Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Provsvar, kurs och värme

Publicerad 2007-08-10 11:02:31 i Allmänt

 

Nu är det slut på läger för i år *snyft* Nu är det bara vardag, tidiga mornar och mörker att vänta. Nåja, jag tycker faktiskt om hösten, friskheten i skogen och bor man nära fritidsbåtshamn som vi gör, betyder hösten även att man får vara ifred från fulla semesterfirande icke ansvarstagande hundägare och det är skönt. Nu kan man gå i skogen i lugn och ro igen, utan att träffa på andra.

 

Fick provsvaren på Cola, ingen ehrlichia, borrelia eller annat, två tusen kronor fattigare, men jag tycker fortfarande att Cola är trött. Det är väl kanske helt enkelt så att hon går ner sig ordentligt efter löp. *morr* .

 

Cola och jag kom hem från lydnadskurs hos Svartbergs där vi varit i två dagar, självklart var det 28 grader varmt då man ska köra lydnad med en värmekänslig hund *morr igen*. Inte så mycket nytt under solen, jag kan bara konstatera att det är mycket nyttigt att ha helt utomstående som ser vad man har för fuffens för sig när man tränar hund. Fick bekräftat de tankar jag haft om Cola och hennes sätt att vara. Hon är ingen typisk malle, men har sina kvalitéer än då, hon svarade bra på traslekar och extern belöning, så nu ska vi gå vidare på det. Kenth gjorde en liknelse, Cola har ett allt för fint bordsskick, hon äter fint vid bordet med kniv och gaffel, hon skulle behöva slafsa i sig maten utan bestick! Så vi ska träna på tvärt om träning, nu ska hon få bär sig åt och vi ska träna med osociala belöningar eftersom hon vill vara så mycket till lags. Ja, vi har alla olika problem *le*

Nu är det jobb som väntar, ska jobba till 23 *snyft*, inte kul, jag vill ut och praktisera alla tankar och träna hund!

Ha det gott!

Kennelmamman

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2007-08-10 11:25:23

Testar att kommentera bara...

Postat av: Christer

Publicerad 2007-08-11 12:59:03

Hej,
Tänkte att du skulle få en "skarp" kommentar också.
Usch ja den värmen. Det är nästan så man börjar längta efter riktig höst med ca 10 grader. Var på klubben imorse vid 8 med Acke, man får tidiga vanor som valpägare :-), och nästan inget funkade. Men det är klart, om en malle är känslig, hur är det då med en bovve?
Har helt glömt bort att du och jag har lite ouppklarade bokaffärer, försöker fixa nästa gång vi ses
/Christer

Postat av: Anonym

Publicerad 2007-08-12 21:39:24

test

Postat av: Anna & Vackra nellansnällan

Publicerad 2007-08-13 08:36:12

Nu har Erik fixat så att jag kan kommentera din blogg :)
Ha det så ses vi i eftermiddag.
Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela