Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Upp och ner

Publicerad 2009-05-13 19:35:56 i Allmänt


Det är verkligen att leva som i en känslomässig bergochdalbana när man har unghund. I måndags blev det lite träning av platsliggning (hon låg säkert en minut, hurra!) och fritt följ, funkade fint. I går spårade vi och det gick också riktigt fint, två vinklar och tre föremål. Glad i hågen åkte man hem. I dag blev det ett nytt spår, inte lika glad när jag åkte hem... *suck* Ja, jag vet att det inte alltid kan gå bra... popcornhjärnan är lite spökigt nu och just på detta ställe är det förmodligen mer doft av "farliga" djur. Å andra sidan finns både lodjur och vildsvin i området, så det kan ju faktiskt ha varit det (visst är det härligt att ha något att skylla på...)Så vi skyller på dem och tar nya tag i morgon.


Har lite ångest, födelsedagen närmar sig och har man kommit upp i min aktningsfulla ålder (dvs 25, he he...) är det inget roligt att fylla år längre, bara ångest och förfall... Så därför känns det ganska skönt att det blir torsdagsträning som vanligt, på så vis kanske man kan stoppa tidens tand?...  det blir inget bita för Philafila, hon äter fortfarande Rimadyl, ingen hälta, bra bra! Men för säkerhets skull hoppar vi det i morgon, hon far omkring som en toka annars i och för sig, men det är annat. Ska träna lite lydnad, budföring och det underbara momentet platsliggning med 7månaders malleflicka innehavande popcornhjärna som registrerar allt som händer runt henne *suck*.


Har fått vikariat till i juni, skönt! Det är skönt att veta var man ska vara och mycket skönt att åka till en och samma skola. Nu ska jag jobba som specialpedagog, ska bli kul! Annars känns det inte allt för kul med studielån upp till tänderna och inget jobb, har fortfarande inte fått något från A-kassan, är inte det skandal? Tur man har en man som tjänar massor *not* så att vi kan leva på hans lön när inte vikariatslönen räcker.


Dagens citat från Claude Bernard: Det är vad vi tror att vi redan vet som hindrar oss från att lära oss nytt.


Ha det gott!
Kennelmamman

Kommentarer

Postat av: Carina och Olex

Publicerad 2009-05-13 21:05:24

Hej!

Ser fram emot tårta imorgon på din 25-årsdag. Se det som så att vad många som blir glada när du fyller år imorgon :-). Vi kan träna våra "popcornshjärnor" i budföring och platsliggning. De är i ungefär samma fil.

kram

Postat av: Helena Åberg

Publicerad 2009-05-13 22:01:39

Grattis i förskott!! och grattis till vikariatet - alltid något!

Är det träning på söndag?

Hoppas du får en bra födeldsedag // Helena

Postat av: Mirjam

Publicerad 2009-05-13 22:07:11

Grattis även härifrån i förskott! :)

Grattis också till vikariat, skandallöst att du fortf inte fått A-kassa dock :(!! Hoppas det snart löser sig. Studielånen är lagom roliga att betala varje månad...

Jag tycker att din lilla popcorn-hjärna låter riktigt duktig jag. Min egen har fortf problem med myror i byxorna under platsliggning, on är 2,5 och spåret kommer att landa efter löp och så, det är jag helt säker på!



Kramar

Postat av: Anna & Erik och dom fyrbenta

Publicerad 2009-05-14 10:15:10

Stort grattis till kennelmamman som fyller....år!!!



Grattis även till vikariatet!!!



Kram från oss!!!

Postat av: Carina,Alva o Philler

Publicerad 2009-05-14 13:56:17

Stort Grattis på födelsedagen:)

Känns som vi sitter i samma båt......det går upp o det går ner. Men vi har ju lite o jobba me, måste verkligen tänka till för att överhuvudtagen förstå sig på en liten del av vad som rör sig i popcornhjärnorna.



Kramar från oss

Postat av: Lena o Atte

Publicerad 2009-05-14 14:12:04

GRATTIS på födelsedagen!!!

Hoppas du får en härlig dag trots att det inte är så roligt att fylla år längre(!).

Grattis även till vikariatet, måste kännas skönt.

Hälsningar Lena och Rune

Postat av: Lena,Asic & NCeta

Publicerad 2009-05-14 21:35:42

Jättegrattis i förskott! Var lite osäker på om det var 24 eller 25!

Ja popcornhjärnor kan man ha till man är 4 år om man är en malleflicka! Mycket intressant att kolla runt på typ fåglar suck!



Ja A-kassan och F-kassan kan ju packa ihop och gå hem! För folk får ju aldrig något därifrån ändå så varför finns dom kvar! Stackars våra barn framöver!



Ha nu en god träningkväll och en underbar födelsedag

Krama

Postat av: Ingaröflocken

Publicerad 2009-05-14 22:00:30

Grattis från Ingarö också! Tror du verkligen att "popcornhjärna" växer bort? Kanske på en mallenutt, men en Bovve tror jag har det jämt :-)

Postat av: Ingaröflocken

Publicerad 2009-05-14 22:03:11

Grattis från oss också!

Växer en "popcornhjärna" bort? Kanske på en mallenutt, men på en Bovve finns den länge verkar det. :-)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela