Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Händelserik måndag

Publicerad 2007-02-21 10:34:38 i Allmänt

 

Som sagt, det där med unghundar är jag ganska trött på just nu. Den lilla ”gulliga” Cola har börjat svara upp mot Nadja, men har man ryat i så har tjafset slutat. Det gjorde det inte i måndags! Då slogs de och jag fick sära på dem! Som tur var de malletikar och inte schäfrar (med risk att få schäfersverige på sig) de gav sig snabbt och efteråt var det så inställsamma mot mamman så. Jag har sett schäfertikar slåss och de var inte vänner efteråt kan jag säga! Men det är första gången jag behövt sära på tikarna här hemma, de andra tre har inte slagits, kan det bero på att Cola kommer från Skåne? *skämt* Cola har mer försvar i sig, vaktar sin mat, ”sina” leksaker (alla är självfallet hennes…) samt ben. Självfallet inte mot oss tvåbenta! De andra tre flickorna vet inte vad matförsvar är, de flyttar bara på sig om någon försöker ta deras mat. Jag tror nog att Cola har fått Kämpas själ! (en kelpieflicka som numer är i de sälla jaktmarkerna) Hon vaktade allt!

   Måndag kväll är som sagt träningskväll i ridhuset, så även denna måndag. Träningen med Cola går åt rätt håll, vad som värre är att en av våra figuranter bröt foten! Rosso hade omkull honom på fasttagandet och på något olyckligt vis trampade han snett. Vi andra jublade och klappade i händerna när han for i backen, för det är ju roligt när figuranten ramlar *hm*, tills vi insåg att han var vit i ansiktet. Envisa mannen körde hem med den svullna foten. Dagen efter var han på akuten och fick konstaterat att foten var bruten! Läkaren undrade hur i h..e han kunnat gå på foten. Då fick jag mycket dåligt samvete över att ha stått och skrattat och apploderat när han ramlade, inte snällt att skratta åt någon som bryter foten…

Tills vi hörs igen!

Kennelmamman

Kommentarer

Postat av: Anna från småland

Publicerad 2007-02-22 08:03:06

Inte skoj när dom slåss! Vi har ju precis kunnat sätt igång efter en trist händelse med bitskaddor som slutresultat, som tur va inte mellan hundarna här hemma!

Stackars figge å stackars er som blir av med en figge ett tag, igentligen mest synd om er ;)

Ha det så hörs vi!
Anna

Postat av: Anonym

Publicerad 2007-02-22 19:45:58

Du har nog helt rätt i att det är för att hon kommer från Skåne, här nere har vi bitska hundar. En å annan har lite inblandning av pitbull -du har väl sett käkpartiet;)
Hoppas det löser sig. Garbo har lixom aldrig tolererat någon annan tik...... jo, när vi har varit närvarande:) (apa)
Fy för,bryta foten:( inget skydd nu då på ett tag, eller?
/Mia

Postat av: Polishunden HUND

Publicerad 2007-02-27 19:32:24

Amen hallå!! Matte ska ju få en sån däringa skåning!! Åh ja som haft nog med den andre hanen här hemma...vi hatar ju som bekant varandra och ett tag hade vi nästan klippkort hos doktorn!!
Synd på figgen!!! Hälsa honom att han ska ha rejäla kängor!!! Säg åt brudarna att dom inte ska bråka!!
Vov o vift från Polishunden HUND

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela