Foggens Kennel

Tankar från en kennelmamma

Det som göms i snö…

Publicerad 2007-02-15 18:51:31 i Allmänt

 

Varför är hare och rådjursbajs så gott när det är lite tö ute? Varken Cola eller Nadja brukar bry sig nämnvärt om dessa delikatesser annars, men just när temperaturen ligger på 0:an och snön är så där mysigt kramig, då är tydligen bajset mycket gott.

   Cola börjar ”komma tillbaka” nu från sin skendräktighet. Nu kommer hon och uppmanar till lek igen, men något som gör mig mycket glad är att polletten börjar ramla ner ordentligt på fria följet träningen. Så fort jag säger fot kastar hon sig i rätt position. Det är kul! Det verkar vara så att det tar lite tid för damen att lära sig saker, (det var det där med mallehjärna igen) men när det väl sitter kommer hon ihåg vad hon ska göra. Inte som sin storasyster, som kan flänga runt sjutton varv innan hon kommer på vad det är hon ska göra. Nadja och Cola är verkligen motpoler i temperament. Cola är verkligen cool, otroligt lugn, medan Nadja inte vet vad ordet lugn betyder, det finns inte på hennes världskarta! Det är väl därför jag har haft svårt att hitta Colas ”knappar”. Är så van vid fort och fel med Nadja, he he, det är inte för inte Tures dotter, hon har att brås på… men som sagt, nu börjar det gå riktigt bra med lydnadsträningen på Cola, även om hon inte orkar hålla koncentrationen så länge (det där med mallehjärnan, ni vet…) så  vi gör framsteg varje dag nu. Kanske går det att tävla appellen hemma i mars i alla fall, vi får se, annars blir det någon annan stans senare i vår.


Kennelmamman


(Som inte alls ska skriva i bloggen nu, utan skriva sin hemtenta om Foucaults disciplin och Bourdieus habitus och kapitalbegrepp, förstår ni varför jag hittar på annat…)

Kommentarer

Postat av: Lena, Asic & N Ceta

Publicerad 2007-02-16 09:33:46

Måste bara fråga vad du skall bli när du blir stor?
Detta låter väldigt avancerat!

Kram
Lena

Postat av: Kerstin

Publicerad 2007-02-16 18:19:13

Jag ska bli lärare när jag blir stor är det tänkt. Lärarhögskolan har beslutat att vi ska få akademisk status, därför lägger de in massor av "flum". Blir vi bättre lärare på det? Tja, inte om du frågar mig!
Men vi kan ju svänga oss med massor av fina ord, och det är ju viktigt... *not*
Kerstin

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela