Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Tävlingssugen

Publicerad 2010-01-18 07:10:31 i Allmänt

Nu börjar det dra lite i tävlingstarmen igen. Man kan skönja att det blir vår även i år, det börjar bli ljusare ute och så är det inte så vansinnigt kallt. Har tittat i tävlingskalendern och det kryllar inte av appelltävlingar direkt. Känns sådär att åka över tio mil för att tävla akl. Nåja, vi får se hur det ser ut med träningen och precisionen för lillstumpa senare i vinter/vår. Svårt att träna precisionen i fria följet när man ser ut som en uppstoppad gris. Hon är riktigt kul att köra lydnad med. Har bestämt mig för att inte köra skyddset med henne, hon är berörd av tänderna när hon biter i stora ärmen, trasor och bebisskyddsärmen funkar fint, men jag tror inte att man kan ha det på tävling, hm… Hade självklart varit kul att köra skyddset, men det känns inte rätt. Vi ska satsa på söket och spåret istället. Får tänka positivt, vad mycket mer tid vi kommer att ha för dessa grenar då! Ska försöka ta mig i kragen och beställa tid för HD röntgen, alltid lika nervpirrande.


Leah är hemma igen, å hennes matte är glad för det! Ska bli så spännande med valpar igen! Förmodar att Leahs matte blir mer eller mindre inneboende här, men vi har gott om plats och hon är så välkommen hon med!


Nej nu är det jobbet som väntar, å i kväll blir det lydnadsträning igen!


Dagens kloka ord är ett kinesiskt ordspråk : Ta inte ett gyllene svärd om du vill klyva en liten rädisa.


Ha det gott!

Kennelmamman

Kommentarer

Postat av: Josefine

Publicerad 2010-01-18 09:23:20

Vem vet vi kanske reser jorden runt under de 8 veckorna:)! Appelltävling finns i Varberg slutet på Feb tänkte jag skulle försöka med Bert där då:)! Tyker du också ska tävla då, så man kan vara med och kika:)! Tjingeling

Postat av: Gunilla

Publicerad 2010-01-18 22:31:59

10 mil är väl ingenting hihi. Äntligen lite ljummare väder och i morgon ska vi också träna lydnad (kors i taket!) Själv har jag träningsvärk efter att ha dansat Afropowerdans i en timma igår.

Kram kram!

Postat av: kats

Publicerad 2010-01-20 17:31:53

Håller med Gunilla, 10 mil är ingenting :o) fniss. Vi har tur om vi bara har 10 mil till en tävling...fniss



Må så gott

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela