Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

sommartid

Publicerad 2010-03-28 15:50:19 i Allmänt

Idag har vi vägt valparna, det skiljer bara lite drygt 100 g på den minsta och den största.  Leah väljer att vara mer och mer med oss. Hon har inte lika bråttom in längre när hon varit ute, hon känner väl att valparna klarar sig lite längre nu.

Nu börjar det bli fullt i bia-bädden!


Idag var det sök på agendan, tyvärr var vi inte så många idag. Det är svårt att få någon kvalitet på träningen när man är för få personer i gruppen. Det är nackdelen med söket, att man är så beroende av andra. Men å andra sidan är det ju trevligt med det sociala i söket också, så man får väl göra det bästa av situationen när en del av sökkamraterna inte dyker upp. Tragglar vidare med den fasta rullen, att det ska vara så svårt *suck*. Har sagt det förut och säger det igen, inte lätt när lilla hunden har nalle puh-hjärna… Det är konstigt med henne, en del saker lär hon sig hur lätt som helst, men andra är tydligen mycket svårt. Det är väl det som är utmaningen med att träna hund...


Nu börjar vardagsrummet bli klart, idag blev det golvlister som jag ska måla i morgon, sen väntar vi bara på elektrikern så är allt klart. Å vad det är skönt! Är så trött på att renovera och måla! Jag vill gosa med valparna istället, mycket roligare!


Med tanke på att det varit lite struligt på jobbet i veckan är det mycket skönt att ha påsklov i veckan, tjejerna kommer ner över påsk å det ska bli så mysigt. Tror inte den yngsta dottern vill sova inne hos valparna denna gång, hm. Följande visa ord ”stal” jag av en vän på facebook.


En gammal indianhövding satt och pratade med sin sonson. Han sörjde djupt en tragedi som inträffat i familjen. ”Jag känner att jag har två vargar som kämpar mot varandra i mitt hjärta. En av dem är våldsam, hatisk och hämndlysten. Den andra är kärleksfull, förlåtande och medkännande.”Sonsonen frågade: ”Vilken varg kommer att vinna farfar?” ”Den jag matar”


Så sant som det är sagt, det är lätt att bli bitter och hatisk när någon varit dum mot en, men vi vet ju att det bara tar en massa energi från oss!


Ha det gott!

Kennelmamman

Kommentarer

Postat av: Gunilla

Publicerad 2010-03-28 21:02:27

"Bara" att vänta på elektrikern! hihi. Vi har bara väntat sen vi flyttade in 2001. Eije hälsar och viftar med kryckorna.

Kram och Glad påsk till er!

eije och gunilla

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela