Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Sover, käkar och växer

Publicerad 2008-09-30 11:03:11 i Allmänt


Gör de små liven, snacka om runda magar...

Det är kul att se att de redan har olika personligheter, tiken som kom sist å som vi kallar lilltiken, fast det är nog hon som är mer "normal", henne är det värdens drag i, redan när hon kom ut for hon omkring som en mask innan hinnan ännu var borta. Få se om det håller i sig.  


Idag när jag skulle väga dem, var det smått omöjligt att få henne vägd, då hon for omkring i vågskålen hela tiden, så siffrorna bara snurrade runt. Har jämfört vikterna med o:arna, dessa små köttbullar väger i snitt nästan 150g mer per valp!! Vad månne de bli av dessa?


"lilltjejen" myser med mamma

Idag har Alva varit lite mer utanför valplådan, kom med leksaker och tyckte att vi skulle leka. Kan  inte vara kul att ligga i en låda och bli utsugen hela dagarna, så idag ska vi faktiskt ta en bebispromenad hon och jag, bara en 5 minutare, så hon får komma ut lite, annars har hon bara varit ute på tomten och kissat.

Ha det gott!

Kennelmamman

Det blev bara 4

Publicerad 2008-09-27 14:41:00 i Allmänt


Två hanar och två tikar blev det. Synd att det inte blev fler, det hade varit så kul att ge de många bra valpköpare vi hade ett positivt svar om valp, tyvärr blev det för få denna gång.Alva är jätteduktig med dem och pysslar och donar, hon är trött, jag också! Det är jobbigt att föda barn... Jag har inte sovit som sagt, blir tidigt i säng för mig i kväll. I morgon fyller ena dottern år, ska ta det lugnt med bara lite fika här hemma, Alva måste få ha lugn och ro.


Ha det gott!

Kennelmamman

fyra

Publicerad 2008-09-27 09:49:56 i Allmänt

Fyra små liv har det blivit än så länge,  trodde att det bara skulle bli tre och hade ställt in mig på det när den fjärde damp ner flera timmar efter sina syskon. Får vänta och se om det blir fler. Två hanar och två  tikar är det nu. Alva är jätteduktig! Har vilat lite i valplådan under natten, sömn? Vad är det??
Ha det gott!
kennelmamman

Äntligen!

Publicerad 2008-09-26 23:32:16 i Allmänt

Nu har de första två valparna kommit! En hane och en tik, det blir till att vara uppe i natt!
Ha det gott!
Kennelmamman

Inga barn...

Publicerad 2008-09-26 14:58:07 i Allmänt


Visar en bild på en annan sötnos så länge... Greta 10 veckor


Alva har varit orolig i dag, bäddat lite och vill inte vara ensam alls, man ska sitta bredvid henne och klia hela tiden, då är hon lugn. Pelle och jag löser av varandra. Hon vill inte äta alls, i veckan har det varit lite si och så med egna maten, men köttbullar och blodpudding har slunkit ner, idag ville hon inte ha det heller.


Katten har kommit hem, jo katten Wilma försvinner alltid om sommaren, är borta på heltid och återkommer i september, så också i år. Knäppa katt!


Jag tror att det blir bebbar i natt, ja dessa små varelser har ju en förmåga att komma om natten, hm.


Nej, nu ska mannen ta över Alvaskiftet, jag ska åka på födelsedagskals en snabbis, sen måste jag hem, det kan ju bli i kväll...Ja, valpar alltså...


Ha det gott!

Kennelmamman

Inga bebbar ännu...

Publicerad 2008-09-25 20:13:34 i Allmänt

Inget är som väntans tider, inga bebisar ännu. Nu vill jag att de små liven ska komma! Idag fyller Alvas första kull 3 år, borde inte det vara en bra dag för kull nr två att komma då också?

Mer info kommer så fort det händer något på bebisfronten!
Ha det gott!
kennelmamman

Fy för städning...

Publicerad 2008-09-20 15:44:27 i Allmänt


Idag har vi hållit på hela dagen och gnott och fejat. Hur gör dem som alltid har tipp topp rent i huset? Inte kan de ha hundar inne i alla fall. Man ser så mycket mer när man ser med "lupp" ögon, något jag inte gör i vanliga fall. Städning är inte min favoritsyssla. Har i alla fall tagit en brake nu, fotade Alva lite, hon är tjockare i verkligheten, men är fortfarande busig. När jag satte ihop flyttkartonger gick hon i gång på dem och skulle börja kampa i dem.Alva funderar kanske över hur många barn hon ska få...


Kanske ingen utställnings bild, *le* men ska man ha valpar inom en vecka kanske man inte behöver vara så vacker...

Cola är på prov hos en klubbkompis, hon ska ha henne till hemvärnshund och lära henne att bli insulinhund, jag grät floder när hon åkte, men hon har det kanon hos sin nya mamma. Har stött och blött det här med omplacering länge nu, å så kom E-L och ville ha en ny hund, en tjej som jag vet vem det är och som jag vet lever för sina hundar. Klart jag saknar Cola, men jag tror att det här blir det bästa för både henne och mig, hon vill ju inte riktigt så mycket som jag vill, å med sin nya mamma får hon göra så mycket som hon vill.


Nej, nu är det slut på städrasten, nu måste vi göra slutrycket, visning på huset i morgon. Håll nu tummarna att många tycker det är fint, så vi får mycket pengar för det *le*


Ha det gott!

Kennelmamman

Snart så...

Publicerad 2008-09-16 21:39:27 i AllmäntAlva är hungrig! Tror jag det med den magen...
Nu är det inte lång tid kvar!
Ha det gott!
Kennelmamman

I det här livet är jag en kvinna.

Publicerad 2008-09-15 17:32:44 i Allmänt

Måste bara delge er denna, just nu kan jag mycket väl tänka mig att vara en björn...

I mitt nästa liv skulle jag kunna bli en björn.

När man är en björn måste man gå i ide.
Man bara sover i sex månader.
Jag skulle kunna leva med det.
Innan man går i ide måste man äta kopiösa mängder mat.
Jag skulle kunna leva med det också.

När man är en björnhona så föder man sina ungar (som är valnötsstora) i sömnen.
När man vaknar är ungarna halvt uppvuxna, gulliga, kramgoa björnungar.
Jag skulle absolut kunna leva med det.

När man är en mammabjörn vet alla att man menar allvar.
Man klappar till vem som helst som stör ens ungar.
När ungarna blir irriterande klappar man till dom med.
Jag skulle definitivt kunna leva med det.

Om man är en björn så FÖRUTSÄTTER ens partner att man vaknar med en morrning.
Han FÖRUTSÄTTER att man har håriga ben och ett överflöd av underhudsfett.

Japp, jag skall kunna bli en björn....

Full rulle...

Publicerad 2008-09-11 09:41:33 i Allmänt

Nu är det mycket...

Ska försöka skriva några rader innan det bär av till skolan. Besiktningsmannen har just varit här och besiktat vårt hus, lite skavanker var det, men i det stora hela var det ok. Skönt!

Alva på 48:e dygnet

Har stulit en bild på Alva från Carinas hemsida, hon har gått upp 4 kg och visst är det små bebisar i magen...

Vi skrev kontrakt och betalade handpenninng på nya huset i går, ska bli visning på vårat hus nästa helg. *suck* Gissa vem som måste städa *le*


Spethult, ja så heter det...*asg* Här är det i alla fall!

Får berätta mer senare!

Ha det gott!

Kennelmamman

Solen skiner INTE i Karlstad...

Publicerad 2008-09-08 14:53:39 i Allmänt

En mycket trött, stressad och sliten kennelmamma ska försöka skriva några rader om Polishunds SM i Karlstad. Om jag ska sammanfatta helgen med ett ord blir det REGN. Den lilla solen tittade fram en liten stund på fredag eftermiddag, sen var det regn, regn och regn! Vi bodde i en hyrd husvagn, jag kan säga att jag längtade till ett hotell... Nåja, trots vädret har det varit en mycket trevlig helg. Nappe som vi skulle hålla de största tummarna för presterade hyfsat, i skyddset var han lite väl busig... Jag tror att det blev en 12:plats till slut. Den grattar vi naturligtvis!

Nappe spanar in domarna...
 
Stort Grattis även till Mallekrafts Nikita som knep guld i år igen, förra året i spårhundsgruppen och i år i skyddset. Mycket trevligt och genomarbetat såg det ut!

Mallekrafts Nikita, årets Polishunds Vinnare i skyddset

På nöjesfronten har det blivit en å annan cider, å Irish Coffey, på fredagskvällen var vi 14, jo du läste rätt, 14 kaffedrickande (med lite gul vätska, socker å grädde) personer inne i vår lilla husvagn, finns det hjärterum... något slags rekord kanske? På lördagen var det den obligatoriska banketten, jo lite dans blev det allt... Å mannen då, han har man knappt sett, han dömde hela helgen...


Nu är det tiotusen andra saker att ta tag i, med allt vad som husköp/försäljning innebär. + studier, blivande valpar, barn, egna hundar som tycker att jag är jätte tråååkig just nu, men får stå ut med det.

Ha det gott!

Kennelmamman som snart blir Tibrobo

Det börjar närma sig...

Publicerad 2008-09-03 12:28:56 i Allmänt

Ja, nu börjar det närma sig, både det ena och det andra. I går var mäklaren här och värderade vårt hus det var positivt, huset var värt 4-500 000 mer än vad vi hade förväntat oss, å det är ju trevigt. Sen får vi väl se om vi får ut det priset när vi säljer. Vi har även besiktigat det nya huset, å det verkar ok, så nu blir det nog flytt.


Fick bilder på Alva idag, enligt Carina ser hon mer dräktig ut i verkligheten än på bilderna, det bådar ju gott!
Alva dräktig!?

Åker till Karlstad i morgon för att titta och heja på dem som tävlar polis SM, gå på bankett och dricka en och annan cider, håller tummarna extra mycket för Nappe! Bild på honom från förra SM!


Heja Nappe, lycka till på 2008 års polis SM!!

Nej nu måste jag ut och rasta hundar (i regnet *sur*) för att sedan åka in till stan och sätta mig på en föreläsning som handlar om bedömning *suck* har ingen lust alls, mycket annat i huvudet.

Ha det gott!

Kennelmamman

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela