Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Gott Nytt År!

Publicerad 2010-12-30 12:51:15 i Allmänt

Vi hoppas att alla våra vänner får ett riktigt gott nytt år! Själv ska jag försöka ge mig ut på tävlingsbanorna med piluttan, samt åka på lite läger 2011. Ser mycket fram emot lydnadslägret i april, piluttan och jag ska åka husvagn själva, så snön måste ha försvunnit då! Det blir även MH för Q-arna, det ska bli mycket spännande att se. Qaxa väger nu 24 kg och vi pratade med Qalle i går, han väger 30, så de har växt om mamma med råge. Det är inte klokt vad tiden går, tycker inte att det var länge sedan valparna föddes, snart är de ett år!!

 

Har börjat komma igång lite med lydnadsträning, men väldigt lite, som ni alla vet är det ju lite snö ute… suck, så det får bli köksträning och i hallen på mannens jobb. Träna lydnad och vara klädd som en michelingubbe är ingen bra kombination. Pallträningen har gett resultat på ingångar och vänstersvängar i alla fall tycker jag, och stor lycka, hon tar metallapporten!! Skam den som ger sig!

 

Har varit ute med sparken och piluttan också, kan ju undra om man har dödslängtan eller något. Hon blir helt galen och ska döda sparken, suck! Tänk om all den energin kunde infinna sig i sökskogen, kanske ska jag be mina sökkamrater att belöna med en sparkstötting eller en cykel, kan det vara något? ;)

 

Med hopp pm ett riktigt bra 2011


Kennelmamman


Fastän det är förfärligt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den, som är nästan ännu bättre.
Nalle Puh

juldagen

Publicerad 2010-12-25 14:46:26 i Allmänt

Ja, så var det juldagen då… måste ha varit snäll för tomten kom med fina presenter! Bl.a. fick jag ett par jättefina Haglöfsbyxor, det är på det berömda att jag kan stänga dem (hm, säg inget till tomten… ;))suck, så efter jul blir det till att röra sig mer. Ska köpa skidor i veckan i alla fall, mannen tyckte jag kunde pröva hans?? Nä, jag ska köpa egna och se om det går att åka med sparkdödaren (sparken är för övrigt insnöad ;))


Nä, nu blir det umgänge med barnen, de åker hem i morgon och då blir det så tomt.


Den lilla svarte f.. har ätit upp dotterns vinterskor... :(


Ha det gott och god fortsättning!

Kennelmamman

PS: Det blev en riktig gran...

Äntligen jullov

Publicerad 2010-12-22 09:02:21 i Allmänt

Å så skönt att äntligen vara ledig! Men som ni alla vet s är inte livet rättvist, jag har några veckor ledigt nu, men dessa veckor har jag jobbat in eftersom min yrkesgrupp har 45 tim arbetsvecka å således kan vara ledig lite mer än vanlig semestertjänst. Mannen däremot jobbar som vanligt och har längre julledighet än mig… som sagt har man krusiduller på kläderna och jobbar i statens tjänst och inte är purung, ja då har man många semesterdagar… ;)


Ledigheten hade jag sett fram emot för att träffa nära och kära men också för att träna hund. Det där med att träna hund går inte så bra. Helt insnöade och svinkallt ute L. Det blir umgänge och promenader som gäller istället. Vovvarna håller inte riktigt med, speciellt de unga… piluttan kan i alla fall snurra på pallen nu och fjärren sitter också om än på nära håll, man får slipa på det som går att träna inne, men jag hade ju tänkt spåra, vem hade trott att det skulle bli en vargavinter till, suck.Nu är det umgänge med barnen som gäller, alla tre är nere och det är så mysigt, idag ska vi se om vi kan komma överens om huruvida vi ska damma av plastgranen eller pulsa i djup snö för att hämta en riktig (ja, vi får ta en!)


En riktigt GOD JUL önskar

Kennelmamman

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela