Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

MH

Publicerad 2009-10-25 14:47:50 i Allmänt



Nu är det söndag igen, vad tar tiden vägen? Det har i alla fall varit en mycket trevlig helg. I går var det MH för P:arna på Karlsborgs BK och som alltid ett mycket väl genomfört sådant, en eloge till alla funktionärer som trotsade regnet och gjorde så att våra hundar blev skrämda *asg*.  Hade kameran med mig, men hur lätt är det att få bra bilder i regnet??


Blixt eller djävulsögon??

Lilleman å spökena...

Philafila och avståndslekgubben

Philler och passivitet *not* he he

Philler är arg på spökena...

Phoenix var först ut och det gick riktigt bra, på både lilla bytet och avståndsleken ville han gärna springa iväg, å frågade husse om lov (de hade pratat lite i veckan om det där att jaga…) Phila gjorde också ett bra MH, det är ju lite i hennes gripande som man kan önska sig mer, men jag tror att det är gamla minnesbilder från när hon hade ont i tänderna som spökar, det är precis som hon måste ”bita in sig” på nya kampgrejor. Avståndsleken gick galat och det andra också för den delen, dutti flicka! Philler gjorde bra ifrån sig där det inte var människor involverade som dumpe och skrammel. Däremot ville hon inte bli hanterad och slapp det. På spökena stod hon först emot jättebra, men när hon insåg att det var en människa i blev det inte en lättnad för henne utan snarare ytterligare en belastning, å med tanke på det avstod hon skotten. Hon är inte berörd i vanliga fall, men det är ju dumt att chansa. Det är synd med hennes sociala brister, hon är annars en kanonhund, vilken kamplust! ! Något som inte uppskattades på aktiviteten av matte, Philler stod konstant och kampade i kopplet i tre minuter!! Stackars mamman hade ont i axeln i dag. Men jag tror att hon växer på sig vad det gäller tillgänglighetsbiten, de är ju trots allt bara året, det har vi ju sett åtskilliga mallar göra tidigare.


Efter MH:t bar det av till det Karlssonska hemmet för en bit mat och social samvaro med ”alla” i P.kullen, mycket trevligt! Phillers husse och matte sov över, så vi satt och ljög en stund på kvällen, men det blev tidigt i säng, man blir mör efter att ha varit ute en hel dag i regnet.


Idag var det dags för sökträning, å vad kul det är när det går bra! Å det gör det verkligen nu, helt plötsligt har det släppt och lillstumpa går som tåget! Full fokus ut och full rulle, nu är det till att träna tomslag och framslag, sen blir det tävlingsbanan i vår!  Vad det är kul med sök!! Det blev ett litet spår idag också, å även det gick fin fint!! Det är så kul att träna med lillstumpa nu! Efter sök och spår gick mannen och jag en riktigt härlig promenad, så nu är faktiskt hundarna nöjda ( i alla fall för en stund *suck*)


Nästa vecka är jag ledig!! Å tjejerna kommer ner några dagar, ska bli så mysigt! Ska hinna med en del hundträning på dagtid också, för nu blir det snabbt mörkt på kvällarna *gråååt* Ska fortsätta spårträningen och vinklar, det är det som behövs övas på, å lydnadens framförgående *suck*. Är riktigt tävlingssugen nu, längtar till våren!


Ha det gott!


Kennelmamman

”Gör inga andra dumheter än dem som du har verkligt nöje av” Colett

Kommentarer

Postat av: Anders och Maria

Publicerad 2009-10-25 16:28:13

Tack så hjärtligt för den goda maten och sociala samvaron

Postat av: Carina, Rickey o Philler

Publicerad 2009-10-25 17:03:32

Vi tackar också för god mat o trevligt sällskap.

Man e som sagt lite mör idag....



Jag e också ledig i veckan ska bli såå skönt.

Ska försöka få till lite träning varje dag.



Ha det gott

Kramar från oss



Postat av: kats

Publicerad 2009-10-26 15:22:47

Fniss det var ju ett bra ordspråk.



Men så kul att MH gick så bra, grattis till fin uppfödning.



Jo visst, det har flyttat in en röd lillebror... han är dryga 5,5 månad och jag har haft honom i 3-4 veckor ungefär...

Krutov blir inte bra vad vi än gör, tyvärr... han ska få lite rehab träning för vilken gång i ordningen men jag har inga som helst förhoppningar... han går ojämt trots smärtstillande tabletter ... nä usch det är trist ... och inte fanns det ngr kelpie valpar heller och jag ville ha valp NU... så jag blev erbjuden rödingen... kul att byta färg och ras... kanske går bättre det ? fniss

Jättekul är det i allafall.

Malle står lite på önskelistan MEN jag har absolut inte körkort för en sådan... så det går inte.



Må så gott och kramar om er

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela