödig, precis när jag skulle dra ner brallorna ser jag ett helt gäng grönklädda i skogen som leker, även där... Ha ha, det hade sett ut om mamman sitter och pinkar och fyra mallenutter stormar in skällandes mitt i kriget. Nu blev det ju inte så, och det är jag glad för!


Har harvat framåtsändande, inkallning och kryp med Oska i veckan, det är en bit kvar men det börjar se bättre ut, då börjar skallet krångla?? Hon har skällt jättefint *suck* aldrig får man vara riktigt glad. Har inte blivit så mycket träning med popcornhjärnan, lite platsliggning å den börjar faktiskt funka *hurra*, men annars har det inte blivit mycket. Ska ta tag i det efter tävlandet med Oska. Beundrar dem som kan hålla igång och tävla flera hundar samtidigt, jag behöver fokusera mig en tävlingshund. Självklart får de andra sitt, men det blir mer "bara för att". Kom på att jag inte spårat med Oska på flera år, kanske idé att göra det i morgon, så vi har något spår i ryggen hon och jag, hm.  


Nej, nu ska jag faktiskt sätta mig med en bok, känns som hundra år sedan, ingen hundträning idag (om det inte blir senare, det vet man ju aldrig...)


Ha det gott!

Kennelmamman


Dagens citat av H B Swope har jag skrivit förut, men gör det igen då det är så bra: Jag kan inte ge någon recept på framgång, men däremot ett på misslyckande, försök vara alla till lags.

Äppelblom

Publicerad 2009-05-21 19:35:55 i Allmänt

Idag har det blivit träningsdag hela dagen. Började med söket där jag körde både Oska och Phila. Oska drog vi upp lite för att få ut henne bättre, man kan säga att hon sprang... hm. Phila gick det faktiskt inte så där kanon för idag, hon kom av sig lite och glömde bort att leta figurant när det blev för svårt och år bajs i stället *suck*, nåja bakslagen kommer, det vet jag ju, är man 7 månader så är man (med allt vad det innebär). Måste komma ihåg att hon är bebis och inte avancera så fort, svårt när det har gått så bra. Efter det körde jag igenom Oska både i lydnaden och i skyddset. Går hyfsat faktiskt, ja skyddset går mer än hyfsat, det går riktigt bra, bara jag kommer ihåg att ta pinnar och vapen... *suck* Att det ska vara så svårt...


I morgon kommer föräldrar och mina barn hit, längtar! Så det blir inte så mycket träning i helgen, får ta igen det i veckan, härligt att man kan vara ute länge på kvällarna nu, det är ju nu man ska ta vara på det härliga ljuset och alla underbara blommor. Äppelträden står i full blom, det ena är totalt översållat av blommor! Mycket vackert! Har tagit in en stor bukett med ädelsyrener, de doftar i hela nedervåningen!


Nu är det till att göra lite nytta, inte så kul, men ett måste!


Oska och Phila busar

Ha det gott!

Kennelmamman

O:arna

Publicerad 2009-05-17 19:20:40 i Allmänt

Ytterligare en O:are har blivit DM mästare, denna gången är det Onja och Gunnar som slog till och blev DM mästare i bevakning, så nu är de kvalificerade till bevaknings SM också! Stort grattis!!


Husse har tävlat i Jönköping i dag, tyvärr var det saker som inte funkade i dag. Att det ska vara så svårt att få det att funka på en och samma dag! Idag var hon på och tjafsade i skyddset *suck*Men vilka stötar! P'ån igen... Rebecka och Salsa gick det däremot mycket bra för, 694 (tror jag att det blev) med 0:a på platsen, stort grattis till er och ert första cert! Tack Jönköping för en trevlig tävling, vilka marker runt klubbstugan! Inte utan att man blir lite avis...


Jag hann lägga ett litet spår till popcornhjärnan idag också, gick galant! När ska man bli klok på de små fyrbenta? Fria följet går bättre och bättre (Jo, jag kör in fria följet först utan koppel) och nu rättar hon faktiskt in sig själv.

I morgon kommer Cola karamell och hälsar på, ska bli mycket kul att träffa henne, ja nya mamman också förstås! I helgen kommer även mina föräldrar och tjejerna ner, längtar så!!


I veckan blir det hårdträning med Oska, ska tävla henne i Mjölby om 14 dagar och efter alla kommentarer mannen har fått av mig idag, så måste jag nog träna en hel del, så att vi gör ett bättre resultat än honom... *asg*


Ha det gott!


Kennelmamman


Phoenix 7,5 mån, stilig "liten" kille

Upp och ner

Publicerad 2009-05-13 19:35:56 i Allmänt


Det är verkligen att leva som i en känslomässig bergochdalbana när man har unghund. I måndags blev det lite träning av platsliggning (hon låg säkert en minut, hurra!) och fritt följ, funkade fint. I går spårade vi och det gick också riktigt fint, två vinklar och tre föremål. Glad i hågen åkte man hem. I dag blev det ett nytt spår, inte lika glad när jag åkte hem... *suck* Ja, jag vet att det inte alltid kan gå bra... popcornhjärnan är lite spökigt nu och just på detta ställe är det förmodligen mer doft av "farliga" djur. Å andra sidan finns både lodjur och vildsvin i området, så det kan ju faktiskt ha varit det (visst är det härligt att ha något att skylla på...)Så vi skyller på dem och tar nya tag i morgon.


Har lite ångest, födelsedagen närmar sig och har man kommit upp i min aktningsfulla ålder (dvs 25, he he...) är det inget roligt att fylla år längre, bara ångest och förfall... Så därför känns det ganska skönt att det blir torsdagsträning som vanligt, på så vis kanske man kan stoppa tidens tand?...  det blir inget bita för Philafila, hon äter fortfarande Rimadyl, ingen hälta, bra bra! Men för säkerhets skull hoppar vi det i morgon, hon far omkring som en toka annars i och för sig, men det är annat. Ska träna lite lydnad, budföring och det underbara momentet platsliggning med 7månaders malleflicka innehavande popcornhjärna som registrerar allt som händer runt henne *suck*.


Har fått vikariat till i juni, skönt! Det är skönt att veta var man ska vara och mycket skönt att åka till en och samma skola. Nu ska jag jobba som specialpedagog, ska bli kul! Annars känns det inte allt för kul med studielån upp till tänderna och inget jobb, har fortfarande inte fått något från A-kassan, är inte det skandal? Tur man har en man som tjänar massor *not* så att vi kan leva på hans lön när inte vikariatslönen räcker.


Dagens citat från Claude Bernard: Det är vad vi tror att vi redan vet som hindrar oss från att lära oss nytt.


Ha det gott!
Kennelmamman

Kossor och bagageluckeloppis...

Publicerad 2009-05-10 19:40:15 i Allmänt


Har haft Stockholmsbesök i helgen, mycket trevligt!! Vi var på bagageluckeloppis i går, fyndade ett hundhalsband för 10 kr... Det är något helt nytt detta med loppis för mig, här finns det en hel del, ingen Stockholmsgrej precis, men man kan faktiskt göra fynd!


De har släppt ungkvigor häromkring och Phila var riktigt modig, stod bara och tittade på dem, annars kan de ju faktiskt vara lite läskiga när de står ett helt gäng och glor på en. Mycket duktig lite vovve! Vid lite prat så gick alla vovvarna städat och fint förbi kohagarna lösa och ingen brydde sig, bra bra!


Phila har haltat lite i helgen, får panik då (ja, hunden kanske inte behöver dö för att den haltar, men jag blir alltid rädd, vis av erfarenhet. )Mina hundar är ju inte kända för att vara friska... Nåja, det kan ju faktiskt vara så att hon gjort sig illa, det kan ju faktiskt hända... hm, de små djuren är ju inte kända för att ta det lugnt direkt. Har givit henne Rimadyl och det tog bara några timmar så började hon sträcka på sig flera gånger i bak. Förmodligen har det suttit i musklerna i bakbenet, för de var stenhårda. Nu är hon mycket bättre tack och lov, som sagt blir alltid rädd. Har tränat lite markeringar i söket idag, med risk för att vara tjatig gick det mycket bra även i dag! Körde inte så långt ut, bara på ca 20m för att inte hon skulle anstränga sig så mycket. Har tränat lite lydnad i veckan och ett spår. Annars har det blivit lite träning, bara massor av jobb! Är helt slut på kvällarna, ingen ork kvar. Ska försöka lägga lite spår i veckan i alla fall, måste hålla ångan uppe nu när det äntligen börjar gå bra! Hade med mig kameran på söket, men var tror du den låg? Ja, i bilen... jag blir så trött på mig själv!! Kom på det när alla hundar hade kört klart, *morr* Tog några på promenaden efteråt, men det är ju inte det samma...

Philafila

Uso och Nadja

Ha det gott!

Kennelmamman

DM i skydds

Publicerad 2009-05-01 22:01:30 i Allmänt

Nu har vi äntligen fått husvagnen på plats efter att vi har varit i Falköping. Pelle har tävlat och det blev ömsom vin och ömsom vatten. Lydnaden gick riktigt hyfsat idag, trots att de fick börja med den direkt på morgonen... Inget man längtar efter när man har en het hund. Trots det presterade de dagens bästa lydnad, tyvärr missade Oska slutet i spåret, så där rök 80 p. Första gången hon missar ett spår, men någon gång måste ju vara den första... Söket gick också så där, 10 på båda figgarna men bara 6:a på söket, lite hjärnsläpp från husse... uppletandet var mycket spring, bara två föremål *attans* så kom skyddset. Där presterade de ett riktigt fint skydd, 320 p! Trots 7:a på dubbeln. DM Mästare blev de också! Grattis! Ett stort grattis till Lena och Ceta som vann idag, riktigt snyggt!


Passade på att lägga ett spår till popcornhjärnan, funkade kanon idag!! Hon har börjat förstå ordet fot... platsliggningen funkar i si sådär 10 sekunder, sen tycker lilla vovven att hon legat klart *suck* Nu ligger hon här nöjd och trött, det är jobbigt att campa...


I morgon ska kycklingarna få flytta ut till hönsuset med de andra, ska spärra av en del så att de får vara ifred från de gamla.


Ha det gott!

Kennelmamman

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela