Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Felåkningar, tänder och foundation

Publicerad 2009-03-17 19:50:10 i Allmänt

Nu har vi (den yngsta dottern är här några dagar så jag fick sällskap, mycket trevligt!) äntligen kommit från Norsholm efter diverse strapatser. Först körde jag fel, när vi hittat rätt och lämnat Phila skulle vi åka iväg till Norrköping för att handla foundation till dottern (Mycket viktigt när man snart är 17...) nåja vi körde en hel del fel i Norrköping och när vi äntligen hittade rätt affär, då ringer Norsholm och säger att Phila är vaken och kan hämtas. Så vi åker och hämtar lillstumpa och åker förbi Linköping på vägen hem för att köpa den otroligt viktiga foundationen, ja och som sagt, vi körde fel igen... när vi hittade ett parkeringshus i anslutning till de rätta affärerna körde vi in i det, följde helt enkelt efter en bil som stod före oss. Väl inne insåg vi att alla p- platser var hyrda och skulle åka ut. Låst grind!! Vi hade åkt in i ett privat garage, som tur var kom det en snäll man och öppnade åt oss! Vi hittade det rätta märket och begav oss hemåt. Satte på GPS:en och började åka, hm Vadstena?? Är det rätt håll? Ringer till mannen och frågar, nej det är det självklart inte! Ställer in det jä...a  gps:en igen, denna gång mot Askersund, den söker och söker... hittar inget!! Efter titt i den gamla heliga kartboken söker vi oss vidare på småvägar och hamnar till slut på rätt väg *suck*.


Hur gick det då hos "malletandläkaren"? Jo, lillstumpa har fått ett tunt lager med plast på "kanintänderna" och fått fluorbehandling. Detta för att påskynda kalkbildningen. Torbjörn var mycket optimistiskt och trodde till 99% att hon skulle fungera med de tänder hon har nu. Tänder har tydligen en förmåga att rätta till sig om de används. Hon ska använda sina tänder och han trodde även att det bara var att gasa i skyddset. Fick även med mig lite fluor som vi ska stryka på var tredje vecka. Vi ska tillbaka om ett halvår och röntga igen när hon blivit äldre.  (Tänk om vi hade åkt till Skara och de hade dragit ut tänderna!?) Om det nu inte skulle funka kan man ge henne en metallkrona när hon blir äldre. Men som sagt, hoppas att det funkar nu. Ska "provbita" lite imorgon, nu ligger hon och sussar, är trött efter sövningen.


Ha det gott!


Kennelmamman


Dagens citat: "Gårdagen kan vi inte få tillbaka, men morgondagen är vår att vinna eller förlora" Lyndon. B. Johansson

Kommentarer

Postat av: Lena,Asic & NCeta

Publicerad 2009-03-17 21:11:54

Helt underbart! Ja tänk om du lyssnat på Skara! Ibland är det bra att kolla lite här och var!

Ja nu är det bara att gasa på ingen som hindrar så himla skönt för Er.



Kram

Postat av: Josefine

Publicerad 2009-03-17 21:20:16

Haha att köra vilse...det gjorde när jag skulle till Elis Son Bosse i höstas...ca 3 mil på en motorväg:)! Hur svårt kan det vara att ta rätt avfart:)?!? Jaja inte alltid så lätt:)!



Fasiken va skönt för er! Håller tummarna och tassarna för detta nu! Kramar Phila från oss!

Postat av: rebecca&salsa&chapman

Publicerad 2009-03-17 23:47:39

Va skönt att det var bra med tänderna och hoppas det går vägen nu!!! Skönt o höra att det e fler som snurrar runt därute emellanåt;)

Kram på er!

Postat av: Ulrika och Uso

Publicerad 2009-03-18 10:51:58

Hej på er.

Blir SÅÅ GLAAD för eran skull!!!

Inte fel med lite medvind ett tag, eller hur? ;)



Uso saknar brudarna hälsar han...



Kramar

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela