Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Läger, läger och parning

Publicerad 2008-07-14 15:04:28 i Allmänt

Nu är vi hemkomna från vårt och Mallekrafts läger. Både två och fyrbenta är lite möra, mest de tvåbenta. De fyrbenta blev glada över att komma hem, särskilt prinsessan. Jag är lite kluven till hemkomsten, visst är det skönt att komma hem till egen säng, men samtidigt känns det tomt när det är slut med den intensiva hundträningen och de trevliga träningskamraterna, samt den trevliga samvaron på kvällarna. Vi är ju inte så många i detta avlånga land som är så "galna" att de vill träna hund i ur och skur, så det är så trevligt när man träffar likasinnade.


Vårt egna läger avlöpte som vanligt bra, i år var det tävlingar i Karlsborgs BK både fredag, lördag och söndag, vilket både var kul men det gjorde också att lägret blev lite splittrat. Ulrika och Orka visade att formen är fin fin inför SM, de tog ytterligare ett cert på 605 p med vinst i stekande hetta!
Duktiga Orka
STORT GRATTIS till er, igen! Erik och Ojja debuterade i elitspåret med fina certpoäng, grattis även till er! Själv debuterade Cola och jag i hkl sök på söndagen i hällande regn! Prinsessan var alldeles för trött och vi gjorde den mest bedrövliga lydnaden vi någonsin har presterat. Uppletandet gick bra, söket gick otroligt bra de första 150 m, sen kom det farliga stubbmonster som just brukar bo i Karlsborg, dessa monster gjorde så att prinsessan inte tordes gå ut, så vi fick bryta *suck*. Ja, så kan det gå...


Några av deltagarna på årets läger äter och...

Annars gick allt bra på lägret, det obligatoriska uppletandet genomfördes också (hade glömt kameran på, så batteriet var slut *sur*, så tyvärr inga bilder därifrån) Kennelpappan och urmamman Ullis hade lite skilda meningar om det där med att komma in med föremål som hunden hittat i rutan. Ullis kastade sig självklart över ett stort rökt märgben, vägrade komma till hussen när han ropade, så han fick helt sonika gå ut i rutan, sätta på koppel och släpa hunden därifrån *fniss*, uppskattades mycket av oss som stod bredvid, inte lika populärt tyckte hussen, he he. Quatro upprepade sig från i fjol, hämtade en ölburk som han sedan maskerade totalt, Nappe däremot bar in den till husse så fint. Busis hittade ett smultronvin som visade sig vara det äckligaste man kan dricka. Detta vin vandrade vidare till Mallekrafts läger, ingen tyckte om det där heller... Ojja hittade som vanligt sin mjukisfrisbee, inget foggensuppletande utan den tycker hon.


Ja, man kan ju ha skyddsärmen var man vill...


Vi hade ett brake måndag och tisdag mellan lägren där vi turistade oss på Göta kanal med mina föräldrar, riktigt mysigt, även om det tog lite lång tid för en sån som mig som har svårt att sitta still.


Mallekraftslägret började på onsdagen, även detta mycket trevligt! Tyvärr inga bilder därifrån, det blir inte så bra bilder med en ensam kamera på rummet (att det ska vara så svårt att komma ihåg att ta med den...)


Nu är det lite pyssel på huset som gäller, vi ska åka och köpa lister till hallen, vi renoverade den för tre år sedan, men inga taklister kom upp, nu ska det ske! Känns tomt att inte träna hund, men idag blir det ingen träning, tror både hundar och vi behöver ta en paus.


På fredag bär det av till Göteborg för parning, håll nu tummarna för att allt går bra. Ska bli så spännande!


Ha det gott!

Kennelmamman

Kommentarer

Postat av: Anna

Publicerad 2008-07-14 15:28:24

Ha ha till Kennelpappans stora förtret så finns det faktiskt förevigat på bild när han får gå ut och hämta Ullanbullan :) Den kommer med mailen!!!



Kram kram

Postat av: Lena,Asic & NCeta

Publicerad 2008-07-14 21:51:53

Fasen va man saknar erat läger:( Hoppas man får deltaga nästa år trots att man hoppade över ett:)



Tur är väl att vi har Lindjax kvar och det är det sista för sommaren. 2 st fattar du LägerLena är inte sig själv:)



Skall bli jättekul men Alva parningen, kommer lusläsa bloggen! Asic är så stolt så:) Ceta bryr sig nog inte så mycket:))



Kan vara skönt att släppa tränadet några dagar även om det är skitsvårt.

Ha nu en fortsatt trevlig sommar

Kram

Lena

Postat av: Martti

Publicerad 2008-07-24 17:55:29

Som stolt förare till Nappe så vill han givetvis tacka sin husse med en god kall dryck.

Tack så väldigt mycket för denna gång och vi ses till nästa läger.

Ps formen är på uppåtgående inför kommande mästerskap i höst.

Ds

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela