Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Snyft

Publicerad 2009-01-15 09:37:59 i Allmänt


Silverpilen gick inte igenom, men det var väntat. Under alla år vi har haft bilen har den gått igenom besiktningen en gång!! Jag tror att 7 av 8 gånger är det spindelleden som är trasig (ja, vad det nu är??) Så upp med plånboken och betala snällt *suck*


Som om det inte vore nog har det hänt något tråkigt, vi får tillbaka Philur på lördag, berättar mer när jag vet mer.

Men att få hit honom var inte det lättaste. Tänkte att det vore smidigt att sätta honom på flyget, det är ju ändå 77 mil. Men se, inte ska livet vara enkelt inte. Efter att ha ringt alla vänner och bekanta vi känner med anknytning norra Sverige för att höra om de ska neråt i landet, utan resultat, försökte jag som sagt med flyget. Det gick inte att boka direkt hos flygbolagen, utan det skulle bokas hos något som hette Jetpack eftersom det är gods. Men se, vad säger kvinnan jag pratar med där när jag ska boka?? Jo, åk ut till flygplatsen i god tid och sedan får du se vilken av avgångarna du kommer med på?? Va?? Nej, sa jag, jag vill boka en tid, vi kan ju inte tillbringa en dag på en flygplats med en liten valp! Ja, det är de reglerna vi har svarar lilla stumpan i andra änden av telefonen. Ja, men säger jag igen, det måste ju gå att boka en tid, man vet väll vad som ska lastas på flyget i förväg? Nej, svarar lilla människan igen, det kan ändras upp till en halvtimme innan, och vissa saker får man inte lasta tillsammans med djur och då får djuret inte åka med!!?? Om denna procedur skulle ske i Stockholm också när "godset" skulle lastas om vad händer då med den goda djurhållningen?? Ska den stackars hunden sitta i buren i flera timmar då?? Är det god djurhållning?? Behöver inte flygbolagen ha samma regler när det gäller hundar och hur de ska sitta i bur som alla vi andra? Helt otroligt dumt! Så nu löser det sig så att mannen åker halva vägen och X husse möter upp, på så vis blir det "bara" ca 80 mil t o r, i stället för 160, alltid något... *suck*


Dagens citat från Arlene Blum: Så länge du är övertygad om att det du gör har en mening, kan du ta dig igenom både rädsla och utmattning och ta nästa steg.


Ha det gott!

Kennelmamman

Kommentarer

Postat av: Carina

Publicerad 2009-01-15 15:59:32

Håller tummarna att allt löser sig.

Skickar lite blöta hundpussar från

Alva o Philler



Kram Carina

Postat av: Lena,Asic & NCeta

Publicerad 2009-01-15 21:42:12

Skönt att det fixade sig! Tycker lite synd om Pelle som får sitta 80 mil! Men vad gör man inte för dom små liven!



Kramar

Lena

Postat av: Åsa

Publicerad 2009-01-18 15:52:01

Hejsan!



Synd att man inte känner varandra bättre när vi ändå bor så här högt upp i landet. Vi kanske hade kunnat hjälpa till, är nu inte säker vart denna krabat bodde. Men händer det något igen här uppe så är det bara att hojta till.



Åsa med Mallekraft B´Blizz alias Prinsessan

Postat av: kats

Publicerad 2009-01-21 20:48:21

Men det där lät ju hur tokigt som helst... hon måste ha kommit ut från hispan eller något sånt... kan inte vara möjligt... håller med... VAD är det för hundhållning....?!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela