Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

KM, spårpollett och hammock

Publicerad 2009-03-21 19:07:44 i Allmänt


Idag har det varit lydnads KM på vår nya klubb, ställde upp med Nadja mest på skoj, å gick å vann! Ganska bra jobbat med tanke på att vi inte tränat ordentlig lydnad på flera år. Linförigheten var inte så mycket att hurra över, men annars tyckte jag att hon skötte sig fint. Hennes stående och läggande har alltid varit hennes paradnummer och var så också idag.  Tydligen ska de tre som kom först tävla DM (lag) på valborg och då ska två av ekipagen tävla tvåan! Den lilla vovven som kom tvåa idag är bara 11 månader, så det blir vi andra som åker på det. Har ju aldrig kört den nya tvåan med Nadja, så vi får träna in rutan nu... *suck* Nåja, det kan vara trevligt att representera sin nya klubb, tyvärr bor det en liten tävlingsdjävul i mig, så här ska tränas... he he.


Det andra braiga i dag var att sporpolletten ramlade ner hos lillstumpa!! JIPPI!! Har ju inte spårat något på ett bra tag p g a snön, men nu är den i princip borta så både i går och idag har det lagts spår. Har fnulat mycket över hur jag ska få "ärthjärnan" att hålla fokus hela spåret och visa intresse för att fortsätta när vissa avbrott, så som harbajs, farliga stubbar, fåglar m m avbryter koncentrationen hos damen. Idag hittade jag den knappen!! HURRA!! I morgon blir det fler spår och så ska det tränas sök förstås! Såg Phoenix spåra på gärde idag, ca 1 timmes spår. Mycket bra!! Kul att se, han är mer balanserad och fokuserad än sin syster. Men vi kommer nog i fatt snart, vänta bara...


Väl hemma monterades hammocken ihop och ställdes ut, det är ett säkert vårtecken, även om det är för kallt att sitta i den ännu, kommer den ut ur uterummet så att vi kan använda det. Har både fikat och ätit middag där! Mysigt, mysigt! Köpte penséer och påskliljor och satte i  kruka där i går, idag har påskliljorna slagit ut!! DET ÄR VÅR!


Dottern åkte hem i torsdags, det är så tomt. Vi hade det mycket mysigt!! Har fikat massor, så nu är det nyttigheter som gäller ett tag, hm...


Ha det gott!

Kennelmamman


Dagens citat kommer från Langston Hughes
 Håll fast drömmarna, för om drömmarna dör är livet som en skadad, vinskjuten fågel som inte kan flyga.

Kommentarer

Postat av: Ruuttan!!

Publicerad 2009-03-22 01:08:29

Ruuttan ett kommando som övriga icke hundfolk, måste tycka låter väldigt udda:)! Grattis hurra hurra! Jätte roligt för er:)! Lycka till nu!

Postat av: Carina och Olex

Publicerad 2009-03-22 17:54:33

Men vad kul för dig och Nadja, grattiskramar!

Roligt att lilla Philas polett också trillat ner när det gäller spåret. Hon är så härlig och tycker livet är så kul och man blir glad av att se henne. Kul att brorsan är så duktig i spåret, han var jätteduktig på bitövningarna också.

Har precis kommit hem från Skåne och Olex blev jätteglad :-)Vi ses, kram Carina

Postat av: Carina

Publicerad 2009-03-24 10:52:37

Stort Grattis till KM-vinst, inte illa!

Philler har idag stulit ett rör m treo!!

hon fick dock inte i sig så många, men

hon lär väll inte ha ont någon stans

i dag i allafall!!??

Ha det gott

Kram från oss

Postat av: rebecca&salsa&chapman

Publicerad 2009-03-25 23:09:32

grattis Kerstin! Den där rrrruutan e ganska kul;)

Behöver du nån som sitter i hammocken och blir bjuden på fika så vet du vart jag finns s kram på er!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela